InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 17.10.2017 || 3. FMCG Summit Zagreb - prijavite se na vrijeme!  |  Novo mjesto za izlazak u Zagrebu: Hugo's  |  Na Bliskom istoku i u Africi uskoro 23 Marriottova branda  |  U Esplanadi predstavljeni noviteti Naturavita čajeva  |  AccorHotels nadmeće se za kupnju australske Mantra Grupe  |  HEINEKEN Hrvatska dobio prestižnu nagradu za kvalitetu  |  METRO obilježio drugi međunarodni dan malih i srednjih poduzetnika  |  Održano prvo profesionalno natjecanje u pripremi espressa u skladu s Specialty Coffee Association  |  Glenfiddich proširuje eksperimentalnu seriju s Winter Stormom  |  Tvrtka Vinolog jedini je distributer vina Plantaže za Hrvatsku  |  Održana 1. konferencija o cjelogodišnjem turizmu „Može li hrvatski turizam 365?“  |  AWT ulazi u HoReCa kanal  |  Aperitivo bar – dvije etaže čistog užitka  |  BEST STAY 2017: 19-20. listopada 2017, Hotel Park Split  |  Vinarija Tomić predstavlja Plavac Mali 2011 barrique  |  Hrvatski Telekom predstavio jedinstveno rješenje za hotele budućnosti   |  GROHE Blue Home omogućuje ukusnu gaziranu vodu izravno iz miješalice  |  InHoreca br. 18 uskoro u vašem ugostiteljskom objektu  |  Poslovi u turizmu: Rast od 27% u odnosu na prošlu godinu  |  Može li hrvatski turizam 365?  |   ||
   

Hrvatska: Vinarija Tomić predstavlja Plavac Mali 2011 barrique

09.10.2017
Plavac mali 2011 barrique, vinarije Tomić, vrhunsko je suho crno vino, a kako ime kaže, dobiven je od istoimene sorte grožđa. Plavac mali,  jedne je od najznačajnijih autohtonih sorti grožđa u Hrvatskoj. 

O ekskluzivnosti ovoga vina govori i činjenica da se Plavac mali barrique proizvodi u boljim godinama i u manjim količinama. Specifičnost Plavca malog je u eleganciji 'francuskog' tipa, jer ovo vino teži očuvati klasiku aroma plavca malog i stil vina koji je manje džemast i robustan, a više fokusiran na strukturu, izbalansiranost i dužinu okusa. 

Prirodni intenzitet sortnih aroma tamnog i zrelog voća plavca (višnje, šljive), mediteranskog bilja i slanosti zaokružuje se odležavanjem 12 mjeseci u kombinaciji novih i korištenih francuskih barrique bačava, čime se dodaju note drva, začina, kože, duhana, ističu u vinariji Tomić. 
 
 

Želio sam napraviti posebno vino, koje će pokazati svu plemenitost naše domaće sorte Plavac mali. Naš Plavac mali barrique, prije svega, proizvod je terroira ili sume prirodnih utjecaja u vinogradu koje imamo na našem prekrasnom Hvaru.,  istaknuo je Andro Tomić

Odabrani vinogradi nalaze se na južnim padinama otoka Hvara (Ivan Dolac, Sv. Nedjelja, Jagodna). Vrhunske pozicije za uzgoj plavca malog su na škrtom, kamenitom, vapnenačkom tlu. Zbog ekstremnih uvjeta strmih osunčanih vinograda,  ekološki pristup proizvodnje nameće se kao logičan put. Ekološka proizvodnja znači minimalne intervencije u vinogradu s malim prinosima (od 0,5 kg do 1 kg) vrhunskog grožđa. 

Vino Tomić Plavac mali  2011  barrique, poslužuje se na temperaturi 18-20 °C, a idealno se sljubljuje  uz pečeni odrezak, pašticade i druga mesna i ostala jela punijeg okusa. 





Nazad
 
 
 
 
back to top