InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 20.11.2018 || Vino i čokolada: boje, okusi i misli Mediterana  |  Dodijeljene Vinart nagrade  |  Dvodnevna stručna edukacija pod vodstvom chefa Davida Skoke   |  Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |  Uspješno predstavljena mlada vina šest međimurskih vinarija  |  Manje od dva tjedna dijele nas od Best Stay-a, jeste li spremni za Dubrovnik?  |  Dani švoja još jednom podsjećaju na vrijednosti ribe list  |  Čak dvije nagrade za Terme Tuhelj na Danima hrvatskog turizma  |  Vina Laguna osvojila dva zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  Dodijeljene turističke nagrade  |  Hotel Esplanade dobio dvije nagrade  |  #StageOne – 1.364 izvedba CABAres, CABArei-a u One Suite Hotelu   |  7. Dani blatske lumblije  |  2. HOW Festival Poreč  |  Jedinstvena večer za sva osjetila održana u zagrebačkom Takenoku  |  Održana konferencija Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  Može li hrvatski turizam 365? – 2. korak  |  70 vrsta burgera na Zagreb Burger Festivalu 2018.!  |  50 A Burgers & Champagne bar u suradnji sa Acrobatom dovodi u Zagreb Chanel Adams  |   ||
   

Hrvatska: PZ Putniković u Zagrebu predstavio najbolja ljetna vina

13.07.2018

Uoči špice sezone Pelješac se predstavio Zagrebu. I to na najbolji mogući način – vrhunskim vinima savršenim za ljeto i tradicionalnim delicijama tipičnim za dalmatinski jug.  U modernom multifunkcionalnom prostoru UNOPIÙ u središtu Zagreba u opuštenoj ljetnoj atmosferi kušali su se najjači aduti Poljoprivredne zadruge Putniković, jedne od najstarijih vinarija na poluotoku. Nježni i voćni Rose Putniković 2017. sorte plavac mali pokazao se idealnim pićem dobrodošlice.
 
 
 
Nastavilo se s hvaljenim bijelim vinom Sv. Ana 2013. sorte maraština i  sjajnim plavcima Lirica iz 2011. i Libertas iz 2012., a priču o pelješkim vinima zaokružio je Dubrovnik cuvée iz 2015., poluslatko vino, savršen spoj plavca malog i merlota u kombinaciji 75:25 posto. Ova kupaža nastala u PZ Putniković rezultat je suradnje pet peljeških zadruga koje su u istom omjeru dale plavac mali i jedne zadruge iz Konavala koja je dala merlot. 

U UNOPIÙ kritike su bile odlične. Iako je na degustaciji svatko imao svog favorita, najbolje ukupne ocjene dobio je moćni Libertas, kojeg nazivaju i Dingačem iz Putnikovića. Stručnjaci i vinoljupci smatraju ga jednim od najboljih plavaca s prepoznatljivom crvenom rubinskom bojom i poznatom polifenolnom zrelošću. Moćan je, elegantan, puna tijela i zavodljivih aroma prezrelog tamnog voća. 

Osim vina, od prošle godine imamo još jedan dodatni razlog zbog kojeg morate posjetiti Putnikoviće. U sklopu vinarije otvoren je Dom vinarske tradicije u kojem su izloženi originalni eksponati koji su se nekad koristili u tradicionalnom vinogradarstvu i vinarstvu. Osim bogate arhive u sklopu Doma je kušaonica, a upravo se uređuje dvorana za prezentacije i konferencije, kao i potkrovlje koje će biti replika stare dalmatinske kuće koja se sastoji od dnevne sobe ili tinela, spavaće sobe i komina. Riječ je o iznimno vrijednom turističkom objektu koji je svojevrstan spomenik tradiciji Putnikovića i poluotoka Pelješca, istaknula je Ana Barać iz PZ Putniković, koja je vodila zagrebačku degustaciju.



Nazad
 
 
 
 
back to top