InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 13.07.2020 || Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |   ||
   

Hrvatska: Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil

25.05.2020
Hrvatska turistička zajednica putem renomiranog australskog gastro portala Chef's Pencil, predstavlja hrvatsku gastronomiju, chefove i regionalne gastro specijalitete.
 
 

Suradnja je započela predstavljanjem bogatstva i kvalitete hrvatske gastronomije. Tijekom sljedećih sedam tjedana poznati hrvatski chefovi prezentirat će najznačajnije hrvatske gastro regije, dok će u završnici promocije u srpnju biti predstavljena cjelokupna hrvatska gastro scena u sklopu najboljih gastronomskih destinacija Europe. 

„Nakon promocije hrvatske gastronomije u sklopu velike kampanje Svjetske turističke organizacije, hrvatska je gastronomija dobila još jednu sjajnu priliku predstaviti se brojnim pratiteljima popularnog australskog portala Chef's Pencil. U vrijeme kada smo kao turistička destinacija brojnim Australcima i drugim dalekim tržištima teško dostupni, važno je i na ovakav način dodatno predstaviti našu zemlju svima onima koji ju vole i cijene ili ju tek žele upoznati, te im omogućiti jednim klikom putovanje u neku od naših regija i ponuditi mogućnost svima da u svojim domovima pokušaju pripremiti i isprobati neke od naših specijaliteta", izjavio je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, dodavši kako će u projektu sudjelovati priznati chefovi iz hrvatskih restorana s MICHELINOVOM zvjezdicom.

Web platforma Chef's Pencil nastala je prije jedanaest godina kao mjesto na kojem su profesionalni kuhari dijelili svoje omiljene recepte, a pokrenuo ju je chef Paul Hegeman iz Sydneya. Sadržaj je namijenjen svim ljudima zainteresiranima za gastronomiju, od profesionalnih kuhara do amaterskih ljubitelja hrane i gurmana. Osim brojnih recepata, na stranici se mogu pronaći korisni savjeti za kuhanje, savjeti za posjet gastronomskim turističkim destinacijama, najnoviji izvještaji iz kulinarske industrije te profesionalni savjeti za sve ljude koji se žele baviti gastronomijom. U dosadašnjem dijelu 2020. godine, stranica je ostvarila preko milijun i 200 tisuća posjeta, a praćena je i na svim društvenim mrežama s obzirom da predstavlja pouzdan izvor informacija za prehrambenu industriju.

Chef's Pencil priče i recepte redovito objavljuju lifestyle časopisi diljem svijeta kao što su Toronto Sun, The Independent, Forbes, Vogue, The Guardian, The Kitchen, The Sidney Morning Herald, Pacific Business News, Vancouver Sun, Newsweek, Euronews, IOL, Eater i ostali.



Nazad
 
 
 
 
back to top