InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 25.08.2019 || MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365?: KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |   Bolt Food od danas dostupan u Tallinnu  |  Najljepše razglednice Zagreba nastaju na Ljetu kod Matoša  |  Sve je lako uz Barcaffè Lattiato  |  U METRO-u potražite nove vinske etikete renomirane vinarije Zlatan otok  |  U Termama Tuhelj svečano otvoren luksuzni kamp Vita  |   U Putnikovićima otvoren spomenik težaku i vinogradu  |  Ultimativni Gin & Tonic doživljaj  |  Kava koja osvaja svijet-Cold Brew  |  Booking.com kreirao Avo-Condo  |  HUT pozdravlja Vladinu odluku o smanjenju PDV-a u turizmu  |  Sa 7.000 zaposlenika Valamar rekorder u zapošljavanju u turizmu   |  Prva berba malina u voćnjaku Borinci tvtke Vinka Plus d.o.o.  |  Nova era svježe mljevene kave  |  Najpoželjniji poslodavac u turizmu lansirao novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com   |  Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu  |  Ljeto za vinoljupce – besplatne vinske radionice  |  Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske  |  Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu  |  Dašak Hvara uz Tomić Opolo Nobile 2018 i melodije klapske pjesme   |   ||
   

Hrvatska: Otvoren Prvi Wine, olive & heritage festival u Jelsi na Hvaru uz glazbu, domaće autohtone proizvode

27.05.2019
Wine, olive & heritage festival 2019. počeo je uz radost, glazbu i „sve najboje od Hvara" – vino, maslinu i baštinu -  u četvrtak, 23.5. u jelsanškom parku, a trajat će do 26. svibnja ove godine.
 
 

„Ova će manifestacija tijekom sljedeća tri dana uz domaće i strane sudionike promovirati kulturu otoka Hvara na više razina, a u prvom je planu  promocija domaćih vina i maslinovih proizvoda otoka Hvara u suradnji s gostima festivala. Festival je namijenjen domaćim i stranim turistima, a cilj je promocija domaćih hvarskih proizvođača u okviru pojma „mediteranske prehrane" – naglasila je Marija Marjan, direktorica TZ Jelse,  organizatora ovoga važnog otočnog događanja. -  „Ideja festivala je da ga stvaraju lokalni ljudi svojim proizvodima i idejama, svojom željom za zajedničkim napretkom, ali i da uz goste-uzvanike  nauče i nešto novo." Festival promovira „sve najboje od Hvara" na zabavnoj i edukativnoj razini te želi postati ciljano odredište stranih i domaćih turista svake godine u svibnju.  
 
Na otvorenju su svoje proizvode predstavili vinari, uljari, udruge Trim i Faria te učenici Ugostiteljske srednje škole pokazujući i nudeći jela mediteranske prehrane koja su sami pripremili. Nazočne je svojom izvrsnom glazbom zabavljao Dino Petrić bend. Ivana Krstulović Carić, dipl.ing.agr, iz udruge „Održivi otok" objasnila je gostima što to znači živjeti vino i Mediteran, u sklopu predavanja: Through four seasons, in our vineyards on  Hvar / Mediteranean Diet// Četiri  godišnja doba hvarskih vinograda / Mediteranska prehrana. „Preko Udruge Održivi otok, već se dugo razvija projekt „održivi turizam" koji uključuje sve segmente života na otoku, a četiri godišnja doba hvarskih vinograda ustvari je priča života na otoku koji je temeljen na ciklusu vinove loze. Vinogradarstvo i vinarstvo je grana koja obilježava naš otok već 24 stoljeća, od dolaska Grka. Sve aktivnosti i život otočana dijele se na razdoblje prije i poslije jematve." – naglasila je gđa Krstulović Carić i opisala navedena razdoblja povezavši ih s karakterističnim, tradicionalnim jelima otoka Hvara.
 
Direktorica TZ Jelse pozvala je uzvanike i turiste da i sljedeća dva dana provedu uz vino, maslinu i baštinu: u petak i subotu, 24. i 25. svibnja, na rivi će se od 20h predstaviti svi sudionici festivala uz degustaciju lokalnih vina i ulja, a dodatne radionice bit će u jutarnjim satima (u petak je radionica o ekstra djevičanskom ulju u mediteranskoj prehrani, u subotu program počinje u 11h  radionicom prof.  Marije Vukelić „Mediteran u čaši vina i u stihu, a u nedjelju će se festival završiti radionicom „Raznolikost je naše blago /bugarske i hrvatske autohotone vinske sorte, poznate bugarske enologinje Galine Niforou,). U ovaj je festival uklopljen i Festival čakavice. Sve dodatne informacije potražite na:  Info@tzjelsa.hr    
Zatvaranje festivala bit će u nedjelju, 26. svibnja. 



Nazad
 
 
 
 
back to top