InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 22.09.2018 || Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |  HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera   |  95% Hrvata koristi kartice, 15% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom   |  Proslavljen Svjetski dan krastavaca i predstavljen 4 br. magazina miss7  |  Svi su dobrodošli na 33. Dane rudarske greblice  |   ||
   

Hrvatska: Uspješan završetak jesenskog ciklusa Edukacijsko-kuharskih radionica

19.12.2017
U jesenskom ciklusu edukacija sudjelovalo je preko 200 kuhara na 15 radionica koje su se zbog velikog interesa ponavljale što potvrđuje uspješan koncept organizacije radionica ali i potrebu kuhara za trajnom edukacijom.

Jesenski ciklus edukacijsko - kuharskih radionica u 2017. godini je započeo radionicom burgera, koju je vodio chef konzultant Marijo Čepek, koja se i ponavljala više puta zbog velike zainteresiranosti kuhara. U ovogodišnjem ciklusu je po prvi put praktična edukatorica, Vesna Krajnović održala dvije radionice na temu zdrava i posebna prehrana, „Free" slastice i slana jela. Nakon što je Janez Bratovž, izazvao veliku zainteresiranost u proljetnom ciklusu, u jesenskom je održao dvije radionice na temu kreativne kuhinje. David Skoko je ponovno održao radionice s tematikom iskorištavanja manje popularnih vrsta riba, chef Robert Perić je na radionicama prikazivao osnove i tehnike prijanja mesa te je održao i radionicu izrade keksa i biškota.  Posebno nas veseli što je u ovom ciklusu Danijel Đekić, nositelj prve Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj bio jedan od predavača te je podržao rad Edukacijsko gastronomskog centra Istre i odradio dvije radionice na temu kreativne gastronomije (iako je interes bio za još najmanje dvije).
 
 

Prema rezultatima jesenskog ciklusa radionica, uz povećani broj polaznika iz hotelijerskog sektora, posebno veseli prisustvo kuhara iz drugih hrvatskih županija te kuhara iz inozemstva Za kuhare velikih hotelskih lanaca i obiteljskih malih hotela, u 2018. godini će se dodatno kreirati radionice prema njihovim željama i potrebama u pansionskoj i a la carte ponudi.

U kreiranju tih radionica provodit će se filozofija „od uzgoja do stola" (polaznici će biti upoznati sa svim primarnim i sekundarnim proizvođačkim i prerađivačkim tehnikama). Isto tako, po završetku svakog ciklusa radionica, dodatno se provodi anketiranje svih polaznika radionica, kako bi se u svakom ciklusu moglo svim kuharima omogućiti održavanje onih radionica koje su upravo njima potrebne.
 
 

AZRRI Agencija za ruralni razvoj Istre d.o.o. jedinstvena je agencija u Hrvatskoj koja za glavni cilj ima planiranje i provedbu programa u ruralnom dijelu Istre. Misija Agencije jest valorizacija i promocija istarskih poljoprivrednih proizvoda i namirnica kroz njihovo povezivanje sa sektorom turizma, ugostiteljstva i hotelijerstva te istodobno zaštita istarskih autohtonih pasmina kao što su boškarin, tovar, ovca, koza te ratarski, voćarski i ostali poljoprivredni proizvodi kroz razvojne programe, uz istovremeno vraćanje života u ruralni prostor Istre.

U sklopu Agencije za ruralni razvoj Istre d.o.o. (AZRRI) osnovan je Edukacijsko gastronomski centar Istre kao ključ kvalitete istarske gastronomije te koji djeluje kao platforma za valorizaciju  istarske gastronomije s posebnim naglaskom na vrednovanje lokalnih, poljoprivredno prehrambenih proizvoda Istre, ali i Hrvatske.

Od samog osnivanja Edukacijskog gastronomskog centra Istre, valorizacija gastronomije  započela je provođenjem edukacijsko-kuharskih radionica namijenjenih ugostiteljima, kuharima, hotelijerima i ostalom kuharskom osoblju. U sklopu centra, kuhari predavači vode kuharske radionice u potpuno opremljenoj didaktičkoj kuhinji, gdje uz pomoć modernih kuhinjskih uređaja ali i multimedijalne opreme, svi kuhari polaznici u potpunosti prate tijek radionica.

Radionice su podijeljene u tri vrste: radionice kreativnog karaktera, radionice s naglaskom na tehnike kuhanje te radionice posvećene jednoj namirnici. 

Svakim ciklusom se organiziraju sve brojnije radionice zbog čega se sve više napora ulaže u organizaciju svakog novog ciklusa kako bi se pravim programom zadovoljile želje kuhara, ugostitelja, hotelijera i svih zainteresiranih polaznika uz podršku poljoprivrednom sektoru odnosno valorizaciji lokalnih poljoprivrednih  proizvoda.

Jer kako kaže Gosp Wendell Berry "Eating is an agricultural act". 



Nazad
 
 
 
 
back to top