InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 23.02.2020 || Vinski razgovori uz vina i likere Fiolić i najavu Zadar Wine Festivala   |  Aminess jedina turistička kompanija nagrađena certifikatom Poslodavac Partner  |  Najbolji hostel na svijetu dolazi na prvu hrvatsku konferenciju o hostelima   |  Osnovana Zajednica poslovnog turizma HGK  |   Vanja Halilović imenovana na poziciju direktorice marketinga tvrtke Kutjevo d.d.  |  Vinart Grand Tasting - nezaobilazno mjesto za sve koji se žele ozbiljno baviti vinom  |  Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |  Peta godina rekordnih razina turističkih noćenja  |  Vinari trebaju snažniju potporu države  |  McDonald's nagrađen jer zaposlenicima omogućava da ostvare svoj potencijal   |  EN PRIMEUR 2020.:nikad veći broj istarskih vinara i mladih Malvazija  |  Hrvatski vinari u Parizu  |  U Malom Lošinju otvoren prvi HoReCa centar na cresko-lošinjskom otočju  |  Bogati program 6. Whisky Faira Zagreb  |  Vinski razgovori uz noviju istarsku vinariju Valenta   |  San Mauro Muškat momjanski – priča o skladu prirode i ljudske ruke  |  Vino uz slasticu u Procaffeu  |  En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb  |  FOODIN – osobni prehrambeni asistent  |   ||
   

Hrvatska: Prvi hrvatski festival za mlade vinare

22.01.2020
Vinski univerzum Zagreb, prvi hrvatski festival za mlade vinare, održat će se u četvrtak 30.1.2020., od 15 do 21h  u središtu Zagreba, u hotelu Dubrovnik.
 

Vinski univerzum je obrazovno-promocijska vinska priredba. Glavni protagonisti festivala su mladi vinari u dobi od 18-35 godina koji svoja vina predstavljanju mladim posjetiteljima. Cilj, ideja i nit vodilja festivala je: edukacija, bolja promocija, kultura uživanja u vinu i umjerenost u vinu! Svaki mladi vinar, osim klasične promocije svojih vina ima i poseban zadatak: edukaciju mladih posjetitelja  o kulturi umjerenog uživanja vina te predstavljanje vinarije kroz svoju odabranu temu. Svaki izlagač ima temu po kojoj će posjetitelji zapamtiti vinariju i vina. Stoga je najvažnija snažna edukativna nota festivala koja se ostvaruje kroz riječi i entuzijazam mladih vinara. Priredba je tematski osmišljena da pruži maksimalni doživljaj mladim posjetiteljima i vinarima. Na samoj priredbi  bit će pratećih sadržaja (dvije edukativne radionice: 1. Malvazija & malvazija: priča o terroiru; 2. Vino i hrana:  sljubljivanje za početnike), a vinarima će se kroz dodatne aktivnost pokušati otvoriti novi prodajni kanali za ciljanu publiku. Održat će se i nagradna igra za posjetitelje i izlagače. Nakon festivala, Klub studenata Agronomskog fakulteta (KSA) organizira  „After Party". 

Vinski univerzum prvi put je organiziran u prosincu 2015. u Ljubljani  gdje je polučio velik uspjeh. Priredbu je tada posjetilo oko 700 mladih posjetitelja, koji su uz pomoć vinara i festivalskog programa upoznali kulturu vina. Svake je godine slovenski Vinski univerzum sve bolji i popularniji. Vinski univerzum Zagreb 2020. osmišljen je po uzoru na slovenski model, ali je u potpunosti prilagođen hrvatskim vinarima i uvjetima. 

Vinski univerzum Zagreb se organizira uz podršku Vinskog univerzuma Ljubljana, Kluba studenata Agronomskog fakulteta (KSA), Hrvatskog sommelier kluba (HSK) i Turističke zajednice Zagrebačke županije. Medijski partneri su stručni časopis Restaurant & Hotel i Julio Frangen Foto Foodie. Voda festivala: Jana & Jamnica. Prijatelji festivala: udruga Vinoljupci, Vina mosaica doo, Vuglec breg, Gastrofanatik, HAPIH (HRv.agencija za poljoprivredu i hranu), Durance, Art Bite Yaya. Ambasadori Vinskog univerzuma su Tatjana Hažić za Međimurje i Dominik Anđelini za Istru. Kao izlagači sudjeluju i vinarske grupe Agronomskog fakulteta u Zagrebu, veleučilišta u Požegi te Riječkog veleučilišta, (Poljoprivredni odjel Poreč).  Na radionici sljubljivanja vina i sireva na konferenciji za medije kušana je Cetinka vinarije Bačić s Korčule i Malvazija Anđelini iz Istre uz sireve sponzora - trgovine delicija Gastrofanatik:  Žminjski sir mljekare Latus, Žminj i Mladi trapist MIH sirane, otok Pag. O sljubljivanju hrane i vina - svojoj temi na festivalu, govorio je na konferenciji - mladi vinar Dominik Anđelini. 

Zainteresirani vinari još se mogu prijaviti, do 25.01., ili do popunjenja izlagačkih mjesta.  
Ulaznice se mogu kupiti u pretprodaji za 90 kn u sustavu Entrio do 25.1., puna cijena je 120kn.   .  Povratna kaucija za čaše je 50 kn.  Za predstavnike medija i partnere iz HORECA sektora, program B2B s predstavnicima vinarija, održat će se na početku festivala, od 14.00-16.00.  

Organizator:  Zlatne riječi jdoo /vinskiuniverzumzagreb@gmail.com //Marija Vukelić. prof., voditeljica projekta / marijavukeliczg@gmail.com  // Dino Šimunec, mag. ing. agr., stručni suradnik / dino.simunec9@gmail.com  


Nazad
 
 
 
 
back to top