InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 21.05.2018 || Britanci umjesto cappuccina piju 'Megharyycino' za 38 kn   |  Vinarije Štampar, Cmrečnjak i Novak predstavile odabrane etikete vina  |  Momax stiže na hrvatsko tržište  |  NME ponovno uvrstio INmusic među najpopularnije festivale na svijetu  |  Hrvatska turistička ponuda predstavljena na sajmu ITB China u Šangaju  |  Feravinu bronca za ledenu Frankovku 2015. i Graševinu Miraz 2016.  |  Evo zašto Oxford Circus Tube stanica miriši na jagode  |  BAT zapošljava 100 stručnjaka na uvođenju proizvoda nove generacije   |   Oporavak tržišta piva u Srbiji za 5,2%  |  Carine grade hotel u Kumboru  |  Stabilan razvoj METRO AG-a  |  Ante Ančić postao direktorom sportskog razvoja agencije  |  Chefovi s Michelinovom zvjezdicom prvi put u Vukovaru  |  Nestle globalna inicijativa pomaže djeci da žive zdravije  |  Dani hrvatskog turizma ove godine održat će se u Hvaru  |  Venecija želi zabraniti prodaju hrane za ponijeti  |  Dva nova okusa - Jubilarna Intense i Jubilarna Sensual  |  Grupacija Kofola povećala je prihode u prvom tromjesečju  |  Predstavljen projekt Ukusna dijetetika  |  Heineken stekao manjinski udio u BBC-u  |   ||
   

Hrvatska: Predstavljen novi jelovnik kultne Pivane

24.04.2018

U Pivani, popularnom okupljalištu pivskih i gurmanskih znalaca, održano je predstavljanje novog jelovnika koji 'potpisuju' chef kuhinje Pivane Marko Jovanović, gastronomski stručnjak Željko Šatović Gula te poznati akademski slikar i ilustrator Danilo Dučak.
 

Dvojac koji je uz chefa Pivane zaslužan za novi identitet jelovnika i nove ponude jela čine Željko Šatović Gula i svjetski priznati umjetnik Danilo Dučak, koji je i svojim ilustracijama obogatio jelovnik. Njihova je suradnja počela još prije osam godina, kada je predstavljena prva hrvatska Mala pivska kuharica, kojom su na vrlo dopadljiv način demistificirane mnoge predrasude o pivu i istaknut njegov potencijal u gastronomiji. 

Posebnost je novog jelovnika i jedinstvena izrada od pivskog papira, prvi put viđena u Hrvatskoj, a dizajn jelovnika potpisuje priznata dizajnerica Sanja Kirinić

Mnogobrojnim okupljenima obratila se Tina Puhalo Grladinović, direktorica kompanije K Pivovari, u okviru koje posluje Pivana:
 
Doista mi je veliko zadovoljstvo što danas predstavljamo novi jelovnik Pivane te tako dalje podižemo ljestvicu prema izvrsnosti, kojoj kontinuirano težimo. Ta se izvrsnost odnosi na inzistiranje na kvaliteti naše cjelokupne ponude, koju smo dodatno obogatili novim jelima. Vjerujem da smo napravili iskorak i da novi jelovnik predstavlja pravo osvježenje koje će nam pomoći u našoj želji da postanemo broj jedan na zagrebačkoj gastro-pub sceni. Ponosni smo i na činjenicu kako su meso i jaja iz naše kuhinje porijeklom s hrvatskih farmi, a povrće s hrvatskih OPG-ova. Zahvaljujem cijelom svojem timu na entuzijazmu i trudu koje je uložen u pripremu novog jelovnika te svim suradnicima koji su ga dodatno 'zapaprili' novim idejama i vlastitim potpisom.

U ugodnoj atmosferi okupljeni su mogli uživati u degustaciji novih jela koja su se savršeno sparila sa svježim, nepasteriziranim i nefiltriranim pivom Grif istoimene mikropivovare koja posluje u sklopu K pivovari. Posluženi su ljuti gulaš od divljači, ljute kobasice, burger Pub Style, kobasice na metre te salate od puretine i teletine. Jela je ocijenila izvrsnima i glavna urednica gastro časopisa Mrvica Željka Klemenčić, koja je ujedno vodila događanje i degustaciju noviteta.

Novo turističko odredište 
Na događanju je istaknuto kako su odnedavno organizirani i posjeti Pivskom muzeju i mikropivovari Grif u sklopu kojih se može doznati više o povijesti domaćeg pivarstva kao i o proizvodnom procesu piva uz degustacije i mogućnost pivskog menija. Vjeruju i da će zahvaljujući ovoj izvrsnoj gastro i programskoj ponudi postati nezaobilazno odredište koje će obogatiti zagrebačku turističku ponudu. 



Nazad
 
 
 
 
back to top