InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 05.07.2020 || Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |  Vinolog predstavlja: Wine to go - uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje  |   ||
   

Hrvatska: Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'

11.09.2019
Istinske hedoniste i gurmane te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice ovog će rujna putevi odvesti u Vrsar.
 
 
 
Naime, od 21. do 28. rujna održat će se prvo izdanje gourmet eventa Goložece di Orsera u sklopu kojeg će u sedam poznatih vrsarskih restorana gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu. 
Restorani koji sudjeluju u ovom prvom izdanju su: Trošt, Fančita, La Rosa, Konoba kod Luce, Fish Food Srdela, Dvi Palme i Trattoria Basilico, a posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonalnost. 
 
Na meniju će se, između ostalog, naći i delicije od bakalara, sardona, hobotnice, švoja na žaru s prilogom, ragu-a od sipe vrsarskih peškadura s palentom i mediteranskim biljem, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, medaljona u umaku od terana s povrćem te šuga od boškarina s domaćim njokima i mnogih drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina poznatih istarskih vinara. 
 
Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u organizaciji TZO Vrsar i Udruženja ugostitelja općine Vrsar uz pomoć partnera, turističke kompanije Maistre, a ima za cilj predstaviti tradicionalne vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te pružiti dodatan motiv turistima za dolazak i produženje sezone. Manifestacija se odvija u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska
 
„Uživam tradicijo" financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj aktivno zaštititi nematerijalnu kulturnu baštinu, posebno kulinarsku tradiciju i posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj lokalnih običaja i kulinarike.
Goložece di Orsera, kao i ostali mnogobrojni eventi koji se organiziraju na ovom području, iz godine u godinu dodatno obogaćuju ponudu destinacije te jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije.  


Nazad
 
 
 
 
back to top