InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 22.10.2018 || #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |  Hrvatska bilježi 6 posto više dolazaka i noćenja  |  Iz Villányja zlato za najnoviji pjenušac Feravina  |   'Doživjela sam stotu jer sam svaki dan pila Stellu'  |  Sir, maslac i jogurt postat će pravi luksuz  |  Tršćanski Illy na meti najvećih kompanija na tržištu kave - cijena 1,6 milijardi dolara  |   Startup za e-cigarete, vrijedan 15 milijardi dolara, širi se iz SAD-u u Europu  |  Visit Macedonia - nova aplikacija za turiste  |  Tikveš vino Kratošija među top 100 na britanskom tržištu  |  Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |   ||
   

Hrvatska: Šampanjska večer Veuve Clicquot u restoranu Spinnaker

13.04.2018
Poznati francuski brand luksuznih pjenušavih vina iz pokrajine Champagne, Veuve Clicquot, pretvorit će Poreč u nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje šampanjca 20. travnja kada će organizirati jedinstvenu tematsku večeru u vodećem porečkom restoranu Spinnaker u hotelu Valamar Riviera. S početkom u 19:30 sati, večera će se sastojati od šest sljedova jela od kojih će svako jelo biti upareno s biranim Veuve Clicquot šampanjcem ili drugim pićem iz Moet & Hennessy grupe.

Meni večere bit će uistinu poseban, od finger food predjela, sve do jela poput glaziranih pačjih prsa uz prilog ragua od belugo leće, klicama od cikle i čili paprikom, a gosti će za desert moći kušati rapsodiju okusa ananasa, bergamota, bijele čokolade i kokosa. Na ovoj luksuznoj večeri prisustvovat će i poznati Moet & Hennessy ambasador za centralnu i južnu Europu Ted Lelekas, potpredsjednik internacionalne federacije novinara i autora za vina i druga žestoka pića i dobitnik brojnih nagrada. Lelekas će uz svaki novi slijed  gostima ispričati nekoliko zanimljivosti o Veuve Clicquot šampanjcu. 

Ova večera bit će nezaboravno iskustvo koje će svojim bogatim programom te iznimno kvalitetnom ponudom učiniti Poreč pravom luksuznom destinacijom za sve ljubitelje ukusne hrane i pravog francuskog šampanjca. 
 
 

Veuve Clicquot ima višestoljetnu tradiciju, još od davne 1772. godine, kada je Francuz Philippe Clicquot osnovao vinariju pod imenom Clicquot, a njegov sin Francois 1798. naslijedio je obiteljski posao i oženio se s Barbarom Nicole Ponsardin. Nakon njegove prerane smrti mlada udovica Clicquot (veuve na francuskom znači udovica) s tek navršenih 27 godina, unatoč predrasudama i neodobravanju okoline odlučila je nastaviti posao te postala prva žena na čelu takve kompanije. Danas je smatraju poslovnom ženom sa snažnom vizijom i velikom pokretačkom snagom koja stoji iza jednog od najprestižnijih i najuspješnijih šampanjskih brendova. U njenu je čast 1972. pokrenuta dodjela nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award, koja se danas dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta. Ove godine obilježava se 200 godina otkad je Madame Clicquot inovirala i potpuno rekonstruirala Rosé šampanjac te stvorila prvi poznati ružičasti šampanjac očaravajućeg okusa: Veuve Clicquot Rosé!

Autentična atmosfera i fantastična lokacija restorana Spinnaker tijekom cijele godine pružaju posve novo iskustvo uživanja u hrani i vinima, a o kvaliteti i prepoznatljivosti restorana govori i činjenica da je uvršten u prestižni gastronomski vodič Gault&Millau.



Nazad
 
 
 
 
back to top