InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 04.07.2020 || Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |  Vinolog predstavlja: Wine to go - uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje  |   ||
   

Hrvatska: Talijanska slastičarka koja obožava hrvatsku makovnjaču

24.02.2020
U zagrebačkoj knjižari Znanje predstavljena je kuharica „Brze i jednostavne slastice" talijanske autorice Alice Balossi, koja je za sve one koji nemaju vremena ili dovoljno vještine pripremila zbirku jednostavnih i brzih recepata za  slastice.
 
 

Prije pet godine Alice Balossi radila je dosadan uredski posao koji ju nije ispunjavao. Zbog toga se odlučila na veliku promjenu i prijavila se u talijansku kulinarsku emisiju „Bake off". „Nakon sudjelovanja u emisiji „Bake off" novinari su me često intervjuirali i nekako je priča oko slastičarstva  krenula. Nakon toga sam pokrenula svoju stranicu „I dolci di Alice" na kojoj redovito objavljujem recepte i sada mogu reći da zaista radim ono što volim. Nakon emisije i intervjua počela sam sve više pripremati slastice na talijanskoj televiziji a   pisanje knjige bilo je kruna svega toga", rekla je Balossi.

Osim što  podučava umijeću slastičarstva kako bi taj vid umjetnosti približila što široj publici, Alice svakom slatkom receptu voli dati osobni zaokret. „U slastičarstvu je teško osmisliti recept koji ne postoji na svijetu i koji je originalan jer gotovo  smo  sve kombinacije već kušali. Moja tajna je da sve recepte samo pojednostavim. Nakon što ih prilagodim na sebi prihvatljiv način oni tada zahtijevaju manje potrebnog pribora za pripremu, sve je znatno jednostavnije a i uštedi se više vremena", rekla je Balossi.
„Najčešće radim slastice za druge, a kada ih pripremam sebi onda  volim koristiti čokoladu, jer tko ne voli čokoladu, kondenzirano mlijeko i vrhnje, dok od voća najviše volim  banane i šumsko voće", rekla je Balossi.

Na promociji knjige bio je i  Paolo Mosca, koji je inače autor mnogih televizijskih emisija i spisatelj. Upravo je Mosca upoznao Balossi s njezinim urednikom i pomogao joj oko pisanja, jer kako kaže, stvaranje i pisanje knjige nije jednostavan posao, u njega je potrebno uložiti mnogo truda i vremena.

 U  receptima iz knjige „Brze i jednostavne slastica" uskoro će moći uživati i gledatelji talijanske televizije, budući da Balossi   snima emisiju s vlastitim receptima.
Ljubiteljica pin-up stila i 50-ih godina prošlog stoljeća, koje svakodnevno živi kroz svoj stil odijevanja, ukusa u glazbi i posebice u slastičarstvu, Alice Balossi ipak nije odoljela i nekim tradicionalnim hrvatskim receptima. Iako ih još nije sama pripremala makovnjača i bajadera, okusi su koje Balossi svakoga puta nosi kao uspomenu iz Hrvatske. Prateći njezine recepte sigurno možemo očekivati neku novu, jednostavniju, ali i dalje ukusnu verziju domaćih hrvatskih recepata.

Pripremio: Tomislav Radič
Snimke: Marko Čolić


Nazad
 
 
 
 
back to top