InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 03.04.2020 || Domaće gastro delicije putuju Hrvatskom  |  Vinske zvijezde u doba koronvirusa  |  Valamar odgovorno i sustavno provodi preporučene mjere prevencije  |  Peti Vinart Grand Tasting ponovo okupio najbolje vinare  |  Zeleni Grif za Dan Svetog Patrika   |  Vinski razgovori uz Erdutske vinograde i mlade, kreativne goste   |  Predstavljeno novo izdanje vodiča Gault&Millau Croatia 2020  |  Najveća turistička kompanija u Hrvatskoj u 2019. ostvarila 2,22 milijardi kuna prihoda i rast od 10%  |  Saznajte sve o Wine VIP Eventu  |  Hrvatska bogatija za još dva restorana s prestižnom MICHELINOVOM zvjezdicom  |  Chef Hrvoje Zirojević fantastičnim delicijama najavio treće izdanje Gault&Millau vodiča za Hrvatsk  |  Talijanska slastičarka koja obožava hrvatsku makovnjaču  |  Vinski razgovori uz vina i likere Fiolić i najavu Zadar Wine Festivala   |  Aminess jedina turistička kompanija nagrađena certifikatom Poslodavac Partner  |  Najbolji hostel na svijetu dolazi na prvu hrvatsku konferenciju o hostelima   |  Osnovana Zajednica poslovnog turizma HGK  |   Vanja Halilović imenovana na poziciju direktorice marketinga tvrtke Kutjevo d.d.  |  Vinart Grand Tasting - nezaobilazno mjesto za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom  |  Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |   ||
   

Hrvatska: Talijanska slastičarka koja obožava hrvatsku makovnjaču

24.02.2020
U zagrebačkoj knjižari Znanje predstavljena je kuharica „Brze i jednostavne slastice" talijanske autorice Alice Balossi, koja je za sve one koji nemaju vremena ili dovoljno vještine pripremila zbirku jednostavnih i brzih recepata za  slastice.
 
 

Prije pet godine Alice Balossi radila je dosadan uredski posao koji ju nije ispunjavao. Zbog toga se odlučila na veliku promjenu i prijavila se u talijansku kulinarsku emisiju „Bake off". „Nakon sudjelovanja u emisiji „Bake off" novinari su me često intervjuirali i nekako je priča oko slastičarstva  krenula. Nakon toga sam pokrenula svoju stranicu „I dolci di Alice" na kojoj redovito objavljujem recepte i sada mogu reći da zaista radim ono što volim. Nakon emisije i intervjua počela sam sve više pripremati slastice na talijanskoj televiziji a   pisanje knjige bilo je kruna svega toga", rekla je Balossi.

Osim što  podučava umijeću slastičarstva kako bi taj vid umjetnosti približila što široj publici, Alice svakom slatkom receptu voli dati osobni zaokret. „U slastičarstvu je teško osmisliti recept koji ne postoji na svijetu i koji je originalan jer gotovo  smo  sve kombinacije već kušali. Moja tajna je da sve recepte samo pojednostavim. Nakon što ih prilagodim na sebi prihvatljiv način oni tada zahtijevaju manje potrebnog pribora za pripremu, sve je znatno jednostavnije a i uštedi se više vremena", rekla je Balossi.
„Najčešće radim slastice za druge, a kada ih pripremam sebi onda  volim koristiti čokoladu, jer tko ne voli čokoladu, kondenzirano mlijeko i vrhnje, dok od voća najviše volim  banane i šumsko voće", rekla je Balossi.

Na promociji knjige bio je i  Paolo Mosca, koji je inače autor mnogih televizijskih emisija i spisatelj. Upravo je Mosca upoznao Balossi s njezinim urednikom i pomogao joj oko pisanja, jer kako kaže, stvaranje i pisanje knjige nije jednostavan posao, u njega je potrebno uložiti mnogo truda i vremena.

 U  receptima iz knjige „Brze i jednostavne slastica" uskoro će moći uživati i gledatelji talijanske televizije, budući da Balossi   snima emisiju s vlastitim receptima.
Ljubiteljica pin-up stila i 50-ih godina prošlog stoljeća, koje svakodnevno živi kroz svoj stil odijevanja, ukusa u glazbi i posebice u slastičarstvu, Alice Balossi ipak nije odoljela i nekim tradicionalnim hrvatskim receptima. Iako ih još nije sama pripremala makovnjača i bajadera, okusi su koje Balossi svakoga puta nosi kao uspomenu iz Hrvatske. Prateći njezine recepte sigurno možemo očekivati neku novu, jednostavniju, ali i dalje ukusnu verziju domaćih hrvatskih recepata.

Pripremio: Tomislav Radič
Snimke: Marko Čolić


Nazad
 
 
 
 
back to top