InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 23.10.2018 || #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |   ||
   

Video: U kuhinji ovog njemačkog kuhara apsolutno ništa se ne baca

12.03.2018

Ostaci hrane koje drugi kuhari bacaju, kao što su kore od krumpira, stabljike brokule i peteljke rajčice, posebni su sastojci za njemačkog kuhara Dominka Fletnera. Ovaj glavni kuhar hotela Sail City u Bremerhavenu već duže od četiri godine pokušava iskoristiti svaki dio voća i povrća, i time maksimalno smanjiti bacanje hrane.
 

U početku je bilo komplicirano, ističe 45-godišnji kuhar, ali rezultati danas govore sami za sebe. Ovakvom pripremom hrane, hotel je uštedio skoro 2.000 litara prehrambenog otpada.
 
Fletner ostatke, kore od krumpira ili mrkve, pretvara u čips ili ih koristi za začinjavanje salate.

Stabljike brokule pretvara u šnicle, a peteljke od rajčice stavlja u supu.
 
Pogledajte:





(Izvor:hina)

Nazad
 
 
 
 
back to top