InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 30.05.2020 || Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |  Uspješno održani prvi virtualni susreti o turizmu u Hrvatskoj   |   ||
   

Hrvatska: Tomić Opolo Nobile 2018. kao najava proljetne sezone

11.04.2019
Rose i svježa vina pravi su uvod u proljetnu i ljetnu gastro sezonu. Popularnost rose vina raste iz godine u godinu, a na tržištu se dokazuju samo ona vrhunske kvalitete za koja možemo reći da su pomno osmišljena i potvrđena kao ozbiljna vina. 
 

Slijede se svjetski trendovi jer se rose vina svojim karakterom okreću sve popularnijim laganijim vinima s manjim postotkom alkohola. Ono što je zajedničko rose vinima jest izrazit voćni karakter i svježina. 

Vinarija Tomić s otoka Hvara poznata je i po rose vinu Opolo Nobile. Tomić Opolo Nobile proizvodi se od sorte plavac mali sa središnjeg dijela otoka, s položaja Stari Grad, Svirče, Dol, Vrbanj. Proizvodi se tehnologijom brzog otakanja, dakle minimalnom maceracijom te se tako dobiva atraktivna svijetla ružičasta boja. Tomić Opolo Nobile pije se kao jednogodišnje vino.

„Ove smo godine s berbom 2018. godine postigli provansalski stil boje rose vina. Opolo Nobile 2018. potpuno je suho vino bez ostatka neprovrelog šećera. Vino je vrlo nježno, elegantno, skladno i pitko”, ističe poznati hrvatski vinar Andro Tomić. 

Tomić Opolo Nobile 2018. karakterizira izrazita voćnost, elegancija i svježina mladog vina. Na nosu je izrazito čistog, osvježavajućeg, cvjetnog i voćnog mirisa. 

Zanimljiva je činjenica da je Tomić Opolo Nobile iz godine u godinu sve traženiji. „U vinariji smo ove godine proizveli 25 posto više rose vina u odnosu na prethodnu godinu, zbog velike potražnje i sve većeg trenda među potrošačima”, naglašava Sebastijan Tomić. 

Rashlađen na temperaturi od 8 do 10 ºC, Tomić Opolo Nobile 2018. sjajno će nadopuniti laganija jela poput salata, rižota, carpaccia… 



Nazad
 
 
 
 
back to top