InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 20.01.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: Prvi hrvatski festival za mlade vinare

22.01.2020
Vinski univerzum Zagreb, prvi hrvatski festival za mlade vinare, održat će se u četvrtak 30.1.2020., od 15 do 21h  u središtu Zagreba, u hotelu Dubrovnik.
 

Vinski univerzum je obrazovno-promocijska vinska priredba. Glavni protagonisti festivala su mladi vinari u dobi od 18-35 godina koji svoja vina predstavljanju mladim posjetiteljima. Cilj, ideja i nit vodilja festivala je: edukacija, bolja promocija, kultura uživanja u vinu i umjerenost u vinu! Svaki mladi vinar, osim klasične promocije svojih vina ima i poseban zadatak: edukaciju mladih posjetitelja  o kulturi umjerenog uživanja vina te predstavljanje vinarije kroz svoju odabranu temu. Svaki izlagač ima temu po kojoj će posjetitelji zapamtiti vinariju i vina. Stoga je najvažnija snažna edukativna nota festivala koja se ostvaruje kroz riječi i entuzijazam mladih vinara. Priredba je tematski osmišljena da pruži maksimalni doživljaj mladim posjetiteljima i vinarima. Na samoj priredbi  bit će pratećih sadržaja (dvije edukativne radionice: 1. Malvazija & malvazija: priča o terroiru; 2. Vino i hrana:  sljubljivanje za početnike), a vinarima će se kroz dodatne aktivnost pokušati otvoriti novi prodajni kanali za ciljanu publiku. Održat će se i nagradna igra za posjetitelje i izlagače. Nakon festivala, Klub studenata Agronomskog fakulteta (KSA) organizira  „After Party". 

Vinski univerzum prvi put je organiziran u prosincu 2015. u Ljubljani  gdje je polučio velik uspjeh. Priredbu je tada posjetilo oko 700 mladih posjetitelja, koji su uz pomoć vinara i festivalskog programa upoznali kulturu vina. Svake je godine slovenski Vinski univerzum sve bolji i popularniji. Vinski univerzum Zagreb 2020. osmišljen je po uzoru na slovenski model, ali je u potpunosti prilagođen hrvatskim vinarima i uvjetima. 

Vinski univerzum Zagreb se organizira uz podršku Vinskog univerzuma Ljubljana, Kluba studenata Agronomskog fakulteta (KSA), Hrvatskog sommelier kluba (HSK) i Turističke zajednice Zagrebačke županije. Medijski partneri su stručni časopis Restaurant & Hotel i Julio Frangen Foto Foodie. Voda festivala: Jana & Jamnica. Prijatelji festivala: udruga Vinoljupci, Vina mosaica doo, Vuglec breg, Gastrofanatik, HAPIH (HRv.agencija za poljoprivredu i hranu), Durance, Art Bite Yaya. Ambasadori Vinskog univerzuma su Tatjana Hažić za Međimurje i Dominik Anđelini za Istru. Kao izlagači sudjeluju i vinarske grupe Agronomskog fakulteta u Zagrebu, veleučilišta u Požegi te Riječkog veleučilišta, (Poljoprivredni odjel Poreč).  Na radionici sljubljivanja vina i sireva na konferenciji za medije kušana je Cetinka vinarije Bačić s Korčule i Malvazija Anđelini iz Istre uz sireve sponzora - trgovine delicija Gastrofanatik:  Žminjski sir mljekare Latus, Žminj i Mladi trapist MIH sirane, otok Pag. O sljubljivanju hrane i vina - svojoj temi na festivalu, govorio je na konferenciji - mladi vinar Dominik Anđelini. 

Zainteresirani vinari još se mogu prijaviti, do 25.01., ili do popunjenja izlagačkih mjesta.  
Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji za 90 kn u sustavu Entrio do 25.1., puna cijena je 120kn.   .  Povratna kaucija za čaše je 50 kn.  Za predstavnike medija i partnere iz HORECA sektora, program B2B s predstavnicima vinarija, održat će se na početku festivala, od 14.00-16.00.  

Organizator:  Zlatne riječi jdoo /vinskiuniverzumzagreb@gmail.com //Marija Vukelić. prof., voditeljica projekta / marijavukeliczg@gmail.com  // Dino Šimunec, mag. ing. agr., stručni suradnik / dino.simunec9@gmail.com  


Nazad
 
 
 
 
back to top