InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 17.02.2020 || Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |  Peta godina rekordnih razina turističkih noćenja  |  Vinari trebaju snažniju potporu države  |  McDonald's nagrađen jer zaposlenicima omogućava da ostvare svoj potencijal   |  EN PRIMEUR 2020.:nikad veći broj istarskih vinara i mladih Malvazija  |  Hrvatski vinari u Parizu  |  U Malom Lošinju otvoren prvi HoReCa centar na cresko-lošinjskom otočju  |  Bogati program 6. Whisky Faira Zagreb  |  Vinski razgovori uz noviju istarsku vinariju Valenta   |  San Mauro Muškat momjanski – priča o skladu prirode i ljudske ruke  |  Vino uz slasticu u Procaffeu  |  En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb  |  FOODIN – osobni prehrambeni asistent  |  Više od 150 vrsta whiskyja na 6. Whisky Fairu u Zagrebu  |  Villa Dubrovnik – pravo mjesto za početak uspješne karijere u turizmu  |  Priprema se peto izdanje Vinart Grand Tastinga  |  Suncokret ruralnog turizma: gosti na kontinentu troše više nego na obali  |  Uspješno održan En Primeur 2020 - predstavljena vina berbe 2019. iz Slavonije i Podunavlja, Dalmac  |  Vincekovo u Zagrebu s vinarijom Petrač  |   ||
   

BIH: Sprind uveo najnoviji IFS FOOD međunarodni standard za kvalitetu i sigurnost hrane

02.03.2018

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo uspješno je usvojila IFS FOOD – međunarodni standard za kontrolu kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda. Sprind se na ovaj način pridružio velikoj svjetskoj skupini proizvođača hrane čiji je imperativ ispuniti brzorastuća globalna očekivanja i zahtjeve potrošača, a koji su primijenili ovaj jedinstveni Standard za kontrolu kvalitete i sigurnosti prehrambenih proizvoda.
 

IFS FOOD garantira sistemsko praćenje i osiguranje kvalitete u svim segmentima poslovanja prema zahtjevima normi standarda, potvrđuje upravljanje kvalitetom prema najvišim i najstrožim svjetskim standardima za higijensko i zdravstveno – sigurno upravljanje prehrambenim proizvodima, jedinim koje poznaje EU.  Proces certifikacije provela je certifikacijska kuća TÜV Nord Group Croatia.

 Uvođenjem IFS FOOD standarda značajno smo podigli razinu konkurentnosti naših brendova na tržištu, kako na domaćem tako i na inozemnim tržištima. Idemo u korak s vremenom i na ovaj način smo pokazali koliko nam je stalo do kontinuiteta unaprjeđenja našeg poslovanja u cilju zadovoljenja očekivanja naših potrošača. Također ovime dokazujemo našu orijentiranost  na kupce, poslovne partnere, dobavljače, zaposlenike, vlasnike i društveno okruženje. Sistemom IFS FOOD dodatno smo osigurali efikasno i kvalitetno  upravljanje poslovnim procesima, kroz koje ostvarujemo viziju jednog od vodećih i najuspješnijih prehrambenih proizvođača za svakodnevnu potrošnju u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini, regiji, EU, i na više kontinenata, izjavio je Memnun Trako, direktor kompanije Sprind d.d. Sarajevo.

Sprind  potrošačima i korisnicima svojih proizvoda i na ovaj način dokazuje sposobnost kontinuirane proizvodnje i osiguravanja zdravstveno sigurne hranu, korištenjem sirovine, opreme i materijala u kontaktu s hranom (ambalažu), koji su potpuno sigurni od mogućnosti rizika kontaminacije hrane, što je svakako najbitniji element povjerenja potrošača.
Sistematičnom i kvalitetnom primjenom zahtjeva IFS standarda, metodom za prepoznavanje relevantnih opasnosti po zdravlje, procjenom i analizom rizika, utvrđivanjem kritičnih točaka upravljanja procesima na kojima se vrši nadzor i koje se kroz prepoznavanje  rizika mogu dovesti pod kontrolu, na prepoznatljiv i efektivan način, Sprind pruža povjerenje svojim potrošačima, osiguravajući kvalitetu i sigurnost prehrambenih  proizvoda i svih procesa realizacije usluga.

Sprind d.d. Sarajevo spada među pekarske industrije s najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini sa svojim poznatim brendovima kao što su Sprindova jufka, Baklava, Kadaif, kruh, Mlinci, ali i talijanska Premium pasta, Pizze itd. Kompanija raspolaže najsuvremenijom opremom za proizvodnju svih vrsta kruha i peciva, polugotovih dubokozamrznutih jela na bazi lisnatog i kvasnog tijesta, jufki, pita, sendviča i slastičarskih proizvoda. Sprind godišnje proizvodi oko 6.000 tona hrane, a zapošljava više od 165 radnika, čime se svrstava među najveće proizvođače hrane u BiH. Sprind d.d. Sarajevo od 2014. godine posluje u okviru prehrambene odjela AS GROUP.
 

Nazad
 
 
 
 
back to top