InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 23.09.2019 || Otvorena Majstor kuhar akademija  |  Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine!  |  Subotnja špica na zagrebačkom Cvjetnom trgu uz finu kavu, pisanje stihova i finalno natjecanje baris  |   Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom kreće u novi ciklus razvoja i inve  |  Najava: MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365? KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |  Trieste Coffee Experts 2019 - Streaming veza  |  Jägermeister najnovijom ekstenzijom pokazao svoj Scharf karakter  |  Grif Session IPA novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Vinski razgovori uz vina Fuhtar   |  Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma  |  U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.  |  Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'  |   Dva Zlata s elitnih vinskih scena dodijeljena vinima Iločkih podruma!   |  Valamar osigurao slobodan dan svim roditeljima prvašića  |  METRO poziva startupove da se prijave na program METRO Xcel  |  Radenska Adriatic na sajmu Agra osvojila tri zlatne medalje  |  Projekt G.E.T. STARS počeo je dodjelom oznaka za šest moslavačkih vinarija.  |  Kvalitetnije brendiranje domaćih vina lijek protiv jeftinog uvoza  |  Tko u Europi najviše uživa u svježe mljevenoj kavi?  |  Krauthaker Zelenac Kutjevo Rosenberg 2018 – za sve one koji traže nešto novo u sljubljivanju hrane i  |   ||
   

Srbija: Titulu najboljeg barista odnio je Kristof Pičeta iz Poljske

15.09.2017
Međunarodno natjecanje barista za 2017. godinu održano je jučer u Šimanovcima, u organizaciji Strauss Coffeeja, u sklopu koje posluje Strauss Adriatic. Sedmero najboljih barista iz Njemačke, Izraela, Ukrajine, Poljske, Rumunjske, Rusije i Srbije pokazalo je svoje umjetničke vještine u pripremi vrhunskog espressa, napitaka s mlijekom i specijaliteta od kave.
 
Ove je godine fokus natjecanja bio jedinstveni Latte art, a baristi su kroz tradicionalni Latte art i tehniku free pour još jednom pokazali da su crteži u šalicama kave zaista posebna vrsta umjetnosti.

Natjecatelji su ocjenjivani prema okusu napitka, prezentaciji, tehničkim vještinama i umjetničkom prikazu, na osnovi čega je dodjeljivana i ocjena o ukupnom dojmu.  Svaki od barista poslužio je po dva dekorirana napitka iz sve tri natjecateljske faze senzornim i tehničkim sucima za samo 12 minuta.  
 
 

Titulu najboljeg barista međunarodnog natjecanja Strauss Coffee 2017., sedmeročlani je međunarodni žiri dodijelio Kristofu Pičeti iz Poljske. Drugo i treće mjesto, zauzeli su baristi Jasmina Stamenić iz Srbije i Lucijan Enea iz Rumunjske. Na čelu žirija bio je Šaj Baniel iz Izraela, čije su treninge prošli deseci tisuća barista.

Konkurencija je bila jaka, svi natjecatelji su veliki profesionalci. Uživao sam u druženju, maestralnim izvođenjima u pripremi napitaka i u čitavoj atmosferi odlično organiziranog natjecanja od strane Strauss Adriatica. Što se tiče Srbije i Beograda, mogu samo potvrditi ono što su mi pričali – grad gostoljubivih i vedrih ljudi, koji znaju istinski uživati u kavi, rekao je pobjednik natjecanja.

Iz kompanije Strauss Adriatic poručili su: Danas, na drugom međunarodnom natjecanju,  imali smo priliku prisustvovati natjecanju odličnih barista koji su inače zaposleni u kompaniji Strauss Coffee. Prošle je godine natjecanje organizirano u Njemačkoj, a pobjednik je bio naš barist Marko Maksimović, jedan od članova ovogodišnjeg žirija. Posjetitelji su mogli vidjeti kako najbolji baristi svoju emociju i strast prenose u šalicu kave. A Strauss Coffee je organizacijom ovogodišnjeg natjecanja još jednom dokazao da ljubav prema kavi i načinu njezina konzumiranja nema granice.



Nazad
 
 
 
 
back to top