InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 16.11.2019 || Sudjelujte na 14. VINOcomu  |  Svježe mljevena kava vs. instant  |  10 godina Argeta Exclusive okusa  |  Uz mladu Frankovku i Graševinu obilježeno Martinje s potpisom Feravina  |  Burger King predstavlja Rebel Whopper: 100% Whopper, 0% meso  |  Predstavljanje Agrolaguninih proizvoda na zagrebačkoj špici  |  Dvije hrvatske kuće za odmor najbolje u Europi  |  METRO je ponosni partner prestižnog kulinarskog natjecanja Bocuse d'Or Croatia  |  Posjetite Festival mladog vina “Portugizac Plešivica” i sireva iz Zagrebačke županije  |  Mlado Međimurje po drugi put oduševilo svježinom i pitkošću mladih vina  |   Legendarni Kaltenberg proslavio povratak na hrvatsko tržište  |  Valamar očekuje rast prihoda i operativne dobiti na godišnjoj razini između 8 i 10 posto  |  Vino uz žlicu: Variva s Dolca u Hiltonovu restoranu ReUnion  |  Dražen Boban novi predsjednik Udruženja ugostiteljskih djelatnosti HGK  |  Restoran Terbotz – jedinstvena gastronomija s najljepšim kontinentalnim pogledom u Hrvatskoj  |  Vinski razgovori uz destilate Rossi  |  Novi trendovi u svjetskom kulinarstvu i hotelijerstvu visoke kategorije na petom izdanju Istria Gour  |  Ekskluzivnom večerom u restoranu Oliveto završeno treće izdanje Aminess Wine&Gourmet Nights   |  Vina Laguna osvojila tri zlata na prestižnom natjecanju u Italiji  |  U srcu Münchena ekskluzivna prezentacija hrvatske gastronomije  |   ||
   

Novo: Otvoren G.E.T. Fest - festival vinskog turizma

26.06.2019
Doručkom koji je inspiriran Hrvatskom i uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest - festival vinskog turizma u centru Zagreba. 
 
 

Na terasi i u wine baru kavane Procaffe, ovaj festival stanovnicima i gostima grada Zagreba nudi širok spektar novih iskustava te ih, kroz okuse i informacije, uči o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima. Festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, degustacije vina, vođene degustacijske "Šetnje Hrvatskom", koktele na bazi vina i mnoštvo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije. 
 
Recepte za doručke "inspirirane Hrvatskom" osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: "Bregovita Hrvatska", "Slavonija i Podunavlje",  "Istra i Kvarner" i "Dalmacija". Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.
 
Vođene degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su "šetnje regijama" koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i "šetnja Hrvatskom" koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje. 
 
Koktel zabave vikendom predstavljat će koktele na bazi vina, a njihov raspored kao i najave drugih događanja, javljat ćemo prema njihovom kalendaru.  
Organizator festivala je udruga G.E.T., koja se već dulji niz godina bavi razvojem i promicanjem vinskog turizma (od brojnih projekata udruge, u ovom smislu izdvajamo Bijeli grozd - nagradu vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam, kategorizaciju vinarija i konferenciju o eno-gastro turizmu), dok im je partner i ujedno lokacija održavanja festivala, zagrebačka kavana Procaffe.
 
Organizaciju festivala je podržala TZ grada Zagreba, pokrovitelji Agrolaguna, Feravino i tvrtka Gastrofanatik i proizvođači uključeni u projekt. Uz spomenute, u festival su uključene i druge vinarije i proizvođači delicija, kao što su Pisinium, Belje, Medea, Perak, Markota, Trdenić, Toreta, Jagunić i drugi. Popis proizvođača bit će objavljen na web stranici, a svakako će se kroz ljeto nadopunjavati i mijenjati.
 
Informacije o festivalu
 
Lokacija održavanja: Zagreb, Tkalčićeva ulica, terasa i wine bar kavane Procaffe
Termin: Ljeto 2019.
Radno vrijeme: svaki dan trajanja, prema radnom vremenu kavane Procaffe
Ponuda festivala:
Doručci, plate, degustacije vina, vođene degustacije, vinski kokteli, prezentacije...
Svakodnevna  ponuda - dostupna cijelo vrijeme
•Festivalski doručak 
•Plate
•Degustacija vina na čaše
•Pop-up "vinoteka" 
•Info pult  i ekrani na kojima se vrte foto i video promo materijali
•Vino dana - čaša vina uz brusketu, po popularnoj cijeni

Ponuda u određenim danima
Vinske šetnje - u wine baru kavane Procaffe  
Dani: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak
17:00 - 18:00 Šetnja regijom - svaki put druga regija 
Degustacija 4 vina iz pojedine regije, uz plate
19:00 - 21:00 Šetnja Hrvatskom
Degustacija 8 vina (po 2 iz svake regije), uz plate
 
Napomene:
•Obvezna rezervacija dan ranije
•Kompaktne grupe od 11 ili više članova mogu se, uz dogovor, naručiti i izvan navedenih termina 
Vinska mixologija - na terasi Procaffea
Dani: petak, subota, nedjelja
Kokteli na bazi vina, svaki dan drugi 
Povremena ponuda
Gostovanja vinara i cooking show -  na terasi
Organizirat će se prema mogućnosti i potrebi te biti posebno najavljeni.



Nazad
 
 
 
 
back to top