InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 03.03.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: Talijanska slastičarka koja obožava hrvatsku makovnjaču

24.02.2020
U zagrebačkoj knjižari Znanje predstavljena je kuharica „Brze i jednostavne slastice" talijanske autorice Alice Balossi, koja je za sve one koji nemaju vremena ili dovoljno vještine pripremila zbirku jednostavnih i brzih recepata za  slastice.
 
 

Prije pet godine Alice Balossi radila je dosadan uredski posao koji ju nije ispunjavao. Zbog toga se odlučila na veliku promjenu i prijavila se u talijansku kulinarsku emisiju „Bake off". „Nakon sudjelovanja u emisiji „Bake off" novinari su me često intervjuirali i nekako je priča oko slastičarstva  krenula. Nakon toga sam pokrenula svoju stranicu „I dolci di Alice" na kojoj redovito objavljujem recepte i sada mogu reći da zaista radim ono što volim. Nakon emisije i intervjua počela sam sve više pripremati slastice na talijanskoj televiziji a   pisanje knjige bilo je kruna svega toga", rekla je Balossi.

Osim što  podučava umijeću slastičarstva kako bi taj vid umjetnosti približila što široj publici, Alice svakom slatkom receptu voli dati osobni zaokret. „U slastičarstvu je teško osmisliti recept koji ne postoji na svijetu i koji je originalan jer gotovo  smo  sve kombinacije već kušali. Moja tajna je da sve recepte samo pojednostavim. Nakon što ih prilagodim na sebi prihvatljiv način oni tada zahtijevaju manje potrebnog pribora za pripremu, sve je znatno jednostavnije a i uštedi se više vremena", rekla je Balossi.
„Najčešće radim slastice za druge, a kada ih pripremam sebi onda  volim koristiti čokoladu, jer tko ne voli čokoladu, kondenzirano mlijeko i vrhnje, dok od voća najviše volim  banane i šumsko voće", rekla je Balossi.

Na promociji knjige bio je i  Paolo Mosca, koji je inače autor mnogih televizijskih emisija i spisatelj. Upravo je Mosca upoznao Balossi s njezinim urednikom i pomogao joj oko pisanja, jer kako kaže, stvaranje i pisanje knjige nije jednostavan posao, u njega je potrebno uložiti mnogo truda i vremena.

 U  receptima iz knjige „Brze i jednostavne slastica" uskoro će moći uživati i gledatelji talijanske televizije, budući da Balossi   snima emisiju s vlastitim receptima.
Ljubiteljica pin-up stila i 50-ih godina prošlog stoljeća, koje svakodnevno živi kroz svoj stil odijevanja, ukusa u glazbi i posebice u slastičarstvu, Alice Balossi ipak nije odoljela i nekim tradicionalnim hrvatskim receptima. Iako ih još nije sama pripremala makovnjača i bajadera, okusi su koje Balossi svakoga puta nosi kao uspomenu iz Hrvatske. Prateći njezine recepte sigurno možemo očekivati neku novu, jednostavniju, ali i dalje ukusnu verziju domaćih hrvatskih recepata.

Pripremio: Tomislav Radič
Snimke: Marko Čolić


Nazad
 
 
 
 
back to top