InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Srijeda, 03.03.2021 || Novo veliko priznanje novigradskom kampu   |  Prijavite se na online gin radionicu by Murska Dekla!  |   Šesti Vinart Grand Tasting održat će se u novom terminu u ovoj prijelaznoj 2021. godini   |  Valamar osigurao blagdansku potporu za djelatnike, uz podršku lokalnim proizvođačima i OPG-ovima  |   Valamarovi hoteli i ljetovališta i ove godine dobitnici najprestižnijih turističkih nagrada World   |  Valamar se uključio u projekt „Elements of AI“ – najbolju svjetsku edukaciju o umjetnoj inteligencij  |  Valamar nudi uslugu najma smještaja za dulji boravak u svoja dva luksuzna kampa  |  Hvale vrijedna domaća investicija najznačajnije poduzetnice jugoistočne Europe  |  Bijeli grozd 2020.  |  Hrvatska na 4. mjestu neotkrivenih gastronomskih destinacija svijeta  |  Valamar najbolje veliko poduzeće u Hrvatskoj prema Indeksu DOP-a   |  Graševina i traminac iz Iloka, malvazija iz Buja i prošek iz Plastova   |   Valamar Diamant Hotel 4* u Poreču uveo ponudu „Work from Hotel“  |  Imamo prvu Vinsku Damu i Vinskog Gospodina hrvatske vinske scene   |   U Splitu uspješno održano sedmo izdanje Taste the Mediterraneana  |  Dodijeljene nagrade na 9. Zagreb Tourfilm festivalu  |  Ulaganje u kvalitetu, brza prilagodba i destinacijski menadžment imperativ za cjelogodišnji turizam  |  Uspješno održana konferencija Može li hrvatski turizam 365?   |  Aminess hoteli i kampovi proširili poslovanje na otok Krk  |  Valamar Riviera očuvala sva radna mjesta te očekuje ostvariti 30% lanjskog prihoda   |   ||
   

Hrvatska: Premium priča, drugo poglavlje: Sladoledi i vino

17.12.2015
U jednoj od najboljih zagrebačkih pizzerija, "Chateau des Jardins", u Tkalčićevoj ulici, jučer je održana druga premium priča u organizaciji udruge za kulturu sola G.E.T. Osim neupitne kvalitete pizza, ova pizzeria izuzetno podržava vinsku priču pa time daje divnu podlogu ispričanoj priči. Ovaj put sljubljena su premium vina Kutjeva d.d., stalnog pratitelja u projektu, s premium sladoledima Gelati D'Oro - NATURA. 
 
 

Na samom početku poslužen je Maximo brut, odličan pjenušac Kutjeva d.d. Maximo brut je pjenušac rađen tradicionalnom metodom, 100% od graševine, kojem je umjesto ekspedicionog likera dodana ledena berba graševine. To mu daje posebnu notu slasti i izvanredno se sljubljuje s laganim slasticama, što ovi sladoledi nesumnjivo jesu., objasnio je sommelier Aleksandar Noršić

U priču o sladoledima uvela nas je magistrica nutricionizma Diana Gluhak: Iako su još stari narodi znali kako se ukusno osladiti, zapravo nemamo često priliku probati neke posebne, funkcionalne sladolede, koji osim odlične hranjive vrijednosti imaju i odličan okus. Upravo su takvi sladoledi Gelati d'Oro. Objasnila je razliku između "običnih" sladoleda i gelata. Za Gelato se često misli da je to talijanska riječ za sladoled, ali zapravo je riječ za super-sladoled. Naime, gelato je znatno gušći, stoga ga ne treba zamrzavati na vrlo niskim temperaturama, kremaste se strukture i znatno bolje hranjive vrijednosti. Jednako tako, Gelati d'Oro NATURA su testirani bezglutenski proizvodi, a onaj s okusom jagode prikladan je i za vegane.", objasnila je i dodala informaciju koja će razveseliti sve ljubitelje sladoleda: "Jeste li znali da se gelato preporučuje kao kvalitetan međuobrok? Osim što je izvor kalcija, kvalitetnih proteina mlijeka ili riže (ovisno kako je rađen), ovi sladoledi sadrže i cikoriju, koja je vrlo vrijedan izvor prehrambenih vlakana koji povoljno djeluju na probavu. Ako želite jesti slasticu koja iza sebe ima dobru hranjivu priču, Gelati d'Oro su gelato sladoledi s kojima će vaši okusni pupoljci ostati oduševljeni.

Predstavljeni sladoledi branda Gelati d'Oro, linije NATURA, hrvatski su proizvod. Proizvođač je tvrtka Frigus vecla iz grada Krka (otok Krk). Gelati d'Oro ime je dobio po nazivu kojim su još stari Rimljani zvali otok Krk, Isola d'Oro - otok od zlata. Sladoled linije NATURA je visokokvalitetna slastica proizvedena od vrhunskih sirovina isključivo prirodnog podrijetla., rekao je vlasnik tvrtke, Dalibor Jurina te dodao: Bogatstvo okusa postignuto je korištenjem vrhunskih sastojaka, kao što su jagoda iz Vrgorca, Vanilija Bourbon Madagascar BIO, Kakao Dominicana BIO Fairtrade, Lješnjak Piemonte IGP… U njemu nema umjetnih boja, stabilizatora, aroma niti emulgatora. Ima manji udio šećera i masti od uobičajenog sladoleda te ne sadrži gluten što dokazuje i certifikat.

Dakle, ovo je slastica je u kojoj možete uživati u vrhunskom okusu, a ujedno je i potpuno prirodna!

Osim pjenušca Maximo brut, još su neka premium vina Kutjeva d.d., točnije Maximo Nero (cabernet sauvignon, merlot i syrah), de Gotho Crni Pinot i graševina Turković, sljubljena sa sladoledima, ali ne kroz čašu. Jedan od naših najboljih kuhara, Belizar Miloš iz restorana Agava, pripremio je preljeve od redukcije navedenih vina koji su u kombinacijama s ovim sladoledima dali fantastične rezultate. Sve to zajedno i dalje je pratio Maximo brut u čaši. Tako smo pokazali da se vina mogu sljubiti s hranom i kuhanjem, a ne samo da se piju. Uz preljeve na bazi vina, posebno treba izdvojiti i emulziju od maslinovog ulja Torkul i naranče. 

Evo od kojih sastojaka su spravljeni ovi ukusni i hranjivi preljevi; možda vam damo ideju kako da sami napravite neki i tako se dodatno osvježite:
  1. Maximo Nero, šećer, crni papar, vanilija u mahuni
  2. de Gotho Crni Pinot, smeđi šećer, cimet, klinčić
  3. Graševina Turković, bijelo vino, šećer, zvjezdani anis, crni papar, klinčić
  4. Aceto Balsamico bianco i jagode
  5. Maslinovo ulje Torkul, naranča
  6. Marsala vino i smokve
  
 
Na kraju, kao krunu prezentaciji, Katja i Kristijan Šragalj, vlasnici pizzerije "Chateau des Jardins" pripremili su nekoliko pizza i pokazali zašto su jedni od najboljih. Pizze za svaku preporuku! Nećemo ih nabrajati, nego vas pozivamo da dođete, vraćate se i istražujete, a vrlo skoro kod njih ćete moći poslije pizze kušati i sladolede Gelati D'Oro - NATURA. Naravno, preporučujemo - uz čašu pjenušca. 

Eto tako smo pjenušavo, kako i priliči kraju godine, opet spojili nekoliko premium proizvoda i ideja te ispričali još jednu divnu, premium priču.



Nazad
 
 
 
 
back to top