InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 16.06.2019 || Veliki uspjeh Stocka na prestižnom ocjenjivanju alkoholnih pića „World Dinks Awards“  |  Valamarovi hoteli ponovno dobitnici najprestižnije turističke nagrade na svijetu   |  Sva raskoš Zlatne doline predstavljena na danima graševine u Kutjevu  |  Vina PP Orahovice osvojila dvije bronce na Decanteru 2019  |  Međimurski vinari trijumfirali na svjetskom natjecanju Decanter World Wine Awards  |  Pet zlata i tri srebra za Feravino u Svetom Ivanu Zelini  |  Pobjednici prvog regionalnog Latte Art natjecanja u Hrvatskoj  |  Na sajmu SCA World of Coffee u Berlinu razgovor o rješenjima za izazove uzgajivača kave  |  Zigante tartufi ponosno nose Superbrands znak  |  U dvorcu Kutjevo održan Simpozij o Graševini   |  Badelova vina trijumfirala na svjetskoj dodjeli nagrada IWSC 2019  |  Novosti o golf turizmu na konferenciji o golfu u Poreču  |  Hrvatska na vrhu popisa zemalja s najvećim rastom popularnosti na TripAdvisoru  |  Održani Dani Dalmatinskog pršuta i vina   |  Vinski razgovori uz Davora Zdjelarevića   |  Udruga Grk Lumbarda predstavila je svoju sortu zagrebačkim vinoljupcima  |  Proglašeni pobjednici natječaja "Vino mog zavičaja"  |   Pridružite nam se na ekskluzivnom događaju u svijetu espressa i latte arta!  |  Europsko priznanje Borisu Drilu iz Hrvatskog Telekoma  |  Uspješno održan 6. festival Taste the Mediterranean, oplemenjen ljepotom Hvara i Dalmacije  |   ||
   

Hrvatska: Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru

06.02.2019
Zaljubljenici u dobro jelo i kapljicu, novinari Renata Cisar i Mustafa Topčagić, uz pomoć gastro stručnjaka Domagoja Jakopovića Ribafisha, predstavili su u zagrebačkom Aperitivo baru zanimljiv eno-gastro koncept pod nazivom 'Vino uz žlicu'.

 
Cilj im je promicanje navike konzumiranja vina uz kuhana jela, što je kod nas prilično zanemareno. U realizaciji ove ideje svesrdno su im pomogli Podravka i njezini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić. Popularni kuhari predstavili su monozačine Vegeta Maestro i Vegeta Natur kroz šest sljedova kuhanih jela koja se sljubljuju s vrhunskim vinima. Oni su osmislili recepte i pripremili ukusne obroke 'na žlicu' za pedesetak uzvanika, koji su prije uživanja u jelu i vinu, nepca osvježili Feravinovim pjenušcima Grasecco i Francesca te aperitivnim likerima iz Drinkoteke - Medicom, Lješnjakom i Suhom šljivom.


A što se jelo i pilo u Aperitivo baru kod izuzetno gostoljubivog domaćina Pepa Zorića?
Započelo se sa Zagorskom juhom, koju je pratio lepršavi Škrlet Ilovčak iz berbe 2017. Žlice su ostale u rukama da dočekaju novo jelo - Štrukle u juhi - uz otmjeni Pinkert Rose 2017. Potom je Rižoto s plodovima mora maštovito spojen s kontinentalnim Trdenićevim Pinotom bijelim 2017, a Gulaš od divljači raskošno se 'zalilo' sa šest godina odležanim Polettijevim Cabernet sauvignonom. Njezino Veličanstvo Sarmu svečano je popratila 'po francuski' skladana Feravinova crna kupaža Miraz Cuvée 2015. Najizdržljiviji gosti uspjeli su se sačuvati za slasni Čokoladni desert, koji su spremno dočekala dva voćna vina Raak - od tri vrste crnog ribiza i dvije sorte višnje.

Predstavnici medija na kraju ove ugodne večeri izrazili su svoje oduševljenje, ali i kritički sud, o spajanju vina, jela na žlicu i začina. Prema njihovim glasovima, najboljom kombinacijom pokazalo se vino Poletti Cabernet sauvignon 2013 uz Gulaš od divljači sa začinima Vegeta chilli, Vegeta Maestro papar i Vegeta Maestro lovor. Druženje se u Aperitivo baru nastavilo i nakon službenog dijela promocije 'Vina uz žlicu', a organizatori su najavili da se uskoro vidimo na nekom drugom mjestu sa sličnim, ali malo drukčijim izborom hrane i vina.


Vegeta začini

Podravkini promotori kulinarstva Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Zoran Delić u pripremi jela koristili su ove pripravke i začine: Vegeta Natur, Vegeta Natur povrtna kocka, Vegeta chilli, Vegeta Maestro češnjak, Vegeta Maestro češnjak granule, Vegeta Maestro mažuran, Vegeta Maestro papar, Vegeta Maestro crvena paprika, Vegeta Maestro peršin, Vegeta Maestro ružmarin, Vegeta Maestro bosiljak, Vegeta Maestro papar, Vegeta Maestro lovor i Vegeta Maestro cimet.



Nazad
 
 
 
 
back to top