InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 05.07.2020 || Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |  Vinolog predstavlja: Wine to go - uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje  |   ||
   

Hrvatska: Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom u kavani Procaffe

11.02.2019
U suradnji sa zagrebačkom kavanom Procaffe u Tkalčičevoj ulici, Udruga za kulturu stola G.E.T. pokrenula je niz događanja pod nazivom "Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom i gostujućim vinarijama".
 
 
 
Projekt će se bazirati na prezentaciji vinarija koje su medijski manje zastupljene, uz poneku iznimku, a koncept je osmišljen kao talk show uz interakciju s publikom.
Prvi "Vinski razgovor" odigrao se 7. veljače uz vinariju Jakovac iz Erdutskog vinogorja. Tomislavovi gosti bili su braća Ozren i Ognjen Jakovac, koji su vinariju naslijedili te ju odlučili modernizirati i unijeti duh mladosti u proces proizvodnje vina i izgradnju branda. Obojica su po struci inženjeri građevine i žive u Zagrebu, u slobodno vrijeme njeguju svoju ljubav prema vinu, a naslijeđenu tradiciju doživljavaju kao užitak, ali i vrijednu obvezu.
 
Publici "Vinskih razgovora" predstavili su svoja visokokvalitetna i vrhunska vina: Graševinu, Chardonnay, Traminac mirisavi i Crni Cuvée (merlot i cabernet sauvignon) te kao iznenađenje dva vina koja još nisu na tržištu - mladi Sauvignon (berba 2018) i Chardonnay koji je, nakon tromjesečne maceracije, idućih 7 mjeseci odležao u većim (500 L) hrastovim bačvama. Posebno je bilo zanimljivo usporedo kušati dva Chardonnaya, jer se radi o grožđu iste berbe (2017.), ali o dva različita načina proizvodnje i njegovanja vina, tako da je publika "Vinskih razgovora" imala priliku iz prve ruke vidjeti i okusiti razliku. 
 
"Vinski razgovori" su osmišljeni kao razgovor Tomislava Stiplošeka s predstavnikom vinarije u kojemu publika aktivno sudjeluje u razgovoru i  tako sukreira njegov tijek. Kušana vina su dobila dosta pohvala i svako je našlo svoje poklonike - tako se pokazalo da paleta vina vinarije Jakovac odgovara različitim ukusima, da se vina slažu uz raznu hranu, ali mogu piti i samostalno te da im još nedostaje pjenušac, za koji su ovom prilikom rekli da ga imaju u planu. Osim proizvodnje pjenušca, braća Jakovac najavila su još i druga, veća ulaganja u vinariju pa i usmjeravanje ka vinskom turizmu. Jedva čekamo priliku za prezentaciju tih novosti!
 
Nakon "Vinskih razgovora" u prostoru kavane Procaffe održan je "After Work Party četvrtkom" - i dalje uz vina Jakovac i ukusne zalogaje te uz zvukove jazza, soula i rocka u izvedbi Sare Spinčić.
 
Drugi "Vinski razgovor" održat će se već za dva tjedna, 21. 2., uz vina vinarije Perak. Naravno i tada publiku očekuju iznenađenja, no ako vam se taj datum čini daleko, Tkalčićeva 54 to zasigurno nije, a na toj adresi kavana Procaffe idealno je mjesto za opuštanje uz šalicu kave ili druženje uz čašu vina i pokoji zalogaj. 



Nazad
 
 
 
 
back to top