InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 17.02.2020 || Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |  Peta godina rekordnih razina turističkih noćenja  |  Vinari trebaju snažniju potporu države  |  McDonald's nagrađen jer zaposlenicima omogućava da ostvare svoj potencijal   |  EN PRIMEUR 2020.:nikad veći broj istarskih vinara i mladih Malvazija  |  Hrvatski vinari u Parizu  |  U Malom Lošinju otvoren prvi HoReCa centar na cresko-lošinjskom otočju  |  Bogati program 6. Whisky Faira Zagreb  |  Vinski razgovori uz noviju istarsku vinariju Valenta   |  San Mauro Muškat momjanski – priča o skladu prirode i ljudske ruke  |  Vino uz slasticu u Procaffeu  |  En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb  |  FOODIN – osobni prehrambeni asistent  |  Više od 150 vrsta whiskyja na 6. Whisky Fairu u Zagrebu  |  Villa Dubrovnik – pravo mjesto za početak uspješne karijere u turizmu  |  Priprema se peto izdanje Vinart Grand Tastinga  |  Suncokret ruralnog turizma: gosti na kontinentu troše više nego na obali  |  Uspješno održan En Primeur 2020 - predstavljena vina berbe 2019. iz Slavonije i Podunavlja, Dalmac  |  Vincekovo u Zagrebu s vinarijom Petrač  |   ||
   

Srbija: Titulu najboljeg barista odnio je Kristof Pičeta iz Poljske

15.09.2017
Međunarodno natjecanje barista za 2017. godinu održano je jučer u Šimanovcima, u organizaciji Strauss Coffeeja, u sklopu koje posluje Strauss Adriatic. Sedmero najboljih barista iz Njemačke, Izraela, Ukrajine, Poljske, Rumunjske, Rusije i Srbije pokazalo je svoje umjetničke vještine u pripremi vrhunskog espressa, napitaka s mlijekom i specijaliteta od kave.
 
Ove je godine fokus natjecanja bio jedinstveni Latte art, a baristi su kroz tradicionalni Latte art i tehniku free pour još jednom pokazali da su crteži u šalicama kave zaista posebna vrsta umjetnosti.

Natjecatelji su ocjenjivani prema okusu napitka, prezentaciji, tehničkim vještinama i umjetničkom prikazu, na osnovi čega je dodjeljivana i ocjena o ukupnom dojmu.  Svaki od barista poslužio je po dva dekorirana napitka iz sve tri natjecateljske faze senzornim i tehničkim sucima za samo 12 minuta.  
 
 

Titulu najboljeg barista međunarodnog natjecanja Strauss Coffee 2017., sedmeročlani je međunarodni žiri dodijelio Kristofu Pičeti iz Poljske. Drugo i treće mjesto, zauzeli su baristi Jasmina Stamenić iz Srbije i Lucijan Enea iz Rumunjske. Na čelu žirija bio je Šaj Baniel iz Izraela, čije su treninge prošli deseci tisuća barista.

Konkurencija je bila jaka, svi natjecatelji su veliki profesionalci. Uživao sam u druženju, maestralnim izvođenjima u pripremi napitaka i u čitavoj atmosferi odlično organiziranog natjecanja od strane Strauss Adriatica. Što se tiče Srbije i Beograda, mogu samo potvrditi ono što su mi pričali – grad gostoljubivih i vedrih ljudi, koji znaju istinski uživati u kavi, rekao je pobjednik natjecanja.

Iz kompanije Strauss Adriatic poručili su: Danas, na drugom međunarodnom natjecanju,  imali smo priliku prisustvovati natjecanju odličnih barista koji su inače zaposleni u kompaniji Strauss Coffee. Prošle je godine natjecanje organizirano u Njemačkoj, a pobjednik je bio naš barist Marko Maksimović, jedan od članova ovogodišnjeg žirija. Posjetitelji su mogli vidjeti kako najbolji baristi svoju emociju i strast prenose u šalicu kave. A Strauss Coffee je organizacijom ovogodišnjeg natjecanja još jednom dokazao da ljubav prema kavi i načinu njezina konzumiranja nema granice.



Nazad
 
 
 
 
back to top