InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 26.04.2018 || Prvo tromjesečje ostvarilo najbolje rezultate  |  Novi šef uprave Badela je Darko Knez   |  Zagrebačka pivovara ima dvije nove direktorice  |  Pernod Ricard sa snažnim startom u 2018.  |   Nikšićka pivovara Trebjesa uvećela neto dobit za tri puta  |   Četiri zlatne medalje za Tikveška vina  |  Plešivički Portugisci najbolji na svijetu  |   Promocija poznatih talijanskih pjenušaca Villa Sandi  |  Prijavite se za šesti METRO Potentials Ready2Lead  |  Zanimljiv spoj andaluzijskih maslinovih ulja  |  Srijem i Slavonija osvojili Zagrepčane  |  Šampanjska večer u restoranu Spinnaker  |  Jedna od najvećih osnovica za obračun plaća u turizmu  |  Opuštanje u hotelu  |  Proljetni gastro okusi Dvorca Mihanović  |  Veliki potencijal pršutarske proizvodnje  |  Predstavljen novi jelovnik kultne Pivane  |   HOW Festival održava se ove godine u Poreču  |  Prezentacija Kvarnera u Italiji  |  Najavljeni rekordni Svijet malvazija i nikad veća jubilarna Vinistra  |   ||
   

Srbija: Uspješan nastup kulinarskog tima Srbije

24.11.2017
Na 2. međunarodnom natjecanju kuhara održanom od 24. do 28. listopada u Strumici, u Makedoniji, kulinarski je tim Srbije osvojio grand prix za najboljeg međunarodnog kuhara za 2017. godinu, grand prix za najboljeg mladog međunarodnog kuhara godine, grand prix za najbolji kulinarski tim godine i grand prix za najbolji mladi kulinarski tim godine.

U konkurenciji više od 300 natjecatelja iz 33 zemlje, za najboljeg međunarodnog kuhara godine proglašen je Mladen Pršić, za najboljeg međunarodnog mladog kuhara godine proglašen je Jovan Nikolić Njegovan, najbolji međunarodni kulinarski tim godine činili su Mladen Pršić, Branko Jovanović i Miloš Ćirić, a najbolji su međunarodni mladi tim godine činili Jovan Nikolić Njegovan, Milan Stevanović i Predrag Lazić. Premijer Makedonije Zoran Zaev osobno je uručio nagrade pobjednicima. 
 
 

Najprije bih pohvalio sjajnu organizaciju i predivne domaćine iz Kulinarskog udruženja Gastromak, koji su se potrudili da se osjećamo kao kod kuće. Malo je reći da smo oduševljeni postignutim rezultatima. Ovo je za nas velik uspjeh, osobito ako se zna da je bilo više od 300 natjecatelja iz više od 33 države svijeta. Imajući na umu da su suci direktori Svjetskog udruženja kuhara, Michelin star kuhari i predsjednici najuglednijih svjetskih udruženja chefova kuhara, za ovo smo se natjecanje pripremali vrlo dugo i vrlo pomno. Suđenje je bilo strogo i na vrlo visokoj razini, a organizacija i uvjeti za rad besprijekorni, rekao je počasni predsjednik Kulinarske federacije Srbije Đorđe Kostić.

Kulinarsku federaciju Srbije na tom su natjecanju predstavljali: Asocijacija šefova kuhara Srbije, HoReCa asocijacija Kragujevac i Kulinarska asocijacija Srbije.



Nazad
 
 
 
 
back to top