InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 21.06.2018 || Svečano predstavljen najveći hrvatski gastro projekt Croatia: The Cookbook  |   Vikend surprise-Bolesna braća i Kuzma i Shaka Zulu  |   Ulični specijaliteti iz svih krajeva svijeta na prvom Krk Music Festu  |   Prvo hrvatsko proteinsko pivo  |  Frelimo čvarci oduševili sve generacije  |  Dionice Liburnia Riviera Hotela  |  Turneja koja slavi savršeni espresso stigla je u Split!  |  Obnovljeni Hotel Argosy dočekao sezonu  |   Odlična hrana, još bolja zabava i sjajni koncerti u zelenoj oazi   |  Najbolji gradovi za zabavu  |  Novo pivo pivovare Skoplje  |  Nestlé proširio kulinarski asortiman  |  Upravljanje hotelima Kempinski  |  Kafići u Australiji služe kavu s brokulom  |  Vrijedna donacija razveselila SOS Dječje selo Lekenik  |  Urnebesne niskobudžetne reklame poznatog pivskog brenda  |  Rozalija Firšt državna prvakinja u pripremanju duge barske mješavine  |  Dodijeljene nagrade Zlatna penkala Hrvatske turističke zajednice  |  Sve je spremno za Dane otvorenih butelja  |   Završilo prvo izdanje originalnog piknika   |   ||
   

Hrvatska: Šampanjska večer Veuve Clicquot u restoranu Spinnaker

13.04.2018
Poznati francuski brand luksuznih pjenušavih vina iz pokrajine Champagne, Veuve Clicquot, pretvorit će Poreč u nezaobilaznu destinaciju za sve ljubitelje šampanjca 20. travnja kada će organizirati jedinstvenu tematsku večeru u vodećem porečkom restoranu Spinnaker u hotelu Valamar Riviera. S početkom u 19:30 sati, večera će se sastojati od šest sljedova jela od kojih će svako jelo biti upareno s biranim Veuve Clicquot šampanjcem ili drugim pićem iz Moet & Hennessy grupe.

Meni večere bit će uistinu poseban, od finger food predjela, sve do jela poput glaziranih pačjih prsa uz prilog ragua od belugo leće, klicama od cikle i čili paprikom, a gosti će za desert moći kušati rapsodiju okusa ananasa, bergamota, bijele čokolade i kokosa. Na ovoj luksuznoj večeri prisustvovat će i poznati Moet & Hennessy ambasador za centralnu i južnu Europu Ted Lelekas, potpredsjednik internacionalne federacije novinara i autora za vina i druga žestoka pića i dobitnik brojnih nagrada. Lelekas će uz svaki novi slijed  gostima ispričati nekoliko zanimljivosti o Veuve Clicquot šampanjcu. 

Ova večera bit će nezaboravno iskustvo koje će svojim bogatim programom te iznimno kvalitetnom ponudom učiniti Poreč pravom luksuznom destinacijom za sve ljubitelje ukusne hrane i pravog francuskog šampanjca. 
 
 

Veuve Clicquot ima višestoljetnu tradiciju, još od davne 1772. godine, kada je Francuz Philippe Clicquot osnovao vinariju pod imenom Clicquot, a njegov sin Francois 1798. naslijedio je obiteljski posao i oženio se s Barbarom Nicole Ponsardin. Nakon njegove prerane smrti mlada udovica Clicquot (veuve na francuskom znači udovica) s tek navršenih 27 godina, unatoč predrasudama i neodobravanju okoline odlučila je nastaviti posao te postala prva žena na čelu takve kompanije. Danas je smatraju poslovnom ženom sa snažnom vizijom i velikom pokretačkom snagom koja stoji iza jednog od najprestižnijih i najuspješnijih šampanjskih brendova. U njenu je čast 1972. pokrenuta dodjela nagrada Veuve Clicquot Business Woman Award, koja se danas dodjeljuje uspješnim poslovnim ženama diljem svijeta. Ove godine obilježava se 200 godina otkad je Madame Clicquot inovirala i potpuno rekonstruirala Rosé šampanjac te stvorila prvi poznati ružičasti šampanjac očaravajućeg okusa: Veuve Clicquot Rosé!

Autentična atmosfera i fantastična lokacija restorana Spinnaker tijekom cijele godine pružaju posve novo iskustvo uživanja u hrani i vinima, a o kvaliteti i prepoznatljivosti restorana govori i činjenica da je uvršten u prestižni gastronomski vodič Gault&Millau.



Nazad
 
 
 
 
back to top