InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 03.04.2020 || Domaće gastro delicije putuju Hrvatskom  |  Vinske zvijezde u doba koronvirusa  |  Valamar odgovorno i sustavno provodi preporučene mjere prevencije  |  Peti Vinart Grand Tasting ponovo okupio najbolje vinare  |  Zeleni Grif za Dan Svetog Patrika   |  Vinski razgovori uz Erdutske vinograde i mlade, kreativne goste   |  Predstavljeno novo izdanje vodiča Gault&Millau Croatia 2020  |  Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj u 2019. ostvarila 2,22 milijardi kuna prihoda i rast od 10%  |  Saznajte sve o Wine VIP Eventu  |  Hrvatska bogatija za još dva restorana s prestižnom MICHELINOVOM zvjezdicom  |  Chef Hrvoje Zirojević fantastičnim delicijama najavio treće izdanje Gault&Millau vodiča za Hrvatsk  |  Talijanska slastičarka koja obožava hrvatsku makovnjaču  |  Vinski razgovori uz vina i likere Fiolić i najavu Zadar Wine Festivala   |  Aminess jedina turistička kompanija nagrađena certifikatom Poslodavac Partner  |  Najbolji hostel na svijetu dolazi na prvu hrvatsku konferenciju o hostelima   |  Osnovana Zajednica poslovnog turizma HGK  |   Vanja Halilović imenovana na poziciju direktorice marketinga tvrtke Kutjevo d.d.  |  Vinart Grand Tasting - nezaobilazno mjesto za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom  |  Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |   ||
   

Hrvatska: Zeleni Grif za Dan Svetog Patrika

13.03.2020
Mikropivovara Grif  u zagrebačkoj Pivani u povodu Dana Svetog Patrika predstavila je Zeleni Grif.
 
 
 
Posebnost tog piva je što je zeleno jer mu je dodana prirodna boja spirulina alge. Stil koji mikropivovara Grif ima u svojoj standardnoj ponudi, Grif Pilsner prilagođen je za ovu prigodu. Radi se o laganom pivu s naglašenom cvjetnom notom koja se dobiva korištenjem njemačkog aromatičnog hmelja Tettnager.

Razlog za lansiranje ovog piva otkrio je majstor pivar Mirko Banić Ištuk. „Tražili smo prirodnu boju koja nema negativan utjecaj na okus i aromu piva i ima dodatan povoljni učinak koji bi oplemenio naše pivo. Odabir je pao na plavu spirulina algu koja je jedan od najstarijih organizama na planeti, star više od 3,6 milijardi godina. Stanovnici Afrike, Sjeverne Amerike i Azije koriste ga tisućama godina kao dodatak prehrani.
 
Drevni Asteci konzumirali su sušenu spirulina algu kao suhi kolač. Sadrži do 60 posto proteina u suhoj tvari što je tri puta više od sadržaja proteina u goveđem mesu", .
Uz zeleno pivo glavni kuhar  Marko Jovanović osmislio je poseban jelovnik koji se sastoji od  burgera, rižota i panna cotte koji se može kušati 17. ožujka.



Nazad
 
 
 
 
back to top