InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 24.09.2020 || Valamar nabavlja 100 posto električne energije iz obnovljivih izvora  |  Predstavljeno osam vrhunskih traminaca Srijemskog vinogorja  |  „1. Novinarska berba – Brodski Stupnik“ Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!   |  WINE & BIKE TOUR ERDUT  |  Valamar uspješno stabilizirao poslovanje, očuvao radna mjesta i pokrenuo sezonu  |  Vinska Dama i vinski Gospodin hrvatske vinske scene  |  Novi meni restorana Terbotz na najljepošoj terasi Kontinentalne Hrvatske   |  Zaplovite mirnim morima u ljeto iz snova  |  Vinski razgovori uz veličanstvene tramince Iločkih podruma  |  Čaroban Rose iz Kutjeva za osvježavajuće uživanje u Ljetu  |  Od Michelinove preporuke do zvjezdice kvalitetnim lokalnim proizvodima   |  Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   ||
   

Hrvatska: Restoran Terbotz – jedinstvena gastronomija s najljepšim kontinentalnim pogledom u Hrvatskoj

30.10.2019
Puno je razloga za posjet prekrasnom Međimurju, od pitoreksnih brežuljaka, bogate kulturno povijesne baštine do jedinstvene kuhinje i vrhunskih vina. Upravo na tim temeljima, nastala je nazobilazna postaja svih koji žele uživati u jedinstvenom ambijentu i vrhunskoj tradicionalnoj gastronomiji sa snažnim autorskim pečatom.
 
 
 
Radi se o Restoranu Terbotz, smještenom u prekrasnoj kuriji staroj preko 200 godina na Železnoj Gori, nadomak Štrigove. Ovaj restoran u vlasništvu obitelji Jakopić, okružen je međimurskim brežuljcima na kojima su smješteni vinogradi. 

Osim izvrsne eno - gastronomske ponude, goste ovog restorana oduševljava i terasa s koje se, prema portalu Crogourmet365, pruža jedan od deset najljepših pogleda u Hrvatskoj. To priznanje vrijedi još više ako uzmemo u obzir da je ova terasa jedina predstavljala kontinentalnu Hrvatsku. 

Gastronomska ponuda restorana snažno se naslanja na okruženje u kojem se nalazi i gostima spretno predstavlja njegove najveće vrline. Temelj pomno promišljenog menija je 180 godina stara zbirka recepata koja, uz dašak modernoga, garantira nezaboravno gastronomsko iskustvo. Ne čudi nas zato popularnost i status koje restoran ima i koje, već godinama, iznova potvrđuje domaćim i stranim gastronomskim znalcima. 

Jesenski meni restorana prožet je okusima i mirisima jeseni i svježim namirnicama poput buče, kestena i šumskih gljiva. Ove su namirnice maštovito spojene u jela poput krem juhe od muškatne buče, svinjskog lungića punjenog kestenom s umakom od vrganja i zapečenim krumpirom, pačjeg batka i zabatka pripremljenim sous vide tehnikom s domaćim mlincima ili prhke pite od buče koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Eno - gastronomska ponuda restorana zaokružena je vrhunskim vinima Jakopić. Posljednjih su godina ova vina osvojila brojne domaće i inozemne nagrade među kojima se posebno ističu priznanja s natjecanja Decanter World Wine Awards. Uz ova se vina, na vinskoj karti restorana nalaze i druga probrana međimurska vina. 

Čarobna priroda, kreativna kuhinja i vrhunska vina spojeni su u jedinstvenu priču u restoranu Terbotz – ponosnom predstavniku svih međimurskih ljepota. 


Nazad
 
 
 
 
back to top