InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 23.09.2019 || Otvorena Majstor kuhar akademija  |  Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine!  |  Subotnja špica na zagrebačkom Cvjetnom trgu uz finu kavu, pisanje stihova i finalno natjecanje baris  |   Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom kreće u novi ciklus razvoja i inve  |  Najava: MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365? KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |  Trieste Coffee Experts 2019 - Streaming veza  |  Jägermeister najnovijom ekstenzijom pokazao svoj Scharf karakter  |  Grif Session IPA novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Vinski razgovori uz vina Fuhtar   |  Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma  |  U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.  |  Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'  |   Dva Zlata s elitnih vinskih scena dodijeljena vinima Iločkih podruma!   |  Valamar osigurao slobodan dan svim roditeljima prvašića  |  METRO poziva startupove da se prijave na program METRO Xcel  |  Radenska Adriatic na sajmu Agra osvojila tri zlatne medalje  |  Projekt G.E.T. STARS počeo je dodjelom oznaka za šest moslavačkih vinarija.  |  Kvalitetnije brendiranje domaćih vina lijek protiv jeftinog uvoza  |  Tko u Europi najviše uživa u svježe mljevenoj kavi?  |  Krauthaker Zelenac Kutjevo Rosenberg 2018 – za sve one koji traže nešto novo u sljubljivanju hrane i  |   ||
   

Hrvatska: Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'

11.09.2019
Istinske hedoniste i gurmane te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice ovog će rujna putevi odvesti u Vrsar.
 
 
 
Naime, od 21. do 28. rujna održat će se prvo izdanje gourmet eventa Goložece di Orsera u sklopu kojeg će u sedam poznatih vrsarskih restorana gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu. 
Restorani koji sudjeluju u ovom prvom izdanju su: Trošt, Fančita, La Rosa, Konoba kod Luce, Fish Food Srdela, Dvi Palme i Trattoria Basilico, a posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonalnost. 
 
Na meniju će se, između ostalog, naći i delicije od bakalara, sardona, hobotnice, švoja na žaru s prilogom, ragu-a od sipe vrsarskih peškadura s palentom i mediteranskim biljem, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, medaljona u umaku od terana s povrćem te šuga od boškarina s domaćim njokima i mnogih drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina poznatih istarskih vinara. 
 
Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u organizaciji TZO Vrsar i Udruženja ugostitelja općine Vrsar uz pomoć partnera, turističke kompanije Maistre, a ima za cilj predstaviti tradicionalne vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te pružiti dodatan motiv turistima za dolazak i produženje sezone. Manifestacija se odvija u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska
 
„Uživam tradicijo" financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj aktivno zaštititi nematerijalnu kulturnu baštinu, posebno kulinarsku tradiciju i posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj lokalnih običaja i kulinarike.
Goložece di Orsera, kao i ostali mnogobrojni eventi koji se organiziraju na ovom području, iz godine u godinu dodatno obogaćuju ponudu destinacije te jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije.  


Nazad
 
 
 
 
back to top