InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 28.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Hrvatska: Zeleni Grif za Dan Svetog Patrika

13.03.2020
Mikropivovara Grif  u zagrebačkoj Pivani u povodu Dana Svetog Patrika predstavila je Zeleni Grif.
 
 
 
Posebnost tog piva je što je zeleno jer mu je dodana prirodna boja spirulina alge. Stil koji mikropivovara Grif ima u svojoj standardnoj ponudi, Grif Pilsner prilagođen je za ovu prigodu. Radi se o laganom pivu s naglašenom cvjetnom notom koja se dobiva korištenjem njemačkog aromatičnog hmelja Tettnager.

Razlog za lansiranje ovog piva otkrio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk. „Tražili smo prirodnu boju koja nema negativan utjecaj na okus i aromu piva i ima dodatan povoljni učinak koji bi oplemenio naše pivo. Odabir je pao na plavu spirulina algu koja je jedan od najstarijih organizama na planeti, star više od 3,6 milijardi godina. Stanovnici Afrike, Sjeverne Amerike i Azije koriste ga tisućama godina kao dodatak prehrani.
 
Drevni Asteci konzumirali su sušenu spirulina algu kao suhi kolač. Sadrži do 60 posto proteina u suhoj tvari što je tri puta više od sadržaja proteina u goveđem mesu", .
Uz zeleno pivo glavni kuhar  Marko Jovanović osmislio je poseban jelovnik koji se sastoji od  burgera, rižota i panna cotte koji se može kušati 17. ožujka.



Nazad
 
 
 
 
back to top