InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 26.02.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: Zeleni Grif za Dan Svetog Patrika

13.03.2020
Mikropivovara Grif  u zagrebačkoj Pivani u povodu Dana Svetog Patrika predstavila je Zeleni Grif.
 
 
 
Posebnost tog piva je što je zeleno jer mu je dodana prirodna boja spirulina alge. Stil koji mikropivovara Grif ima u svojoj standardnoj ponudi, Grif Pilsner prilagođen je za ovu prigodu. Radi se o laganom pivu s naglašenom cvjetnom notom koja se dobiva korištenjem njemačkog aromatičnog hmelja Tettnager.

Razlog za lansiranje ovog piva otkrio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk. „Tražili smo prirodnu boju koja nema negativan utjecaj na okus i aromu piva i ima dodatan povoljni učinak koji bi oplemenio naše pivo. Odabir je pao na plavu spirulina algu koja je jedan od najstarijih organizama na planeti, star više od 3,6 milijardi godina. Stanovnici Afrike, Sjeverne Amerike i Azije koriste ga tisućama godina kao dodatak prehrani.
 
Drevni Asteci konzumirali su sušenu spirulina algu kao suhi kolač. Sadrži do 60 posto proteina u suhoj tvari što je tri puta više od sadržaja proteina u goveđem mesu", .
Uz zeleno pivo glavni kuhar  Marko Jovanović osmislio je poseban jelovnik koji se sastoji od  burgera, rižota i panna cotte koji se može kušati 17. ožujka.



Nazad
 
 
 
 
back to top