InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 28.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Riznica ulja GEA

Robna marka GEA visoko je pozicionirana marka vrhunskih ulja, koja zadovoljavaju i najzahtjevnije kupce. Ulja Gea od ostalih se razlikuju uglavnom u povoljnijem sastavu masnih kiselina i većem sadržaju vitamina i minerala. Odlikuju se u postupcima dobivanja iz najkvalitetnijih sirovina, izvrsnim aromama i okusima te raznovrsnim mogućnostima upotrebe. 

Gea štajersko prekmursko bučino ulje 
Najviše se ponosimo našim najstarijim proizvodom - bučinim uljem, koje prema tradicionalnom postupku iz prženih i prešanih bučinih sjemenka proizvodimo od 1904. godine. 

Bučino ulje oduvijek je bilo omiljeno među poznavateljima, a za mnoge još je uvijek neotkrivena riznica zdravlja i dobrog okusa. Posljednjih se godina kao kulinarska posebnost sve više uvodi u Europi i drugdje u svijetu. Dragocjene kapi bučina ulja mogu oplemeniti karakter omiljenih jela. 

Štajersko-prekmursko bučino ulje GEA karakteristične je tamnozelene boje i posebnog, vrlo ugodnog okusa koji podsjeća na pržene orahe. Ljudi mu već stoljećima pripisuju mnogo zdravlju korisnih učinaka, zato ne smije nedostajati u svakidašnjoj zdravoj prehrani svakog čovjeka, a predstavlja i jedinstven i nezaboravan kulinarski užitak. Njegov specifičan okus posebno dolazi do izražaja u pripremi najrazličitijih salata, kao što su zelena salata, salata s krumpirom, grahom, rajčicama, zeljem, krastavcima, mesom…
 
Najčešće ga upotrebljavamo kao preljev za salatu pripremljen od bučina ulja, octa, vode, soli te začina po ukusu. Upotrebljavamo ga i za mariniranje, pripremu umaka, preljeve za tjestenine, za rižota, hladna mesna jela, juhe, deserte i za pripremu različitih namaza npr. od skute. A nekoliko kapi bučina ulja prelivenog po sladoledu od vanilije pravi je gurmanski užitak.

GEA Štajersko-prekmursko bučino ulje je od 2012. godine upisano u europski registar zaštićenih oznaka zemljopisnih podrijetla.

GEA hladno prešano bučino ulje
Hladno prešano bučino ulje dobiveno je od neprženih sjemenki buče vrhunske kvalitete. Zbog hladnog prešanja ima visoku biološku vrijednost, visok sadržaj vitamina, fitosterola i minerala. Prirodni je izvor vitamina E (100 grama ulja sadržava od 50 do 70mg prirodnog vitamina E). 
Pogodno je za pripremu hladnih jela, svih vrsta salata, umaka, namaza, preljeva…

GEA konopljino ulje
Hladno prešano konopljino ulje dobiveno je prešanjem sjemenki industrijske konoplje (Cannabis sativa). Bogat je izvor esencijalnih masnih kiselina (povoljan omjer masnih kiselina omega-3 i omega-6). Sadržava 8 esencijalnih aminokiselina, mnogo vitamina B-kompleksa i vitamin. Konopljino ulje jedno je od rijetkih ulja koja sadržavaju GLA (gamalinolensku kiselinu), koja je važna za imunost. Preporučujemo ga kao dodatak kod pripreme hladnih jela (preljeva za salate, preljeva za tjestenine, namaza, umaka) i kao dodatak kuhanim jelima.

GEA orahovo ulje
Dobiveno je prešanjem blago prženih orahovih jezgri. Orahovo ulje prirodni je izvor vitamina E i bogato je esencijalnim masnim kiselinama, od toga je najveći udio masnih kiselina omega-6 i omega-3. Ulje ima intenzivan i aromatičan okus. Preporučujemo ga za pripremu svih vrsta hladnih jela (salata, umaka, preljeva) i kao dodatak rižotima, tjesteninama i desertima.



 
Noviteti
 
 
 
back to top