InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 20.11.2018 || Vino i čokolada: boje, okusi i misli Mediterana  |  Dodijeljene Vinart nagrade  |  Dvodnevna stručna edukacija pod vodstvom chefa Davida Skoke   |  Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |  Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija  |  Manje od dva tjedna dijele nas od Best Stay-a, jeste li spremni za Dubrovnik?  |  Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list  |  Čak dvije nagrade za Terme Tuhelj na Danima hrvatskog turizma  |  Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  Dodijeljene turističke nagrade  |  Hotel Esplanade dobio dvije nagrade  |  #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |   ||
   

Aperitivo: Zagreb postaje meka za ukusne i zdrave doručke

12.03.2018

Kultura doručka, raširena u cijeloj Europi, polako osvaja i Zagreb. Iako nutricionisti doručak smatraju najvažnijim obrokom u danu, gotovo tek odnedavno ga možemo naći na menijima zagrebačkih restorana. Zagrebački Aperitivo bar i kuhar Danijel Benić predstavljaju ponudu ukusnih i originalnih doručaka s kojima možemo započeti svaki dan na najljepši način. 
 

Palačinke su omiljena delicija koja se u različitim varijacijama jede od drevnih vremena. Američke palačinke Aperitivo bara s čokoladnim namazom, kokosom i šlagom te posute šećerom u prahu i listićima badema osvajaju već na prvi pogled. Jaja su izvrstan izbor za doručak, a Danijel predlaže tradicionalan omlet s različitim dodacima ili čarobno pohano jaje koje se poslužuje uz tostirani kruh i čips od parmezana. Proteinski doručak koji se sastoji od zobenih pahuljica, različitog voća, jogurta, meda i kakaa bogat je izvor energije za naporan radni dan, a hrskave bruschette sa svježim sirom, crnim maslinama i sušenim rajčicama idealan su lagani doručak. 

Doručak se u drevnoj Grčkoj smatrao najvažnijim obrokom za izdržati naporan radni dan, a u Engleskoj se veliki doručak jede još od 17. stoljeća dok je u Belgiji i Francuskoj naročito poznata tradicija jutarnjih croissant i drugih peciva. Bogatom ponudom doručaka Aperitivo bar Zagreb svrstava uz bok brojnih europskih metropola u kojima je hranjiv doručak nezaobilazan dio svakog dana. 

Vjerujemo kako će ovi prijedlozi razveseliti čitatelje i pomoći im u pripremi doručka. 

AMERIČKE PALAČINKE   
Četiri osobe

Sastojci:
  •   200g brašna za dizana tijesta
  •   2 jaja
  •   250ml mljeka
  •   60g maslaca  
  •   12 g praška za pecivo
  •   30g  šećera
  •    4 g   soli
  •   20g  ječmenog slada
Način pripreme: 
u jednu zdjelu stavimo sve suhe sastojke dok u drugoj ručno pomiješamo mljeko, jaja, rastopljeni maslac i med. U to lagano dodajemo suhe sastojke mješajući pjenjačom dok se svi sastojci ne sjedine. Palačinke peći na laganoj vatri s obje strane te ih poslužiti s čokoladnim namazom, kokosom i šlagom te posuti šećerom u prahu i listićima badema
 

POHANA JAJA  

Za 1 osobu

Potrebni sastojci:     
  •     2 jaja
  •     50g kiselog vrhnja
  •     2ml maslinovog ulja
  •     Svježi kopar
  •     baby salata
  •     tost kruh
  •     parmezan
  •     sol


Za paniranje :  1 jaje, 
                        brašno,
                        kukuruzna krupica

Način pripreme: u lonac s hladnom, posoljenom vodom stavimo jaja te pustimo da zakuha na vatri. Nakon što je voda zakuhala sklonimo s vatre i jaja držimo u vreloj vodi još 5 min nakon čega ih šokiramo/hladimo. Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu, postupak ponavljamo dva puta te ih jednu minutu pržimo u vrućem dubokom ulju. Poslužujemo ih na fresh cream koju smo dobili mješajući kiselo vrhnje, maslinovo ulje, svježi kopar i sol uz baby salatu, tostirani kruh i čips od parmezana koji smo dobili tako sto smo naribani sir pekli u tankom sloju u pećnici na 120 stupnjeva sat vremena.
 

PROTEINSKI DORUČAK

Potrebni sastojci: 
  •      30g Zobene pahuljice,
  •      5g, goji bobice 
  •      5g med 
  •      20g jogurt 
  •      20g suhe marelice
  •      40g jabuka 
  •      cimet po zelji,
  •      20g musle 
  •      20g čokolada 

Način pripreme: u čašu slojevito stavljamo redom: musle, čvrsti cjeđeni jogurt,zobene pahuljice koje smo prokuhali zajedno s  goji bobicama i medom, kremu od jabuke koju smo dobili tako što smo jabuku ogulili, očistili od koštica te narezali na ploškice i lagano dinstali s cimetom dok ne omekša, pa smiksali te na vrh stavili narezane suhe marelice i posuli komadićima čokolade.
 



Nazad
 
 
 
 
back to top