InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 28.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'

11.09.2019
Istinske hedoniste i gurmane te ljubitelje autohtonih istarskih delicija i dobre kapljice ovog će rujna putevi odvesti u Vrsar.
 
 
 
Naime, od 21. do 28. rujna održat će se prvo izdanje gourmet eventa Goložece di Orsera u sklopu kojeg će u sedam poznatih vrsarskih restorana gosti moći uživati u vrhunskim lokalnim specijalitetima pripremljenim posebno za tu prigodu. 
Restorani koji sudjeluju u ovom prvom izdanju su: Trošt, Fančita, La Rosa, Konoba kod Luce, Fish Food Srdela, Dvi Palme i Trattoria Basilico, a posjetitelji će moći birati između ribljeg i mesnog menija po promotivnim cijenama, s naglaskom na sezonalnost. 
 
Na meniju će se, između ostalog, naći i delicije od bakalara, sardona, hobotnice, švoja na žaru s prilogom, ragu-a od sipe vrsarskih peškadura s palentom i mediteranskim biljem, dok će ljubitelje mesa razveseliti specijaliteti poput carpaccia s tartufima, medaljona u umaku od terana s povrćem te šuga od boškarina s domaćim njokima i mnogih drugih. Kako uz ukusne zalogaje ide i odlično vino, tako će gosti u sklopu menija po promotivnoj cijeni od 120 kuna imati prilike kušati i najbolja vina poznatih istarskih vinara. 
 
Ova zanimljiva gourmet priča nastala je u organizaciji TZO Vrsar i Udruženja ugostitelja općine Vrsar uz pomoć partnera, turističke kompanije Maistre, a ima za cilj predstaviti tradicionalne vrsarske i istarske specijalitete domaćim i stranim gostima te pružiti dodatan motiv turistima za dolazak i produženje sezone. Manifestacija se odvija u sklopu projekta prekogranične suradnje Interreg Slovenija – Hrvatska
 
„Uživam tradicijo" financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj, čiji je cilj aktivno zaštititi nematerijalnu kulturnu baštinu, posebno kulinarsku tradiciju i posjetiteljima ponuditi jedinstveni doživljaj lokalnih običaja i kulinarike.
Goložece di Orsera, kao i ostali mnogobrojni eventi koji se organiziraju na ovom području, iz godine u godinu dodatno obogaćuju ponudu destinacije te jačaju poziciju Istre kao vrhunske gourmet destinacije.  


Nazad
 
 
 
 
back to top