InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 25.03.2019 || Vino uz žlicu: Bosanska jela i hrvatska vina u Sofri  |  Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini!  |  Poreč u svibnju ponovno domaćin vrhunskog gastronomskog doživljaja ''Wine Nights'  |  Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World  |  Drama s kavom u Drami  |  Abeceda francuskog jezika za gurmane  |  Zagreb ovog proljeća postaje centar svijeta za sve hedoniste - stiže prvi R'n'B Weekend  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom uz Vina Laguna  |  Zagreb dobio gastro mjesto po svjetskim standardima, Franko's pizza & bar  |  Vino Dalmacije  |  Trs je naš  |  Završeno prvo izdanje Aminess Gourmet Laba   |  Završen dosad najveći Vinart Grand Tasting  |  Dodijeljeni kulinarski Oscari i predstavljeno drugo izdanje Gault&Millau Croatia 2019.  |  Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe  |  U Hrvatsku stigle još dvije nove MICHELINOVE zvjezdice!  |  Gault&Millau Croatia 2019. – još nas par dana dijeli do noći kulinarskih Oscara  |  Valamar u 2018. godini ostvario dvoznamenkasti rast poslovnih rezultata  |  Oda francuskoj kuhinji uz gala večeru Gout de/Good France   |  Središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske u četvrtak i petak u Požegi   |   ||
   

Hrvatska: Što spaja jazz funk i tripice?

25.02.2019
Prošloga tjedna u Johann Francku održano je događanje pod nazivom Psihodelični tripa trip. Riječ je o prvom od niza eventa koji na originalan i kreativan način spajaju gastronomiju i glazbu. Povod prvog druženja bila je promocija novog albuma Tihomira Popa Asanovića pod nazivom Povratak prvoj ljubavi. 
 
 
Tihomir Pop Asanović istinska je legenda domaće pop-rock scene, a ovo je prvi njegov album nakon čak 40 godina. Osim na dva kultna samostalna albuma, Majko Zemlja i Pop, svirao je s ključnim imenima Yu rock scene poput Josipe Lisac, Zdenke Kovačiček, grupe Time i mnogim drugima.
 
Pop Asanović, novinar i glazbeni kritičar Zlatko Gall te gastronomad Zoran Šimunović tom prilikom htjeli su upozoriti na zaboravljeni dragulj mediteranske gastronomije - tripice. Ne postoje veće podjele na obožavatelje i osporavatelje nekog jela kao što je to u slučaju tripica - ili ih voliš ili ne možeš podnijeti. Domaćini psihodeličnog tripa tripa nastoje taj specijalitet približiti što većem broju ljudi pa je ovaj susret bio prilika za sljubljivanje tripica i jazz soul funka Popovog novog albuma.
 
Događaj su između ostalih posjetili i kuhari Mate Janković i David Skoko, TV urednik Đelo Hađiselimović, novinar i bloger Domagoj Jakopović Ribafish, pjevačica Sabrina Hebiri, slikar, scenograf i glazbenik Ivica Propadalo, vinar Mladen Roxanich, novinar Hrvoje Horvat, osnivač i CEO Bug-a Aron Paulić te DJ-i Phat Phillie, Marjan Felver i Antonio Žuža, dok je domaćin bio organizator Tomo Ricov.
 
Slijedeće ovakvo gastronomsko-glazbeno događanje održat će se u Johann Francku već slijedeći mjesec.



Nazad
 
 
 
 
back to top