InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 04.06.2020 || Le Premier predstavlja slastice u kojima možete uživati i kod kuće  |  Suradnja HTZ-a i renomiranog australskog portala Chef's Pencil  |  Otvaraju se objekti Jadrana d.d.  |  Okus ljeta u bočici- stigla je Somersby lubenica  |  Istarska priča o uspjehu i vinu  |  Bolt pokreće uslugu dostave hrane u Zagrebu - Bolt Food  |  Podrška Valamarovom programu za očuvanje radnih mjesta „Pauza, Restart“  |  Beč stimulira odlazak u restorane  |  Slovenija: Grad Ljubljana ugostiteljima smanjio najam  |  Jeste li već popili kavu u prvom virtualnom kafiću u Hrvatskoj?  |  HZJZ objavio pravila za hotelijere  |  Predlaže se vaučerska shema   |  Otvorena online vinoteka Iločkih podruma   |  Južnokorejski turistički časopis SRT uvrstio Hrvatsku i otok Rab u TOP 8 destinacija svijeta  |  Trend pada turističkih noćenja se nastavlja  |  Nautički turizam traži omogućavanje plovidbe svim plovilima i gostima  |   Zajednica pustolovnog turizma HGK traži pokretanje svih aktivnosti  |  Hotelijeri traže nastavak mjera za očuvanje radnih mjesta   |  Kongresni i poslovni turizam u velikim gubicima  |  Nova akvizicija u Badelu 1862  |   ||
   

Zanimljivost: Srpski sir peto najskuplje jelo na svijetu

06.08.2014
Sir od magarećeg mlijeka, koji se proizvodi u specijalnom rezervatu prirode, Zasavici, našao se među pet najskupljih kulinarskih specijaliteta na svijetu.

Kako prenosi Tanjug, prvo mjesto na listi najskupljih jela, objavljenoj na web stranici FinancesOnline, zauzela je ledena čokoladna poslastica Frozen Haute koja se može degustirati u njujorškom restoranu Serendipity 3, a košta astronomskih 18.500 eura. Ova slastica se pravi od 28 vrsta kakaa i sadrži pet grama jestivog 23-karatnog zlata. Na drugoj poziciji je pizza "Luj XIII" koja se može naručiti samo u južnom talijanskom gradu Salernu, a košta oko 8.300 eura.
  
Jelo koje se našlo na trećem mjestu može se degustirati samo u restoranu Fleur de Lys hotela Mandalej Bej, u Las Vegasu. Radi se o hamburgeru sa kobe govedinom, crnim tartufima i guščjom paštetom koji se poslužuje uz butelju vina Chateau Petrus, a košta nešto manje od 4.000 eura. Slijedi vijetnamska čorba Anki Fu, koja je najvjerojatnije najskuplja juha na svijetu i za nju treba izdvojiti 3.700 eura.

Posljednji na listi top pet najskupljih specijaliteta je i svježi srpski sir od magarećeg mlijeka. Zanimljivo je da je za proizvodnju kilograma ovog sira potrebno, čak, 25 litara mlijeka od magarca. Sir se nedavno našao na jelovniku jednog restorana u Las Vegasu gdje se može naručiti po cijeni od 3.720 eura za komad, čija se gramaža ne precizira.

Nazad
 
 
 
 
back to top