InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 28.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Mediteranska oaza

Povodom 170. godišnjice osnutka tvornice tjestenine, svog najdugoviječnijeg i 100% riječkog branda, PIK Rijeka je 27.3.2015. u svom sjedištu u Krešimirovoj 26 u Rijeci predstavio novi gastronomski užitak mediteranske prehrane, liniju tjestenine Mediteranska Oaza,  pripremljenu od najkvalitetnije krupice durum pšenice. 

Mediteranski način prehrane, koji uključuje znatne količine tjestenine, na gotovo se svim znanstvenim skupovima o hrani ističe kao primjer zdravog življenja. 

Nastala spojem stoljetne tradicije i moderne tehnologije, Mediteranska Oaza proizvodi se isključivo od durum krupice koja ima visok sadržaj bjelančevina i dijetalnih vlakana, bogata je mineralnim elementima (kalij, željezo i fosfor) i vitaminima (tiamin i niacin), ne sadrži jaja pa stoga nema kolesterola, a njena kvaliteta najbolje dolazi do izražaja u okusu i izgledu.
 
Važno je ukazati i na prisutnost betakarotena, od čega je tjestenina prirodno žuta. Složeni ugljikohidrati (škrob) durum krupice, koji su preporuka u Smjernicama za zdravu prehranu, doprinose 45%-om popunjavanju dnevne energije i osiguravaju opskrbu energijom produljeno vrijeme, čime se izbjegavaju nagle promjene stope glukoze u krvi, te se zbog toga smatra poželjnom namirnicom u prehrani dijabetičara i vegeterijanaca. 

Proizvedena od najkvalitetnijih sirovina, Mediteranska oaza nudi oblike Penete 500g, Vijak 500g, Mali vijak 500g, Leptiri  500g i Lazanje ravne 500g. Svaki oblik, na neki način, ima svoju osobnost, primjerice, za tip umaka uz koji najbolje pristaje (umak od rajčice, pesto, vrhnje, itd.). 



 
Noviteti
 
 
 
back to top