InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Petak, 14.08.2020 || Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |   ||
   

Zanimljivost: Srpski sir peto najskuplje jelo na svijetu

06.08.2014
Sir od magarećeg mlijeka, koji se proizvodi u specijalnom rezervatu prirode, Zasavici, našao se među pet najskupljih kulinarskih specijaliteta na svijetu.

Kako prenosi Tanjug, prvo mjesto na listi najskupljih jela, objavljenoj na web stranici FinancesOnline, zauzela je ledena čokoladna poslastica Frozen Haute koja se može degustirati u njujorškom restoranu Serendipity 3, a košta astronomskih 18.500 eura. Ova slastica se pravi od 28 vrsta kakaa i sadrži pet grama jestivog 23-karatnog zlata. Na drugoj poziciji je pizza "Luj XIII" koja se može naručiti samo u južnom talijanskom gradu Salernu, a košta oko 8.300 eura.
  
Jelo koje se našlo na trećem mjestu može se degustirati samo u restoranu Fleur de Lys hotela Mandalej Bej, u Las Vegasu. Radi se o hamburgeru sa kobe govedinom, crnim tartufima i guščjom paštetom koji se poslužuje uz butelju vina Chateau Petrus, a košta nešto manje od 4.000 eura. Slijedi vijetnamska čorba Anki Fu, koja je najvjerojatnije najskuplja juha na svijetu i za nju treba izdvojiti 3.700 eura.

Posljednji na listi top pet najskupljih specijaliteta je i svježi srpski sir od magarećeg mlijeka. Zanimljivo je da je za proizvodnju kilograma ovog sira potrebno, čak, 25 litara mlijeka od magarca. Sir se nedavno našao na jelovniku jednog restorana u Las Vegasu gdje se može naručiti po cijeni od 3.720 eura za komad, čija se gramaža ne precizira.

Nazad
 
 
 
 
back to top