InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 22.09.2019 || Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom kreće u novi ciklus razvoja i inve  |  Najava: MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365? KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |  Trieste Coffee Experts 2019 - Streaming veza  |  Jägermeister najnovijom ekstenzijom pokazao svoj Scharf karakter  |  Grif Session IPA novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Vinski razgovori uz vina Fuhtar   |  Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma  |  U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.  |  Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'  |   Dva Zlata s elitnih vinskih scena dodijeljena vinima Iločkih podruma!   |  Valamar osigurao slobodan dan svim roditeljima prvašića  |  METRO poziva startupove da se prijave na program METRO Xcel  |  Radenska Adriatic na sajmu Agra osvojila tri zlatne medalje  |  Projekt G.E.T. STARS počeo je dodjelom oznaka za šest moslavačkih vinarija.  |  Kvalitetnije brendiranje domaćih vina lijek protiv jeftinog uvoza  |  Tko u Europi najviše uživa u svježe mljevenoj kavi?  |  Krauthaker Zelenac Kutjevo Rosenberg 2018 – za sve one koji traže nešto novo u sljubljivanju hrane i  |  MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365?: KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |   Bolt Food od danas dostupan u Tallinnu  |  Najljepše razglednice Zagreba nastaju na Ljetu kod Matoša  |   ||
   

Hrvatska: Otvoreni Pelati u samom centru Zagreba

04.07.2019
Pizza karakterističnog četvrtastog oblika oduševit će sve koji posjete lokal Pelati u samom centru Zagreba.
 

Ljeto u glavnom gradu, bezbroj prekrasnih događanja i mogućnosti, a upravo jedna takva zove se Pelati i smjestila se na glavnom zagrebačkom trgu. Svi ljubitelji okusa pizze, u ovom će simpatičnom i oku ugodnom lokalu, sigurno pronaći svoj favorit, što je mnogobrojnim zainteresiranim posjetiteljima predstavila lijepa voditeljica, Doris Pinčić Rogoznica. 
Scrochiarella, naziv je pizze karakterističnog četvrtastog oblika, podrijetlom iz Rima, a svakim zalogajem asocira za istinsku Italiju.
 
Hrskava, rustikalna, aromatična, puna najfinijih okusa i još primamljivijeg mirisa, nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
 
Za izradu ove poslastice koriste se specijalna brašna s minimalnim postotkom glutena. Jedno od njih je i integralno brašno od crne riže, a radi duge fermentacije tijesta koje traje čak od 48-72 sata, tijesto poprima savršen okus i teksturu. 80% sastojaka za tijesto je voda koja je zaslužna za „zrak u tijestu", što svakome tko ju proba garantira da mu neće teško sjesti na želudac. Što se tiče samog pečenja ovakve pizze, ono dolazi u dvije faze tj peče se dva puta.
 
U prvoj fazi se peče samo tijesto, a u drugoj fazi pečenja se na tijesto dodaju uvijek svježi sastojci i namirnice koje se svako jutro nabavljaju na zagrebačkom Dolcu. Stracciatella di bufala, Mozzarella, Buffalo Mozzarella, mortadela, prosciutto, krema tartufata, panceta, samo su neki od primamljivih i uvijek dobrodošlih sastojaka ove rimske rapsodije okusa.
 
Za ugodan ambijent i pomalo industrijsko uređenje sa zanimljivim detaljima, zaslužna je arhitektica Marina Nardin.
 
Ilica 1 adresa je, na kojoj je događa sva čarolija talijanskog zalogaja u koji ćete se zaljubiti.



Nazad
 
 
 
 
back to top