InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 22.09.2018 || Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |  HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera   |  95% Hrvata koristi kartice, 15% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom   |  Proslavljen Svjetski dan krastavaca i predstavljen 4 br. magazina miss7  |  Svi su dobrodošli na 33. Dane rudarske greblice  |   ||
   

Hrvatska: Vinarija Tomić predstavlja Plavac Mali 2011 barrique

09.10.2017
Plavac mali 2011 barrique, vinarije Tomić, vrhunsko je suho crno vino, a kako ime kaže, dobiven je od istoimene sorte grožđa. Plavac mali,  jedne je od najznačajnijih autohtonih sorti grožđa u Hrvatskoj. 

O ekskluzivnosti ovoga vina govori i činjenica da se Plavac mali barrique proizvodi u boljim godinama i u manjim količinama. Specifičnost Plavca malog je u eleganciji 'francuskog' tipa, jer ovo vino teži očuvati klasiku aroma plavca malog i stil vina koji je manje džemast i robustan, a više fokusiran na strukturu, izbalansiranost i dužinu okusa. 

Prirodni intenzitet sortnih aroma tamnog i zrelog voća plavca (višnje, šljive), mediteranskog bilja i slanosti zaokružuje se odležavanjem 12 mjeseci u kombinaciji novih i korištenih francuskih barrique bačava, čime se dodaju note drva, začina, kože, duhana, ističu u vinariji Tomić. 
 
 

Želio sam napraviti posebno vino, koje će pokazati svu plemenitost naše domaće sorte Plavac mali. Naš Plavac mali barrique, prije svega, proizvod je terroira ili sume prirodnih utjecaja u vinogradu koje imamo na našem prekrasnom Hvaru.,  istaknuo je Andro Tomić

Odabrani vinogradi nalaze se na južnim padinama otoka Hvara (Ivan Dolac, Sv. Nedjelja, Jagodna). Vrhunske pozicije za uzgoj plavca malog su na škrtom, kamenitom, vapnenačkom tlu. Zbog ekstremnih uvjeta strmih osunčanih vinograda,  ekološki pristup proizvodnje nameće se kao logičan put. Ekološka proizvodnja znači minimalne intervencije u vinogradu s malim prinosima (od 0,5 kg do 1 kg) vrhunskog grožđa. 

Vino Tomić Plavac mali  2011  barrique, poslužuje se na temperaturi 18-20 °C, a idealno se sljubljuje  uz pečeni odrezak, pašticade i druga mesna i ostala jela punijeg okusa. 





Nazad
 
 
 
 
back to top