InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 22.10.2018 || #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |   ||
   

Srbija: Uspješan nastup kulinarskog tima Srbije

24.11.2017
Na 2. međunarodnom natjecanju kuhara održanom od 24. do 28. listopada u Strumici, u Makedoniji, kulinarski je tim Srbije osvojio grand prix za najboljeg međunarodnog kuhara za 2017. godinu, grand prix za najboljeg mladog međunarodnog kuhara godine, grand prix za najbolji kulinarski tim godine i grand prix za najbolji mladi kulinarski tim godine.

U konkurenciji više od 300 natjecatelja iz 33 zemlje, za najboljeg međunarodnog kuhara godine proglašen je Mladen Pršić, za najboljeg međunarodnog mladog kuhara godine proglašen je Jovan Nikolić Njegovan, najbolji međunarodni kulinarski tim godine činili su Mladen Pršić, Branko Jovanović i Miloš Ćirić, a najbolji su međunarodni mladi tim godine činili Jovan Nikolić Njegovan, Milan Stevanović i Predrag Lazić. Premijer Makedonije Zoran Zaev osobno je uručio nagrade pobjednicima. 
 
 

Najprije bih pohvalio sjajnu organizaciju i predivne domaćine iz Kulinarskog udruženja Gastromak, koji su se potrudili da se osjećamo kao kod kuće. Malo je reći da smo oduševljeni postignutim rezultatima. Ovo je za nas velik uspjeh, osobito ako se zna da je bilo više od 300 natjecatelja iz više od 33 države svijeta. Imajući na umu da su suci direktori Svjetskog udruženja kuhara, Michelin star kuhari i predsjednici najuglednijih svjetskih udruženja chefova kuhara, za ovo smo se natjecanje pripremali vrlo dugo i vrlo pomno. Suđenje je bilo strogo i na vrlo visokoj razini, a organizacija i uvjeti za rad besprijekorni, rekao je počasni predsjednik Kulinarske federacije Srbije Đorđe Kostić.

Kulinarsku federaciju Srbije na tom su natjecanju predstavljali: Asocijacija šefova kuhara Srbije, HoReCa asocijacija Kragujevac i Kulinarska asocijacija Srbije.



Nazad
 
 
 
 
back to top