InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 25.04.2019 || Proglašenje šampiona 2. revije vina hrvatskih autohtonih sorata   |  Vinski razgovori uz vinariju Hilić   |  Nova destinacija za snimanje pojedinih scena filmskog hita “The Hitman’s Wife’s Bodyguard”  |  Jagermeister predstavio Taste Remastered  |  Drugi Sweet Wine&Walk oduševio šetače  |  Grif Rauchbier novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Okusite život na francuski način uz 1664 Blanc  |  Tomić Opolo Nobile 2018. kao najava proljetne sezone  |  Konferencija o golf turizmu pod nazivom „Aktualnosti u razvoju golf ponude u Hrvatskoj” održat će se  |  Slovenci s 5 zvjezdica "napali" Zagreb  |  Vinski razgovori uz vinariju Krolo   |  Homebrewing druženje u Pivani  |  U Rovinju počinje gourmet event posvećen autohtonim istarskim delicijama  |  Ususret dvadesetoj manifestaciji Urbanovo   |  Korta Katarina predstavila svoja nova vrhunska vina   |  Sedmi Weekend Bike & Gourmet Tour jedinstven je spoj biciklizma i dobre hrane  |   Sultan drinks uskoro na Oriental PARTYju by Beleza  |  Spreman je drugi Sweet Wine & Walk   |  Ledo Kuhaona u City Centru One East   |  David Skoko u društvu poznatih chefova i ove godine kuha za posjetitelje Oliveto i Half 8 restorana  |   ||
   

Istraživanje pokazalo: Pivo nas čini pametnijima i kreativnijima

04.07.2018

Dobre vijesti za pivopije – konzumacija piva može vas učiniti pametnijima i kreativnijima. Tvrde to na Sveučilištu u Illinoisu (Chicago, SAD) gdje je napravljen istraživanje na 40 muškaraca u dobi između 21 i 30 godina. Njih 20 popilo je oko 0,5 l piva dok ostali sudionici nisu konzumirali nikakav alkohol.
 
 
 
 
Nakon toga su dobili za riješiti seriju zadataka s asocijacijama. Rezultat je bio na strani ljubitelja piva – riješili su 40 posto više zadataka od svojih trijeznih kolega, te im je za rješavanje zadataka trebalo manje vremena. S druge strane, ispitanici koji su konzumirali pivo i bolje rješavali kreativne zadatke zapravo su ostvarili lošije rezultate na testovima memorije.

S tom teorijom se slaže i Cliff Calvin koji za ovo ima i objašnjenje.

Naš mozak može raditi onoliko brzo koliko radi najsporija moždana stanica. Također, znamo da prekomjerna konzumacija alkohola ubija moždane stanice. No, prirodno je da alkohol najprije ubija spore i slabe moždane stanice. Na ovaj način redovita konzumacija piva eliminira najsporije moždane stanice, te čini mozak bržim i efikasnijim strojem.
 
 
(Izvor.icv.hr)

Nazad
 
 
 
 
back to top