InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 18.12.2017 || Kompanija My Place Hoteli otvara prvi objekt u Tennesseeju   |  Umjerena konzumacija alkohola - pozitivan učinak na zdravlje   |  Atlantic Grupa preuzela distribuciju Red Bulla u Srbiji  |  Dubai Tourist uz pomoć WeChata za turiste uvodi digitalne mape grada  |  6 savjeta kako provesti ove blagdane  |  Zimski ručak Apetita koji će vas oduševiti  |  OTA Insight najavio je financiranje rasta od 20 miliijuna dolara   |  Prijave za posao u ugostiteljstvu na najnižim razinama u posljednje tri godine   |  METRO Cash & Carry ostvario rast prodaje  |  Le Bistro Esplanade predstavlja novi zimski jelovnik   |  Uskoro novi hoteli grupacije Hilton   |  Marija Borić preporuča grofovski odrezak Dvorca Mihanović  |  Kompaniji Rémy Cointreau raste profit za 11,8% u prvoj polovici godine   |  Adria Hotel Forum u Zagreb ponovno dovodi ključne međunarodne hotelske i investicijske aktere  |  Smjeli predstavio vrhunsku delikatesu – pršut od crne slavonske svinje  |  Heineken investira 6,4 milijuna eura u jačanje proizvodnje u Španjolskoj  |  Coca-Cola HBC u pregovorima za kupnju MB Impexa  |  Jim Beam predstavlja pametni dekanter   |  Počinje projekt Eko-paket   |  Brojni kvizoljupci na nultom izdanju novog pub kviza u Pivani   |   ||
   

Hrvatska: Vinarija Tomić predstavlja Plavac Mali 2011 barrique

09.10.2017
Plavac mali 2011 barrique, vinarije Tomić, vrhunsko je suho crno vino, a kako ime kaže, dobiven je od istoimene sorte grožđa. Plavac mali,  jedne je od najznačajnijih autohtonih sorti grožđa u Hrvatskoj. 

O ekskluzivnosti ovoga vina govori i činjenica da se Plavac mali barrique proizvodi u boljim godinama i u manjim količinama. Specifičnost Plavca malog je u eleganciji 'francuskog' tipa, jer ovo vino teži očuvati klasiku aroma plavca malog i stil vina koji je manje džemast i robustan, a više fokusiran na strukturu, izbalansiranost i dužinu okusa. 

Prirodni intenzitet sortnih aroma tamnog i zrelog voća plavca (višnje, šljive), mediteranskog bilja i slanosti zaokružuje se odležavanjem 12 mjeseci u kombinaciji novih i korištenih francuskih barrique bačava, čime se dodaju note drva, začina, kože, duhana, ističu u vinariji Tomić. 
 
 

Želio sam napraviti posebno vino, koje će pokazati svu plemenitost naše domaće sorte Plavac mali. Naš Plavac mali barrique, prije svega, proizvod je terroira ili sume prirodnih utjecaja u vinogradu koje imamo na našem prekrasnom Hvaru.,  istaknuo je Andro Tomić

Odabrani vinogradi nalaze se na južnim padinama otoka Hvara (Ivan Dolac, Sv. Nedjelja, Jagodna). Vrhunske pozicije za uzgoj plavca malog su na škrtom, kamenitom, vapnenačkom tlu. Zbog ekstremnih uvjeta strmih osunčanih vinograda,  ekološki pristup proizvodnje nameće se kao logičan put. Ekološka proizvodnja znači minimalne intervencije u vinogradu s malim prinosima (od 0,5 kg do 1 kg) vrhunskog grožđa. 

Vino Tomić Plavac mali  2011  barrique, poslužuje se na temperaturi 18-20 °C, a idealno se sljubljuje  uz pečeni odrezak, pašticade i druga mesna i ostala jela punijeg okusa. 





Nazad
 
 
 
 
back to top