InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 16.07.2018 || Najveći CROburger u Hrvatskoj za gledanje velikog finala na Foodballerki  |  Ministarstvo turizma dodijelilo 24 milijuna kuna za razvoj poduzetništva u turizmu   |  Zadar dobio prvi pop-up sushi restoran   |  Veljko Ostojić izabran za direktora Hrvatske udruge turizma  |  PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina  |  HTZ u Slavoniju dovodi deset svjetski poznatih blogera i influencera   |  95% Hrvata koristi kartice, 15% svaki dan plaća beskontaktno, a 62% želi plaćati mobitelom   |  Proslavljen Svjetski dan krastavaca i predstavljen 4 br. magazina miss7  |  Svi su dobrodošli na 33. Dane rudarske greblice  |  Barcaffé Barist Tour  |  Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima  |  Stigla prestižna priznanja World Travel Awards  |  Rekordna godina za proizvodnju i izvoz piva  |  Talijanska Lavazza kupuje australski Blue Pod Coffee  |  Inovacije u duhanskoj industriji za manji rizik od štetnosti duhana  |  U zagrljaju Moslavačkog gorja, Lonjskog polja i Škrleta!  |  Kampiranje u Slavoniji sve popularnije  |  Gastro doživljaj u Marini Hramini  |  Svečano predstavljen najveći hrvatski gastro projekt Croatia: The Cookbook  |   Vikend surprise-Bolesna braća i Kuzma i Shaka Zulu  |   ||
   

Ministarstvo turizma: Poticaj strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu

15.05.2018

S ciljem podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma kroz jačanje strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu, Ministarstvo turizma je temeljem ovogodišnjeg Javnog natječaja za sufinanciranje projekata strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu dodijelilo strukovnim udrugama u turizmu i ugostiteljstvu i njihovim partnerima ukupno milijun i sedamsto tisuća kuna za petnaest odabranih projekata.
 

Navedena sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu tj. stručnom osposobljavanju i usavršavanju koje se realizira putem seminara, radionica i drugih oblika stjecanja novih znanja i vještina za djelatnike i članove udruga, kao i putem radionica za opću javnost.

Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu veoma su važan partner Ministarstva turizma u  podizanju kvalitete ljudskih potencijala te jačanju konkurentnosti turističke ponude. U skladu s promjenama na tržištu, strukovne udruge već tradicionalno pripremaju i provode projekte stručnog usavršavanja i osposobljavanja, a sve u cilju jačanja hrvatskog turističkog proizvoda i njegove prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu. Kroz ove projekte, suradnjom dionika u turizmu želimo potaknuti daljnji razvoj inovativnosti te kvalitetno upravljanje destinacijama. istaknuo je ministar turizma Gari Cappelli povodom donošenja odluke o odabiru projekata strukovnih udruga u turizmu.

Kod odabira projekata, u obzir se uzela usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. koja jasno definira glavni cilj razvoja hrvatskog turizma kroz povećanje atraktivnosti i konkurentnosti turizma. Primjerenost kvalitete ljudskih potencijala, odnosno posjedovanje suvremenih znanja i praktičnih vještina, osnovni je element isporuke kvalitetne turističke usluge i unapređenja konkurentnosti hrvatskog turizma. 

Projekte su mogle prijaviti i samostalno provoditi strukovne udruge koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva ili u suradnji s partnerima, tj. drugim udrugama čije područje djelovanja je tematski vezano za program/projekt odnosno ciljeve javnog natječaja.

Odluku o odabiru programa/projekata možete pronaći na stranicama Ministarstva turizma na sljedećoj poveznici.



Nazad
 
 
 
 
back to top