InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 26.04.2018 || Prvo tromjesečje ostvarilo najbolje rezultate  |  Novi šef uprave Badela je Darko Knez   |  Zagrebačka pivovara ima dvije nove direktorice  |  Pernod Ricard sa snažnim startom u 2018.  |   Nikšićka pivovara Trebjesa uvećela neto dobit za tri puta  |   Četiri zlatne medalje za Tikveška vina  |  Plešivički Portugisci najbolji na svijetu  |   Promocija poznatih talijanskih pjenušaca Villa Sandi  |  Prijavite se za šesti METRO Potentials Ready2Lead  |  Zanimljiv spoj andaluzijskih maslinovih ulja  |  Srijem i Slavonija osvojili Zagrepčane  |  Šampanjska večer u restoranu Spinnaker  |  Jedna od najvećih osnovica za obračun plaća u turizmu  |  Opuštanje u hotelu  |  Proljetni gastro okusi Dvorca Mihanović  |  Veliki potencijal pršutarske proizvodnje  |  Predstavljen novi jelovnik kultne Pivane  |   HOW Festival održava se ove godine u Poreču  |  Prezentacija Kvarnera u Italiji  |  Najavljeni rekordni Svijet malvazija i nikad veća jubilarna Vinistra  |   ||
   

Hrvatska: Prijave za posao u ugostiteljstvu na najnižim razinama u posljednje tri godine

15.12.2017
Brexit je već snažno pogodio hotelsku industriju jer je broj prijava za posao u ugostiteljskom sektoru smanjen za 20% u 2017., prema najnovijim izvješćima CV Libraryja. Brojke također otkrivaju da su plaće u ugostiteljskom sektoru ususret Božiću porasle za 7,4%.

Dok je slobodnih radnih mjesta u ugostiteljskom sektoru manje za 22,6% od prošloga studenoga jer su kompanije polako smanjivale broj sezonskih radnika, broj oglasa je zapravo porastao za 0,6% od 2016. godine. No unatoč tom malom povećanju broja slobodnih poslova, ugostiteljski je sektor u 2017. suočen s padom broja prijava za posao za 20%, u odnosu na 11%-tno povećanje u 2016. i ono gotovo 20%-tno u 2015. 

Tako je ove godine do danas kroz CV Library prošlo 387.073 prijava, što je najniža brojka od 2014.

Iako iz CV Libraryja napominju da 2017. još nije završila, malo je vjerojatno da bi se te brojke prije nove godine mogle poboljšati.
 
 

Lee Biggins rekao je za portal the drinks business da bi se vodeći ljudi u industriji trebali pripremiti na još lošiju situaciju u razdoblju post-Brexita.

Bilo je predviđeno da radnici iz EU čine oko 13,5% radne snage u hotelima i ugostiteljstvu, rekao je, a naši posljednji podaci pokazuju da se smanjio broj prijava za posao radnika iz EU u razdoblju post-Brexita, što bi moglo dovesti do stvarnih problema za zaposlene u sektoru.

K tome, više od polovice profesionalaca u UK u dobi od 24 godine ili mlađih izjavilo je da nisu voljni preuzeti poslove koje su dotad tradicionalno obavljali imigranti iz EU. Kad se to uzme u obzir, onda i ne čudi što se u tom sektoru 2017. godine smanjio broj prijava.

Biggins je dodao da je problem mnogo dublji od jednostavne potražnje za radnicima iz EU koji bi popunili određena mjesta i da aktualna ekonomska neizvjesnost zapravo priječi britanske radnike u potrazi za novim poslovima zbog straha za sigurnost radnog mjesta.

Očekuje se da će brojke u novoj godini ponovno rasti premda će gospodarstvo i dalje biti u teškoj situaciji, no jasno je da će radnici radije ostajati ondje gdje jesu za slučaj da se situacija još pogorša. (www.thedrinksbusiness.com)



Nazad
 
 
 
 
back to top