InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 27.09.2020 || Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |  Valamar nabavlja 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora  |  Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |  Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |   ||
   

Hrvatska: Uz mladu Frankovku i Graševinu obilježeno Martinje s potpisom Feravina

13.11.2019
Tradicionalno obilježavanje Martinja s potpisom Feravina niti ove godine nije moglo proći bez uživanja u mladim vinima.
 
 
 
Zavodljiva mlada Frankovka i prpošna mlada graševina oduševile su prisutne vinoljupce. Voćnost, bogatstvo okusa, jaka i živa boja višnje s ljubičastim tonom odraz je mladosti vina, a u izraženoj sočnosti i karakteru osjeća se pak mekoća i svježina Frankovke. Graševina Dika koja je poslužena zagrebačkim zaljubljenicima, brana je na dva lokaliteta. Odrađena je redukcija na vinu pa se postigla svježa aromatika te voćnost vina. 

„Počinjemo novu vinsku sezonu ovim mladim vinima koja su laka i pitka, a grožđe za njih se posebno bralo. Vina su to koja su nastala drugačijom tehnologijom za razliku od Miraza i Dike. Mi smo Kuća Frankovke i stoga se baš kroz Frankovku želimo pokazati u najboljem svjetlu. Igramo se kupažama, a u ponudi su i vina iz ledene berbe koja su posebno mirisna i zanimljiva. I ove godine smo pokazali kako se kvaliteta naših vina diže kroz svaku berbu”, naglasio je Luka Vrga, član Uprave Osilovca u čijem sastavu je Feravino.

U elegantnom interijeru zagrebačkog Johana Franka gosti su uz probrane delicije kušali upravo ova mlada vina, jednostavna i pitka kako i priliči dobu godine kada se obilježava Martinje.

"Ovo je njihova početna priča koja će tek pokazati svoju raskoš. U ovoj fazi uživamo u lepršavoj, svježoj Frankovki, a Graševina je moderna, nije gorka, ni preteška ni prelaka. Samouvjereni smo i idemo dalje s profilacijom koju smo odavno osmislili, a sada provodimo", zaključio je konzultant enolog Matjaž Lemut.


Nazad
 
 
 
 
back to top