InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 17.10.2017 || 3. FMCG Summit Zagreb - prijavite se na vrijeme!  |  Novo mjesto za izlazak u Zagrebu: Hugo's  |  Na Bliskom istoku i u Africi uskoro 23 Marriottova branda  |  U Esplanadi predstavljeni noviteti Naturavita čajeva  |  AccorHotels nadmeće se za kupnju australske Mantra Grupe  |  HEINEKEN Hrvatska dobio prestižnu nagradu za kvalitetu  |  METRO obilježio drugi međunarodni dan malih i srednjih poduzetnika  |  Održano prvo profesionalno natjecanje u pripremi espressa u skladu s Specialty Coffee Association  |  Glenfiddich proširuje eksperimentalnu seriju s Winter Stormom  |  Tvrtka Vinolog jedini je distributer vina Plantaže za Hrvatsku  |  Održana 1. konferencija o cjelogodišnjem turizmu „Može li hrvatski turizam 365?“  |  AWT ulazi u HoReCa kanal  |  Aperitivo bar – dvije etaže čistog užitka  |  BEST STAY 2017: 19-20. listopada 2017, Hotel Park Split  |  Vinarija Tomić predstavlja Plavac Mali 2011 barrique  |  Hrvatski Telekom predstavio jedinstveno rješenje za hotele budućnosti   |  GROHE Blue Home omogućuje ukusnu gaziranu vodu izravno iz miješalice  |  InHoreca br. 18 uskoro u vašem ugostiteljskom objektu  |  Poslovi u turizmu: Rast od 27% u odnosu na prošlu godinu  |  Može li hrvatski turizam 365?  |   ||
   

Srbija: Titulu najboljeg barista odnio je Kristof Pičeta iz Poljske

15.09.2017
Međunarodno natjecanje barista za 2017. godinu održano je jučer u Šimanovcima, u organizaciji Strauss Coffeeja, u sklopu koje posluje Strauss Adriatic. Sedmero najboljih barista iz Njemačke, Izraela, Ukrajine, Poljske, Rumunjske, Rusije i Srbije pokazalo je svoje umjetničke vještine u pripremi vrhunskog espressa, napitaka s mlijekom i specijaliteta od kave.
 
Ove je godine fokus natjecanja bio jedinstveni Latte art, a baristi su kroz tradicionalni Latte art i tehniku free pour još jednom pokazali da su crteži u šalicama kave zaista posebna vrsta umjetnosti.

Natjecatelji su ocjenjivani prema okusu napitka, prezentaciji, tehničkim vještinama i umjetničkom prikazu, na osnovi čega je dodjeljivana i ocjena o ukupnom dojmu.  Svaki od barista poslužio je po dva dekorirana napitka iz sve tri natjecateljske faze senzornim i tehničkim sucima za samo 12 minuta.  
 
 

Titulu najboljeg barista međunarodnog natjecanja Strauss Coffee 2017., sedmeročlani je međunarodni žiri dodijelio Kristofu Pičeti iz Poljske. Drugo i treće mjesto, zauzeli su baristi Jasmina Stamenić iz Srbije i Lucijan Enea iz Rumunjske. Na čelu žirija bio je Šaj Baniel iz Izraela, čije su treninge prošli deseci tisuća barista.

Konkurencija je bila jaka, svi natjecatelji su veliki profesionalci. Uživao sam u druženju, maestralnim izvođenjima u pripremi napitaka i u čitavoj atmosferi odlično organiziranog natjecanja od strane Strauss Adriatica. Što se tiče Srbije i Beograda, mogu samo potvrditi ono što su mi pričali – grad gostoljubivih i vedrih ljudi, koji znaju istinski uživati u kavi, rekao je pobjednik natjecanja.

Iz kompanije Strauss Adriatic poručili su: Danas, na drugom međunarodnom natjecanju,  imali smo priliku prisustvovati natjecanju odličnih barista koji su inače zaposleni u kompaniji Strauss Coffee. Prošle je godine natjecanje organizirano u Njemačkoj, a pobjednik je bio naš barist Marko Maksimović, jedan od članova ovogodišnjeg žirija. Posjetitelji su mogli vidjeti kako najbolji baristi svoju emociju i strast prenose u šalicu kave. A Strauss Coffee je organizacijom ovogodišnjeg natjecanja još jednom dokazao da ljubav prema kavi i načinu njezina konzumiranja nema granice.



Nazad
 
 
 
 
back to top