InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 24.01.2020 || Vinski razgovori uz hercegovačku vinariju Podrumi Vukoje 1982 i ljubavne romane   |  Vinkovo u Iločkim podrumima kao uvod u uspješnu vinogradarsku godinu  |  Feričanačko vince za pamćenje  |  Prvi hrvatski festival za mlade vinare  |  Najava: Billy Abbott s The Whisky Exchangea na 6. Whisky Fairu  |  Hrvatski izlagači na najvećem nautičkom sajmu u Europi - BOOT  |   Remaris postao novi distribucijski i tehnološki partner Settlea  |  Prestižna oznaka ADAC Superplatz 2020 za čak četiri Valamarova kamping ljetovališta  |  Aminess Sirena dobio nagradu ADAC Superplatz 2020  |  VINUM.IN - promocija drugog broja časopisa  |  Izvoz pjenušaca porastao za 35 posto  |  Badnjak na Fuliranju - riblji meni za prste polizati  |  Journal pop up We Love Local  |  Idealan spoj: orašasti plodovi i kava  |  Nova gastro ponuda na Fuliranju  |  METRO bilježi najsnažniji rast veleprodajnog poslovanja u 10 godina  |  Otvoren prvi slovenski burger bar Lars&Sven u zagrebačkom Branimir mingle mallu  |  Nezaboravno božićno druženje uz omiljene Franck čajeve i zanimljive koktele s čajem  |  Vinarija Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila svu raskoš svojih etiketa  |  Vino uz žlicu (i vješalicu) u Magazinskoj kleti  |   ||
   

Hrvatska: Zagreb dobio gastro mjesto po svjetskim standardima, Franko's pizza & bar

13.03.2019
Čarolija recepture, mjeseci stvaranja savršenog tijesta, namirnice koje osvajaju te potpuni užitak za sva osjetila, samo su neke od karakteristika najiščekivanijeg mjesta u gradu.

 

Franko's pizza & bar, nova je zagrebačka gastro destinacija, kojoj se ljubitelji pizze, iskreno vesele već neko vrijeme. Prema mnogima, pizza je jednostavno i brzo jelo, ali upravo je ta jednostavnost ponekad najkompliciranija. Danas, kada je konkurencija poprilično velika, najbitnije je zadovoljiti gosta i pripremiti mu rapsodiju okusa i namirnica, radi kojih će se naravno, rado vraćati. 
 
Upravo je to i bila jedna od glavnih niti vodilja vlasnika Franko's-a, ponuditi gostu ono najbolje, najizvornije i dovesti pizzu na jednu potpuno novu dimenziju, a samim time pokazati svu čaroliju recepture u koju je uložen velik trud i rad, mjeseci stvaranja savršenog tijesta, čija kvaliteta je iznimno bitna. Posebna talijanska brašna vrhunske kvalitete, glavni su sastojak fermentiranog tijesta koje u Franko's-u leži najmanje 48h prije nego što završi u ručno izrađenoj, prekrasno obloženoj krušnoj peći, koja je u ovom lokalu, definitivno kraljica i u čiji će impozantan izgled biti uprte oči svakog tko zakorači u ovu pizza oazu. Za izradu poda peći, korišten je poseban kamen iz Napulja, naziva Biscotto di Sorrento, koji omogućuje da tijesto bude baš onakvo kakvo mora biti. 
 
Svi znatiželjni ljubitelji ovog najpopularnijeg jela na svijetu, u Franko's - u će se susresti i uživati u pizzi s mortadelom od vepra s tartufima, kremom od pistacija te ostalim zavodljivim mirodijama. U ponudi je također zanimljiva mediteranska pizza koja u svom sastavu krije sastojke poput kozica, limete, namaza od tikve. Za one koji vole povrće, ali na jedan sasvim drugačiji način, svoje će nepce moći prepustiti okusima šparoga, oraha, grill tikvica, gljiva te karameliziranih Cipollina. Jedan od sastojaka koji će se također naći svoje mjesto na pizzama su perle ili kuglice aceto balsamico, crne s tartufima i bijele s narom, koje svojim specifičnim, nesvakidašnjim i bogatim okusom, zaokružuju ideju o jednoj sasvim posebnoj gastro priči. 
 
Prekrasan interijer koji potpisuje arhitektica Ivana Vrban, oduševljava na prvi pogled, a pomno odabrani detalji, ponukat će vas, da osim prekrasne i ukusne hrane, fotografijom zabilježite i sve oko sebe. Ugodna atmosfera Franko's pizza & bar-a, ambijent koji osvaja ugodnošću i visokom estetikom, ponuda koja ostavlja bez daha, samo su neke od karakteristika radi kojih već u petak, 15. ožujka 2019. od 16 sati možete rezervirati svoj stol i iznenaditi svoje društvo, te prvi probati o čemu je riječ i zašto svi već danima bruje o ovoj gastro destinaciji, koja se smjestila u ulici kneza Branimira 71A.



Nazad
 
 
 
 
back to top