InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 16.10.2019 || Konferencija o golf turizmu  |  Kralj delicija istarski pršut u metropoli  |  Splitski briig boutique hotel podiže ljestvicu održivog poslovanja u partnerstvu s Hotezom  |  Zagreb je dobio novu oazu za organizaciju tematskih događanja - Avantgarden Event Square  |  Istarski pršuti u Zagrebu  |  Park Food Fest u Novigradu predstavio nove gastronomske trendove   |   Hrvatski poduzetnici obilježavaju „Dan mojeg poslovanja“  |  Rastoke dobivaju upečatljiv restoran, jelovnik osmislio Mate Janković  |  Wine & Walk by the sea još jednom oduševio 550 zaljubljenika u vino i hranu  |   Proglašen pobjednik natjecanja Julius Meinl Barista Championship   |  Frankovka Miraz Feravina potvrdila šampionsku titulu   |  Park Food Fest: Vrhunsko gastronomsko iskustvo u Novigradu  |  Generacija Z i društvene mreže: Kompliciran odnos   |  Valamar predstavio najveći projekt u hrvatskom turizmu   |  Vinski razgovori uz vina Magistra   |  VINUM.IN - promocija časopisa o vinu  |  Iznimno uspješno održana treća konferencija o cjelogodišnjem turizmu!  |   Najnovije ime na gastronomskoj karti Splita koje ne smijete propustiti  |  Otvorena Majstor kuhar akademija  |  Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine!  |   ||
   

Hrvatska: Vinski razgovori uz vina Magistra

25.09.2019
U prvim jesenskim danima, usprkos kiši, nije sve tmurno - "Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom" donijeli su zanimljivu i optimističnu priču vezanu uz brend "Vina Magistra". 
 
 

Hrvoje Pavić, nositelj OPG-a, u Zagreb je došao u pratnji sestre Sare i majke Monike. 
 Hrvoje Pavić živi u Čepinu, magistar je edukacije povijesti i hrvatskog jezika i književnosti. Radi u Osijeku kao nastavnik u osnovnoj školi, ali je prihvatio i posao suradnika za marketing i odnose s javnošću u Erdutskim vinogradima d.o.o. Kroz taj posao privukla ga je vinska priča; nagovorio je svoje roditelje i sestru da kupe vinograde i vinski podrum u Erdutu i tako je počela priča njihove obiteljske vinarije. Otac, majka i Hrvoje su profesori, a sestra Sara učiteljica razredne nastave pa se tako, kad se razmišljalo o nazivu vinarije, ime "Vina Magistra" se nametnulo samo od sebe.
 
Uz ugodne razgovore i fine zalogaje iz ponude Kavane Procaffe, publici "Vinskih razgovora" su predstavili vina svoje prve berbe. To su: Graševina, Rosé od zweigelta, Muškat, Merlot i Chardonnay barrique, sve iz berbe 2018. godine. 
Od tih vina svakako treba izdvojiti graševinu, koja je ozbiljno i stvarno dobro vino; punog tijela, ne previše alkoholno, ali izuzetno živahno i pitko. Ipak, treba napomenuti da je to atipična graševina.
Chardonnay još nije na tržištu, a proveo je 3 mjeseca u starim barrique bačvama i trenutno je na dozrijevanju u inoxu; na tržište ga planiraju pustiti pred Uskrs 2020. godine.
 
Međutim, on je već sada, među publikom Vinskih razgovora, našao svoje poklonike. Do te mjere je dobar da su ga uspoređivali s nekim velikim francuskim chardonnayima. Dakle, pretpremijera mu je više nego uspješna. 
Muškat i Merlot su dva vina koja su oba atipična za svoje sortne karakteristike. To se posebno odnosi na Marlot koji je, uz Chardonnay, dobio najviše pohvala i svakako ga valja kušati.
 
Publika je bila iznimno zadovoljna kvalitetom vina Magistra, a posebno njihovom prezentacijom. Možda ih najbolje opisuje rečenica blogera Nebojše Subanovića, kako je na Vinskim razgovorima uz Vina Magistra otkrio sasvim novi vinski svijet koji do sada nije poznavao, jer su vina vrlo atipična i neočekivanih karakteristika, a uz to vrlo kvalitetna. 
Na ovim Vinskim razgovorima izostala je diskusija koja se uvijek dogodi, jer je publika imala konsenzus o kvaliteti vina, svi su bili oduševljeni prezentacijom i elokvencijom mladog Hrvoja Pavića. Nedostatak diskusije nipošto ne znači i nedostatak atmosfere; dapače, svi su se uključivali u razgovor i imali svoje ideje i pohvale i možemo reći da su ovo bili jedni od najdinamičnijih Vinskih razgovora. 
 
 "Ovo nam je prvi javni nastup izvan naše mikroregije. Zadovoljan sam što se imamo priliku predstaviti ovakvoj publici usred Zagreba. Reakcija svih vas me čini sretnim; pokazuje mi da smo na pravom putu, da radimo dobro i da trebamo nastaviti i dalje u tom smjeru te da će time rezultati biti još bolji.", rekao je Hrvoje Pavić.
"Jako sam sretan što smo danas ugostili vinariju Magistra, jer od njih jako puno očekujem, posebno u segmentu kojim se mi najviše i bavimo, a to je vinski turizam. Naime, i već sad s Udrugom HistOs radi odlične povijesno-turističke ture u Osijeku. Kad tu priču proširi van Osijeka i još u nju uključi vino, dobit ćemo ozbiljan proizvod vinskog turizma.", rekao je Tomislav Stiplošek u zaključku ovih Vinskih razgovora. 
 
"Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom" su popularne vinske radionice koje su istovremeno i svojevrsni talk show u kojem publika aktivno sudjeluje i tako sukreira tijek razgovora. Stiplošek dvaput mjesečno, u ugodnom i lijepo uređenom wine baru zagrebačke kavane Procaffe, u Tkalčićevoj ulici, uz fine zalogaje i ugodne razgovore, ugošćuje najčešće male, manje poznate vinare, a oni poznatiji koriste priliku predstaviti pokoju premijeru i/ili skriveni dragulj vinarije.
Sljedeći "Vinski razgovori" održat će se 10. listopada; dodatne informacije potražite na web stranici www.get4u.hr ili Fb stranici G.E.T. Report, ili pak svratite u kavanu Procaffe, opustite se uz njihovu ponudu vina i finih zalogaja te se informirajte o nadolazećim vinskim i drugim zanimljivim gostovanjima.


Nazad
 
 
 
 
back to top