InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 22.09.2020 || Valamar nabavlja 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora  |  Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |  Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   ||
   

Hrvatska: U srcu Münchena ekskluzivna prezentacija hrvatske gastronomije

25.10.2019
U organizaciji Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu u prestižnom restoranu Tian u samom centru Münchena sinoć je održana ekskluzivna večera i prezentacija hrvatske gastronomije.
 
 
 
Jela su pripremali chefovi restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom i to Goran Kočiš, chef zagrebačkog restorana Noel te Christian Schagerl, chef münchenskog restorana Tian.
 
Prije same večere, prisutne uzvanike pozdravili su direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić te voditeljica ureda HTZ-a u Münchenu Nera Miličić, koji su goste uveli u jedinstvenu hrvatsko-bavarsku gastronomsku priču. „Večeras smo isprobali hrvatske gastro specijalitete u jednom novom ruhu što je uistinu bio poseban doživljaj za sve uzvanike, ali ujedno i sjajna prilika da na važnom njemačkom tržištu dodatno promoviramo vrhunsku hrvatsku eno-gastronomiju. Nijemci, a posebice Bavarci, naši su tradicionalno najbrojniji gosti zbog čega ćemo na ovom tržištu i u idućoj godini fokusirano promovirati Hrvatsku kao atraktivnu turističku destinaciju", izjavio je direktor Staničić, dodavši kako se odlični rezultati s ovog tržišta postižu i tijekom listopada u kojem je zabilježeno više od 730.000 noćenja njemačkih gostiju što predstavlja rast od 12 posto.  
 
Inače, restoran Tian, čije ime na kineskom znači nebo, nalazi se na Viktualienmarktu u Münchenu i jedan je od četiri vegetarijanska restorana u cijelom svijetu s MICHELINOVOM zvjezdicom. Chef i voditelj restorana hrvatskih korijena Paul Ivić te chef kuhar Christian Schagerl najzaslužniji su za veliki uspjeh ovog restorana čija se podružnica nalazi i u Beču. Restoran Noel, iz kojeg dolazi chef Goran Kočić, prvi je zagrebački restoran koji je početkom godine dobio MICHELINOVU zvjezdicu, a osim u Zagrebu restoran Noel postoji i u Bujama u Istri, u sklopu hotela San Canzian. Ono što je zajedničko ovim restoranima su stalni noviteti i inovativno kreiranje menija, kao i biranje izvornih i bioloških namirnica od lokalnih proizvođača. 
 
U posebnom gastronomskom doživljaju, koji je uključivao šest pomno osmišljenih sljedova vegetarijanskih jela uz prezentaciju aktualnih trendova s hrvatske, ali i bavarske kulinarske scene uživali su brojni njemački partneri i uzvanici poput predstavnika agencija, turoperatora i medija kao što su časopis Vouge i Elle, agencije Design Reisen i FTI Touristik, uz predstavnike najčitanijih bavarskih novina Muenchner Merkur te najcjenjenijih njemačkih novina Sueddeutsche Zeitung, ali i nacionalne televizije ARD.
 
Dodajmo kako je u dosadašnjem dijelu godine Hrvatsku posjetilo oko 3 milijuna njemačkih turista koji su ostvarili više od 21 milijun noćenja što u odnosu na isto razdoblje lani predstavlja rast od 4 posto u dolascima.


Nazad
 
 
 
 
back to top