InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 25.03.2019 || Vino uz žlicu: Bosanska jela i hrvatska vina u Sofri  |  Hrvatska proglašena najboljom destinacijom za poslovni turizam u 2018. godini!  |  Poreč u svibnju ponovno domaćin vrhunskog gastronomskog doživljaja ''Wine Nights'  |  Kabola Malvazija Amfora 2015. u završnici natjecanja ASI Contest for Best Sommelier of the World  |  Drama s kavom u Drami  |  Abeceda francuskog jezika za gurmane  |  Zagreb ovog proljeća postaje centar svijeta za sve hedoniste - stiže prvi R'n'B Weekend  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom uz Vina Laguna  |  Zagreb dobio gastro mjesto po svjetskim standardima, Franko's pizza & bar  |  Vino Dalmacije  |  Trs je naš  |  Završeno prvo izdanje Aminess Gourmet Laba   |  Završen dosad najveći Vinart Grand Tasting  |  Dodijeljeni kulinarski Oscari i predstavljeno drugo izdanje Gault&Millau Croatia 2019.  |  Vina Laguna nastavljaju nizati uspjehe  |  U Hrvatsku stigle još dvije nove MICHELINOVE zvjezdice!  |  Gault&Millau Croatia 2019. – još nas par dana dijeli do noći kulinarskih Oscara  |  Valamar u 2018. godini ostvario dvoznamenkasti rast poslovnih rezultata  |  Oda francuskoj kuhinji uz gala večeru Gout de/Good France   |  Središnji stručni skup vinogradara i vinara Hrvatske u četvrtak i petak u Požegi   |   ||
   

Hrvatska: Posve novo iskustvo ispijanja zimskih koktela u Glow baru

12.12.2018
Dolaskom hladnijeg vremena, Zagreb je dobio i posebnu zimsku ponudu u prvom zagrebačkom spritz baru - Glow baru. Stanovnici glavnog grada u Glow baru od sada mogu probati devet posebnih, dosad neviđenih zimskih pića – koktele s vrućom čokoladom, sljezovim kolačićima te koktele s kuhanim vinom i spritzevima.  
 
 
 
Od tri koktela s vrućom čokoladom koji se serviraju u teglici, posebno se ističe 'Son Of a Nutcracker' (Orašarov sin) na bazi ruma, prženog lješnjaka i tamne čokolade. Pjena od mente i pečeni sljezov kolačić na vrhu ovom koktelu daju posebnu toplu notu, savršenu za hladne zimske dane.

Koktel 'Baby It's Cold Outside' spoj je Jack Honey Tennessee viskija infuziranog medom koji se potom miješa s vrućom čokoladom i završava s pjenom od meda. 'Let It Snow' vrlo je slična kombinacija okusa viskija obogaćena začinima za kuhano vino. Ova kategorija pića sličnija je desertu, nešto u čemu će svi sladokusci posebno uživati. 
U drugu grupu koktela spadaju kokteli napravljeni u kombinaciji s omiljenim zimskim pićem, kuhanim vinom. Kokteli 'Naughty or Nice', 'Jingle All The Way' i 'Bells Are Ringing' zanimljive su kombinacije gina, kuhanog vina i ruma, od kojih jedan čak sadrži i liker od kaktusa.

Osim koktela s vrućom čokoladom i kuhanim vinom, dio posebne zimske ponude Glow bara su i novi spritzevi po kojima je bar i najpoznatiji. Iako nisu istinski zimska pića, u Glow specijalnim izdanjima potpuno su prožeta zimskom čarolijom. Od tri spritza s potpisom Glowa, možda je najzanimljiviji Noel' koji se sastoji od cointreaua (francuski liker od kore naranče), sirupa od meda i klinčića, uz dodatak limuna, pjenušca i sode. Sve spritz kombinacije koje je Glow ove zime pripremio za vas, hladna su pića, no sadrže sve okuse Božića koje obožavamo. I upravo to ih čini posebnima.

''Cijeli naš bar bazira se na tome da uzmemo ono što gosti traže i ponudimo im to na naš način - kroz koktele. Primjerice, naš bar u ponudi ima samo jedan gin, ali je svaka njegova infuzija posve jedinstvena. Takav koncept pokazao se uspješnim, pa smo isto napravili i s kuhanim vinom koje neće biti obično kuhano vino, nego će se piti kroz tri koktela. Opet gostu pružamo nešto na što je naviknut, ali na naš način'', izjavio je Dominik Bečvardi, ''šef kuhinje'' Glow bara. 

U Glow baru se nadaju da će ovom posebnom zimskom ponudom Zagrepčanima i svim njihovim gostima pružiti toplu, kućnu atmosferu, s daškom egzotike i istinskog hedonističkog užitka.





Nazad
 
 
 
 
back to top