InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 18.02.2019 || Uskoro četvrto, nikad bogatije izdanje sajma Vinart Grand Tasting  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom u kavani Procaffe  |  Predstavljen Aminess Gourmet Lab  |  Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara otkrili što očekuju od 2019. godine  |  Digitalna platforma DISH dostupna u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru  |   Predstavljena mlada vina berbe 2018.   |  Hotelska grupacija Falkensteiner jača poziciju brenda  |  Booking.com objavljuje finalistice nagrade Technology Playmaker Awards 2019  |  U susret centralnom turističkom događaju u regiji  |  HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina  |  Ledena berba u PP Orahovica  |  Odličan rezultat adventa na Rabu  |  EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |  Prestižna ANWB TOP 2019. nagrada   |   ||
   

Hrvatska: Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju

14.01.2019

Ovo nije naslov nekog znanstveno-fantastičnog filma. To se uistinu dogodilo. Dvoje mladih iz Zagreba dobilo je posao u Feravinu i odlučili su se preseliti u Feričance.

 
 
Da se svakodnevno iseljavaju mladi iz Slavonije to više nije vijest. Vijest je kad se netko zbog posla tamo preseli, a upravo na taj korak se odlučilo dvoje mladih koji su karijeru započeli - ni manje ni više - nego u Feričancima, malom mjestu s oko dvije tisuće stanovnika. Nakon diplome na Agronomskom fakultetu u Zagrebu  dvadesetčetverogodišnja Lucija Kužir i dvadesetpetogodišnji Martin Kovačević zaposlili su se u vinariji Feravino kao tehnolozi. Lucija je Zagrepčanka, a Martin Dalmatinac iz Polače. Prva iskustva stjecali su na praksi u Kaliforniji, jednoj od najpoznatijih vinskih regija u svijetu, no američki i zagrebački stil života zasada im ne nedostaje.
 
„Iznimno sam sretna što mi je pružena prilika raditi u podrumu i vinogradima gdje zapravo sve počinje. Dani su mi u Feričancima ispunjeni. Nakon posla uvijek se nađe vremena za druženje s dragim ljudima koje sam tu upoznala, a Zagreb je udaljen samo dva i pol sata vožnje, pa kad ga se zaželim odem preko vikenda", kaže Lucija. 
Martin Kovačević, inače njezin zaručnik, kaže kako je strah zbog selidbe i negativnih vijesti koje se šire o iseljavanju iz Slavonije, vrlo brzo nestao.
 
„Već sam nakon nekoliko prvih radnih dana bio zadovoljan novim poslom. Od vinograda i podruma do prodaje vina dosta je posla, no jako sam zadovoljan radnim uvjetima, a kao mladi tehnolog vidim prostor za napredak. Važno mi je da radim u struci. Na kraju krajeva za to sam se i školovao, a svoj posao iznimno volim. Oduševljen sam i Slavonijom. Tu su ljudi iznimno gostoljubivi, topli i vedri. Sviđa mi se mirnoća kojom zrače i žive, kao i bogatstvo tradicije i običaja", kaže Martin. 
 
Mladi, obrazovani, komunikativni, otvoreni i iskreni, perspektivni, stručni i željni novih iskustava i znanja – tako Luciju i Martina opisuju u Feravinu, poznatoj slavonskoj vinariji koja godišnje proizvede oko 900 tisuća litara vina i izvozi u više od dvadeset zemalja među kojima su i Meksiko, Singapur, a odnedavno i Karibi. A da ova vinarija vodi računa o mladima potvrđuje i činjenica da je od početka prošle godine na čelu stručnog tima enologa također mlada i perspektivna Antonija Čeme.



Nazad
 
 
 
 
back to top