InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 09.08.2020 || Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |   ||
   

Hrvatska: Zeleni Grif za Dan Svetog Patrika

13.03.2020
Mikropivovara Grif  u zagrebačkoj Pivani u povodu Dana Svetog Patrika predstavila je Zeleni Grif.
 
 
 
Posebnost tog piva je što je zeleno jer mu je dodana prirodna boja spirulina alge. Stil koji mikropivovara Grif ima u svojoj standardnoj ponudi, Grif Pilsner prilagođen je za ovu prigodu. Radi se o laganom pivu s naglašenom cvjetnom notom koja se dobiva korištenjem njemačkog aromatičnog hmelja Tettnager.

Razlog za lansiranje ovog piva otkrio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk. „Tražili smo prirodnu boju koja nema negativan utjecaj na okus i aromu piva i ima dodatan povoljni učinak koji bi oplemenio naše pivo. Odabir je pao na plavu spirulina algu koja je jedan od najstarijih organizama na planeti, star više od 3,6 milijardi godina. Stanovnici Afrike, Sjeverne Amerike i Azije koriste ga tisućama godina kao dodatak prehrani.
 
Drevni Asteci konzumirali su sušenu spirulina algu kao suhi kolač. Sadrži do 60 posto proteina u suhoj tvari što je tri puta više od sadržaja proteina u goveđem mesu", .
Uz zeleno pivo glavni kuhar  Marko Jovanović osmislio je poseban jelovnik koji se sastoji od  burgera, rižota i panna cotte koji se može kušati 17. ožujka.



Nazad
 
 
 
 
back to top