InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 25.04.2019 || Proglašenje šampiona 2. revije vina hrvatskih autohtonih sorata   |  Vinski razgovori uz vinariju Hilić   |  Nova destinacija za snimanje pojedinih scena filmskog hita “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”  |  Jagermeister predstavio Taste Remastered  |  Drugi Sweet Wine&Walk oduševio šetače  |  Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Okusite život na francuski način uz 1664 Blanc  |  Tomić Opolo Nobile 2018. kao najava proljetne sezone  |  Konferencija o golf turizmu pod nazivom „Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj” održat će se  |  Slovenci s 5 zvjezdica "napali" Zagreb  |  Vinski razgovori uz vinariju Krolo   |  Homebrewing druženje u Pivani  |  U Rovinju počinje gourmet event posvećen autohtonim istarskim delicijama  |  Ususret dvadesetoj manifestaciji Urbanovo   |  Korta Katarina predstavila svoja nova vrhunska vina   |  Sedmi Weekend Bike & Gourmet Tour jedinstven je spoj biciklizma i dobre hrane  |   Sultan drinks uskoro na Oriental PARTYju by Beleza  |  Spreman je drugi Sweet Wine & Walk   |  Ledo Kuhaona u City Centru One East   |  David Skoko u društvu poznatih chefova i ove godine kuha za posjetitelje Oliveto i Half 8 restorana  |   ||
   

Hrvatska: Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima

14.11.2018
U Zagrebu je održano ekskluzivno medijsko predstavljanje restorana Kalelarga (V. Ravnice 2), kojeg je nedavno preuzeo novi vlasnik, ugledni zagrebački ugostitelj Željko Čiček (Calypso u Novalji, Europski dom i Klub Zagrepčana u Zagrebu). Kalelargu, koja postoji još od 1994. godine, vodi sa suprugom Renatom i djecom, a prije ove nove ugostiteljske avanture, u Zagrebu su postali poznati po slowfoodu Walking wok (Jordanovac 1). Preko ljeta u Novalji na Pagu vode restoran Laguna, kombinaciju gin bara i wok & steakhousea, koji će ubuduće poslovati pod nazivom Kalelarga 2.
 

U zagrebačkoj Kalelargi ukratko su predstavili svoje poslovne ambicije, koje bi restoranu trebale vratiti stari sjaj. Orijentacija je na tradicionalnu dalmatinsku kuhinju i poznate zagrebačke specijalitete u novom ruhu, a na meniju se nalaze i modernija jela pripravljena u skladu s ubrzanim životom i brigom o zdravoj prehrani. Jela se pripremaju od pažljivo odabranih namirnica provjerenih dobavljača, specijaliziranih OPG-a te kvalitetnih proizvođača hrane i vina.

Glavni je chef Nino Đurina, koji je izgradio karijeru u brojnim restoranima diljem Hrvatske, a bio je i osobni kuhar dvojici švedskih veleposlanika u Hrvatskoj. Za ovu prigodu, sa svojom vrijednom kuharskom ekipom, pripremio je Platu Kalelarga, Salatu od hobotnice, Punjeni lungić, Gurmansku pljeskavicu, Panirani file jadranskog inćuna i File divljeg lososa. Potom su slijedili specijaliteti kuće Som punjen nadjevom od šarana, šunkom i sirom, Jastog u šalši s tagliatellama, Ramstek punjen rikulom i feta sirom te Biftek s chillijem i medom.

Delicije na stolu pratila su vina Jakovac: Chardonnay 2017, Graševina 2017, Cuvée 2013 i Traminac 2015.

Restoran Kalelarga ima dvije odvojene sale, koje se po potrebi spajaju u jednu, a izgledom i načinom opremanja prilagođene su toj namjeni. U restoranu se organiziraju razni domjenci, poslovni ručkovi, proslave rođendana, krizme, krstitke, karmine i sve ostalo po dogovoru. Također se organiziraju i svadbe, a ukupni kapacitet je za stotinjak gostiju, naglasio je Bojan Travorić, voditelj Kalelarge.

Restoran po ljeti ima prekrasnu terasu kapaciteta 40 sjedećih mjesta, a gostima je na raspolaganju i vlastiti parking odmah uz restoran.



Nazad
 
 
 
 
back to top