InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 25.05.2018 || Kada će EU zaštititi zasavsku “jetrenicu”?  |  Julius Meinl u borbi za bolji dan za nezbrinutu djecu  |  Nova pravila za terase kafića u Skoplju  |  Trebinje uskoro dobiva još jedan hotel  |  Srbija i Albanija imaju zajedničku turističku ponudu  |   Najposebniji piknik u Zagrebu najavljuje datum novog druženja  |  Na Decanteru Feravino osvojilo čak šest medalja  |  AccorHotels preuzima Mövenpick Hotels & Resorts  |  Radisson Blu najveći premium brend u Europi  |  U čakovečkoj Mesnoj industriji Vajda potpisan novi kolektivni ugovor  |  Europski mesoprerađivači u Dubrovniku raspravljali o sigurnosti hrane  |  NEFF kuhinja puna inspiracije  |  Novi a la carte jelovnik restorana Zinfandel's  |  Restoran služi besplatne obroke za siromašne  |  Približavanje noviteta iz industrija mlijeka i mesa  |  Raste cijena maslaca  |  Skočile cijene poljoprivrednih proizvoda  |  Povećan broj turista i noćenja u Makedoniji  |  Osnovana Hrvatska udruga turizma  |  Coca-Cola HBC Hrvatska pokrenula program Coke Summership  |   ||
   

Video: U kuhinji ovog njemačkog kuhara apsolutno ništa se ne baca

12.03.2018

Ostaci hrane koje drugi kuhari bacaju, kao što su kore od krumpira, stabljike brokule i peteljke rajčice, posebni su sastojci za njemačkog kuhara Dominka Fletnera. Ovaj glavni kuhar hotela Sail City u Bremerhavenu već duže od četiri godine pokušava iskoristiti svaki dio voća i povrća, i time maksimalno smanjiti bacanje hrane.
 

U početku je bilo komplicirano, ističe 45-godišnji kuhar, ali rezultati danas govore sami za sebe. Ovakvom pripremom hrane, hotel je uštedio skoro 2.000 litara prehrambenog otpada.
 
Fletner ostatke, kore od krumpira ili mrkve, pretvara u čips ili ih koristi za začinjavanje salate.

Stabljike brokule pretvara u šnicle, a peteljke od rajčice stavlja u supu.
 
Pogledajte:





(Izvor:hina)

Nazad
 
 
 
 
back to top