InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 20.01.2020 || Prestižna oznaka ADAC Superplatz 2020 za čak četiri Valamarova kamping ljetovališta  |  Aminess Sirena dobio nagradu ADAC Superplatz 2020  |  VINUM.IN - promocija drugog broja časopisa  |  Izvoz pjenušaca porastao za 35 posto  |  Badnjak na Fuliranju - riblji meni za prste polizati  |  Journal pop up We Love Local  |  Idealan spoj: orašasti plodovi i kava  |  Nova gastro ponuda na Fuliranju  |  METRO bilježi najsnažniji rast veleprodajnog poslovanja u 10 godina  |  Otvoren prvi slovenski burger bar Lars&Sven u zagrebačkom Branimir mingle mallu  |  Nezaboravno božićno druženje uz omiljene Franck čajeve i zanimljive koktele s čajem  |  Vinarija Jakopić na promociji u International Business Hotelu predstavila svu raskoš svojih etiketa  |  Vino uz žlicu (i vješalicu) u Magazinskoj kleti  |  Dvadeset šest hrvatskih tvrtki na sajmu luksuznog turizma ILTM   |  Novo ruho Škrleta moslavačkih vinara  |  Vinski razgovori uz vinariju Poletti  |  Počeo je gourmingle na Fuliranju   |  Francuski paradoks u Feričancima  |  Gault&Millau Croatia i Kotányi – predblagdanska gastronomija sa ženskim potpisom  |  Subway otvara svoj drugi restoran u samom centru Zagreba  |   ||
   

Svijet: Priznanje Morrisonovu glavnom kušaču sira

20.12.2016
Morrisonov kušač sira primljen je u Guilde International Des Frommages, što je jedno od najvećih priznanja u svijetu sira.
 

Russel Haggata, glavni kušač sira u tom trgovačkom lancu, jedan je od malobrojnih sličnih eksperata u cijeloj Velikoj Britaniji koji je primljen u to prestižno društvo sirnih eksperata, koji dulje od jednog stoljeća promoviraju znanje i stručnost u izradi sira.

Društvo čine članovi iz 33 zemlje, a nedavno je proslavilo i 150 godina postojanja.
Haggata kuša više od 1800 sireva godišnje, a priznanje je dobio nakon što je supermarket osvojio 22 zlatne medalje i nagradu Chedar Cheese za trgovca godine na najvećem svjetskom sajmu sireva International Cheese Awords u Nantwichu. Sve je sireve svojom rukom odabrao upravo Haggata.

Cijeli svoj život posvetio sam sirevima i vrlo sam počašćen primanjem u društvo, rekao je. Iznimno sam ponosan na to što predstavljam Veliku Britaniju na svjetskoj pozornici izrade sireva i što mogu pomoći u promociji izvanrednog izbora sireva koji se proizvode u našoj zemlji.

Haggata je tri godine studirao na koledžu i, proučavajući sve što je u vezi sa sirom, postao veliki stručnjak kad su u pitanju četiri glavna sastojka sira: mlijeko, kultura, zgušnjivač i sol. Nedavno je dobio zadatak da pronađe najbolji domaći britanski sir jer se Morrison opredijelio za prikupljanje zaliha sireva manjih domaćih proizvođača diljem zemlje. 



Nazad
 
 
 
 
back to top