InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 09.12.2019 || Otvoren prvi slovenski burger bar Lars&Sven u zagrebačkom Branimir mingle mallu  |  Nezaboravno božićno druženje uz omiljene Franck čajeve i zanimljive koktele s čajem  |  Vinarija Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila svu raskoš svojih etiketa  |  Vino uz žlicu (i vješalicu) u Magazinskoj kleti  |  Dvadeset šest hrvatskih tvrtki na sajmu luksuznog turizma ILTM   |  Novo ruho Škrleta moslavačkih vinara  |  Vinski razgovori uz vinariju Poletti  |  Počeo je gourmingle na Fuliranju   |  Francuski paradoks u Feričancima  |  Gault&Millau Croatia i Kotányi – predblagdanska gastronomija sa ženskim potpisom  |  Subway otvara svoj drugi restoran u samom centru Zagreba  |  Humanoidni robot Viktorija novi je promotor turističke ponude Zagrebačke županije  |  Beč ovaj tjedan postaje raj za pivoljupce  |  Istraživanje MasterIndex otkriva: 48% nas planira zimovanje u inozemstvu, a najpopularnija su advent  |  G.E.T. Awards: Bijeli grozd 2019  |  Čarobni spa svijet koji ćete obožavati ove zime  |  Vinski razgovori uz vina Pilato   |  Fuliranje is coming to town  |  Špin na zagrebačkoj špici   |  Sudjelujte na 14. VINOcomu  |   ||
   

Hrvatska: Sudjelujte na 14. VINOcomu

15.11.2019
Četrnaesti zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva  održat će se: 22 i 23. studenoga 2019 godine, u zagrebačkom hotelu Esplanade. Festival će biti otvoren 22. studenoga (petak) u 11 sati.

 

Petak, festival je otvoren od 11 do 18 sati.
Subota, festival je otvoren od 11 do 18 sati
 
Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrani, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja.
 
Na festivalu će se prezentirati i degustirati vina, sljubljivati vino i hrana, održavati suvremeno koncipirane eno-gastro edukacije za poslovne ljude, trgovce, sommeliere, ugostitelje, ljude iz javnog života, novinare i druge ljubitelje vina i hrane.
 
Ovogodišnja će se priredba održati na površini preko 3000 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika. 
 
Novost ovogodišnjega festivala je otvorenje nove dvorane Casino – podrum hotela Esplanade za izlagače i posjetioce. Kao organizatori u dvorani Casino smo priredili rapsodiju okusa pršuta i to prvi dan (22. studenoga):  pršut od crne slavonske svinje,  pršut od mangulice i pršut pata negra, a drugi dan (23.studenoga) će se rezati pršuti: dalmatinski, istarski i parma.
 
Očekuje se velik odaziv građana Grada Zagreba, cijele Hrvatske i okolnih zemalja, javnih osoba i djelatnika, poslovnih ljudi, ugostitelja i turističkih djelatnika, novinara i drugih poklonika vina i jela.
 
Na pozornici naše humanitarne akcije kuhat će se i nuditi jela i uz njih i predlagati prikladna vina, porcije smo predvidjeli veličinom takvima, a cijene popularnima, da potaknemo na kušanje i više eno-gastro kreacija. Da bismo bili zanimljiviji i privlačniji – pa, cilj je skupiti određena sredstva u DOBROTVORNE svrhe! – ove godine naš tradicijski humanitarni dio osvježavamo novom ekipom voditelja i aktera. Za programski sadržaj brine znani naš enogastro pisac Domagoj Jakopović Ribafish, on vodi računa o kuharskoj ekipi koja će pripremiti atraktivne sadržaje na tanjurima. Ostvarena sredstva od prodaje specijaliteta prigotovljenih na licu mjesta idu na račun udruge RokOtok., izjavio je prof. Ivan Dropuljić, direktor, Zagreb Vino.com      
 
Zemlja-partner: Slovačka Republika  
Dobrodošli na 14. Zagreb Vino.com 2019, međunarodni festival vina i kulinarike.


Nazad
 
 
 
 
back to top