InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 21.01.2019 || HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina  |  Ledena berba u PP Orahovica  |  Odličan rezultat adventa na Rabu  |  EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |  Prestižna ANWB TOP 2019. nagrada   |  Booking.com predstavlja 5 najboljih iglua i ledenih hotela za nezaboravan zimski odmor  |  Posve novo iskustvo ispijanja zimskih koktela u Glow baru  |  Somersby kuharica za najslađe zimske recepte  |  Vinarija Tomić ponosni je partner projekta „Sigurnim putem dalje”  |  Advent priprema Dane otvorenih butelja  |   Zavirite u ELFS & bubbles!  |  Predstavljanje vinarije Zorić  |  Fuliranje s prstohvatom blagdanske čarolije na Strossmayerovom trgu  |  Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri  |  Vinske zvijezde 2018  |   ||
   

Video: U kuhinji ovog njemačkog kuhara apsolutno ništa se ne baca

12.03.2018

Ostaci hrane koje drugi kuhari bacaju, kao što su kore od krumpira, stabljike brokule i peteljke rajčice, posebni su sastojci za njemačkog kuhara Dominka Fletnera. Ovaj glavni kuhar hotela Sail City u Bremerhavenu već duže od četiri godine pokušava iskoristiti svaki dio voća i povrća, i time maksimalno smanjiti bacanje hrane.
 

U početku je bilo komplicirano, ističe 45-godišnji kuhar, ali rezultati danas govore sami za sebe. Ovakvom pripremom hrane, hotel je uštedio skoro 2.000 litara prehrambenog otpada.
 
Fletner ostatke, kore od krumpira ili mrkve, pretvara u čips ili ih koristi za začinjavanje salate.

Stabljike brokule pretvara u šnicle, a peteljke od rajčice stavlja u supu.
 
Pogledajte:





(Izvor:hina)

Nazad
 
 
 
 
back to top