InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 20.01.2020 || Prestižna oznaka ADAC Superplatz 2020 za čak četiri Valamarova kamping ljetovališta  |  Aminess Sirena dobio nagradu ADAC Superplatz 2020  |  VINUM.IN - promocija drugog broja časopisa  |  Izvoz pjenušaca porastao za 35 posto  |  Badnjak na Fuliranju - riblji meni za prste polizati  |  Journal pop up We Love Local  |  Idealan spoj: orašasti plodovi i kava  |  Nova gastro ponuda na Fuliranju  |  METRO bilježi najsnažniji rast veleprodajnog poslovanja u 10 godina  |  Otvoren prvi slovenski burger bar Lars&Sven u zagrebačkom Branimir mingle mallu  |  Nezaboravno božićno druženje uz omiljene Franck čajeve i zanimljive koktele s čajem  |  Vinarija Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila svu raskoš svojih etiketa  |  Vino uz žlicu (i vješalicu) u Magazinskoj kleti  |  Dvadeset šest hrvatskih tvrtki na sajmu luksuznog turizma ILTM   |  Novo ruho Škrleta moslavačkih vinara  |  Vinski razgovori uz vinariju Poletti  |  Počeo je gourmingle na Fuliranju   |  Francuski paradoks u Feričancima  |  Gault&Millau Croatia i Kotányi – predblagdanska gastronomija sa ženskim potpisom  |  Subway otvara svoj drugi restoran u samom centru Zagreba  |   ||
   

Hrvatska: Restoran Terbotz – jedinstvena gastronomija s najljepšim kontinentalnim pogledom u Hrvatskoj

30.10.2019
Puno je razloga za posjet prekrasnom Međimurju, od pitoreksnih brežuljaka, bogate kulturno povijesne baštine do jedinstvene kuhinje i vrhunskih vina. Upravo na tim temeljima, nastala je nazobilazna postaja svih koji žele uživati u jedinstvenom ambijentu i vrhunskoj tradicionalnoj gastronomiji sa snažnim autorskim pečatom.
 
 
 
Radi se o Restoranu Terbotz, smještenom u prekrasnoj kuriji staroj preko 200 godina na Železnoj Gori, nadomak Štrigove. Ovaj restoran u vlasništvu obitelji Jakopić, okružen je međimurskim brežuljcima na kojima su smješteni vinogradi. 

Osim izvrsne eno - gastronomske ponude, goste ovog restorana oduševljava i terasa s koje se, prema portalu Crogourmet365, pruža jedan od deset najljepših pogleda u Hrvatskoj. To priznanje vrijedi još više ako uzmemo u obzir da je ova terasa jedina predstavljala kontinentalnu Hrvatsku. 

Gastronomska ponuda restorana snažno se naslanja na okruženje u kojem se nalazi i gostima spretno predstavlja njegove najveće vrline. Temelj pomno promišljenog menija je 180 godina stara zbirka recepata koja, uz dašak modernoga, garantira nezaboravno gastronomsko iskustvo. Ne čudi nas zato popularnost i status koje restoran ima i koje, već godinama, iznova potvrđuje domaćim i stranim gastronomskim znalcima. 

Jesenski meni restorana prožet je okusima i mirisima jeseni i svježim namirnicama poput buče, kestena i šumskih gljiva. Ove su namirnice maštovito spojene u jela poput krem juhe od muškatne buče, svinjskog lungića punjenog kestenom s umakom od vrganja i zapečenim krumpirom, pačjeg batka i zabatka pripremljenim sous vide tehnikom s domaćim mlincima ili prhke pite od buče koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

Eno - gastronomska ponuda restorana zaokružena je vrhunskim vinima Jakopić. Posljednjih su godina ova vina osvojila brojne domaće i inozemne nagrade među kojima se posebno ističu priznanja s natjecanja Decanter World Wine Awards. Uz ova se vina, na vinskoj karti restorana nalaze i druga probrana međimurska vina. 

Čarobna priroda, kreativna kuhinja i vrhunska vina spojeni su u jedinstvenu priču u restoranu Terbotz – ponosnom predstavniku svih međimurskih ljepota. 


Nazad
 
 
 
 
back to top