InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 14.08.2020 || Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |   ||
   

Mediteranska oaza

Povodom 170. godišnjice osnutka tvornice tjestenine, svog najdugoviječnijeg i 100% riječkog branda, PIK Rijeka je 27.3.2015. u svom sjedištu u Krešimirovoj 26 u Rijeci predstavio novi gastronomski užitak mediteranske prehrane, liniju tjestenine Mediteranska Oaza,  pripremljenu od najkvalitetnije krupice durum pšenice. 

Mediteranski način prehrane, koji uključuje znatne količine tjestenine, na gotovo se svim znanstvenim skupovima o hrani ističe kao primjer zdravog življenja. 

Nastala spojem stoljetne tradicije i moderne tehnologije, Mediteranska Oaza proizvodi se isključivo od durum krupice koja ima visok sadržaj bjelančevina i dijetalnih vlakana, bogata je mineralnim elementima (kalij, željezo i fosfor) i vitaminima (tiamin i niacin), ne sadrži jaja pa stoga nema kolesterola, a njena kvaliteta najbolje dolazi do izražaja u okusu i izgledu.
 
Važno je ukazati i na prisutnost betakarotena, od čega je tjestenina prirodno žuta. Složeni ugljikohidrati (škrob) durum krupice, koji su preporuka u Smjernicama za zdravu prehranu, doprinose 45%-om popunjavanju dnevne energije i osiguravaju opskrbu energijom produljeno vrijeme, čime se izbjegavaju nagle promjene stope glukoze u krvi, te se zbog toga smatra poželjnom namirnicom u prehrani dijabetičara i vegeterijanaca. 

Proizvedena od najkvalitetnijih sirovina, Mediteranska oaza nudi oblike Penete 500g, Vijak 500g, Mali vijak 500g, Leptiri  500g i Lazanje ravne 500g. Svaki oblik, na neki način, ima svoju osobnost, primjerice, za tip umaka uz koji najbolje pristaje (umak od rajčice, pesto, vrhnje, itd.). 



 
Noviteti
 
 
 
back to top