InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 04.06.2020 || Le Premier predstavlja slastice u kojima možete uživati i kod kuće  |  Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |   ||
   

Hrvatska: Vinarija Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila svu raskoš svojih etiketa

05.12.2019
Spoj modernog i ugodnog ambijenta novootvorenog International Business Hotela, izvanrednih vina Jakopić i jedinstvenih kreacija sa snažnim autorskim potpisom chefa Hrvoja Nakića kreirali su nezaboravno predblagdansko gastronomsko iskustvo. 
 

Vinarija Jakopić predstavila je ponajbolje etikete sorti pušipel, graševina, rajnski rizlig, sauvignon, silvanac zeleni i muškat žuti. Da se u vinariji Jakopić rade ozbiljna vina potvrđuju rezultati s  najprestižnijih natjecanja. Posljednje tri godine, vina Jakopić nagrađena su s jednom platinastom, zlatnom i dvije srebrne medalje na ocjenjivanju vina Decanter World Wine Awards. 

Okusi i mirisi vina Jakopić sljubljeni s kreativnim menijem chefa Hrvoja Nakić, koji sjajno kombinira namirnice i interpretira ih na svoj jedinstven način ponudile su potpuno novi eno-gastronomski doživljaj sljubljivanja vina i hrane, koji je impresionirao uzvanike. 

Prezentaciju je nadahnuto uz vinara Branimira Jakopića, vodio sommelier Siniša Lasan, ASI Gold Certificate, Advanced Sommelier, CMS, WSET 3 i nacionalni sommelierski prvak Hrvatske 2019., 2017. i 2014. godine, prikazavši svu raskoš etiketa ove vinarije.

Kao uvod  predstavljen je pjenušac Jakopić Terbotz 2018 i vino Jakopić Mlado Međimurje 2019. 

Moderno i lagano vino Pušipel Classic 2018, s aromom zelene jabuke, citrusa i tropskog voća sjajno se sljubilo uz gambero rosso, krastavac u rižinom octu, kreker od tapioke i limetu. Naglašena svježina i mineralnost vina Jakopić Sauvignon 2017 dodatno je istaknuta u slijedećem slijedu uz hobotnicu, gel od rajčice, ulje od lista peršina i kremu sedam puta kuhanog češnjaka. 

Chef Hrvoje Nakić slijedio je impresionirati uz teleći rižoto, kreker od parmezana i list kapare i Jakopić Rose 2017, vino prekrasne boje s aromom jagoda, ljubičica i bobičastog voća. Jakopić Rajnski rizling 2016, lagano petrolejasto vino voćnog karaktera nadopunilo je okruglice od bikovih obraza, tekući krumpir i domaći čips.

Uz desert, redukciju malinovog octa, ružičasti  papar, grillanu kozju skuta i džem od maline posluženo je medasto, zrelo vino s aromom žutog cvijeća, breskve i marelice Jakopić Muškat žuti 2017.

Hrabar i znalački izveden spoj okusa dovedeni su do vrhunca, a da je večer opravdala očekivanja potvrdili su svi sudionici zaokruživši dojmove nečim zaista posebnim - vinskim „slatkišem"  Jakopić Graševina, izborna berba prosušenih bobica 2015, vinom koje je na svjetskom natjecanju Decanter World Wine Awards 2017 nagrađeno platinastom medaljom. 


Nazad
 
 
 
 
back to top