InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 22.07.2019 || Nova era svježe mljevene kave  |  Najpoželjniji poslodavac u turizmu lansirao novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com   |  Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu  |  Ljeto za vinoljupce – besplatne vinske radionice  |  Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske  |  Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu  |  Dašak Hvara uz Tomić Opolo Nobile 2018 i melodije klapske pjesme   |  Dani otvorenih butelja – Zlatni vinari Zagrebačke županije 04. 07. 2019.  |  Otvoreni Pelati u samom centru Zagreba  |  Vinski razgovori uz Dalmacijavino   |  21-22.09.2019 – održati će se Trieste Coffe Experts  |  Valamar kreće u izgradnju najvećeg ljetovališta u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu u restoranu Miki's  |  Otvoren G.E.T. Fest - festival vinskog turizma  |   Syrah Miraz Feravina ponovo šampion Bonavite  |  Valamar otvorio dva nova ljetovališta s pet zvjezdica  |  Vinski razgovori uz Franju Kolarića   |  Po drugi puta u Hrvatskoj proslavljen Svjetski dan krastavaca  |  Uspješno predstavljena kvarnerska pjenušava vina u Zagrebu  |  Veliki uspjeh Stocka na prestižnom ocjenjivanju alkoholnih pića „World Dinks Awards“  |   ||
   

Svijet: Održan METRO Accelerator Demo day

21.02.2019
Hrvatski startup Trakbar predstavio je svoje poslovno rješenje za barove i restorane pred više od 150 međunarodnih investitora koji su se okupili na Demo Dayju u Berlinu.
 
 
 
U sklopu Demo Daya 10 najboljih startupova, finalista globalnog programa METRO Accelerator powered by Techstars prezentiralo je svoja tehnološka rješenja za HoReCa sektor. 
U probranom društvu najboljih svjetskih startupova našao se i zagrebački Trakbar – pametna poslovna inteligencija koja malim i srednjim barovima te restoranima olakšava donošenje svakodnevnih odluka kroz precizno predviđanje prometa, potrošnje i stanja zaliha. Na taj način, Trakbar omogućuje ugostiteljima optimizaciju cjelokupnog poslovanja koja štedi vrijeme i novac. Trakbar koristi umjetnu inteligenciju za predviđanje prometa i prodaje pojedinog artikla vise od 30 dana unaprijed, a postiže točnost predviđanja od 90%, uz veoma jednostavan način korištenja. Sustav je u potpunosti prilagođen ugostitelju i pomaže mu u donošenju odluka, od malih svakodnevnih, do strateških kojima odlučuje o sudbini svojeg biznisa.
 
„Poslovnu inteligenciju Trakbar razvijamo već tri godine i njome želimo manjim i neovisnim ugostiteljima omogućiti pristup rješenjima koja su do sada bila rezervirana samo za velike korporacije. Sudjelovanje u programu METRO Accelerator bila je odlična prilika da uslugu razvijamo pod mentorstvom stručnjaka i predstavimo pred međunarodnim investitorima, a glavni motiv sudjelovanja u programu i suradnje s METRO-om za nas je bio pronalazak partnera koji nam može pomoći u izlasku na najveća ugostiteljska tržišta Europe. METRO se pokazao kao idealan partner jer se radi o inovativnoj kompaniji koja puno ulaže u razvoj digitalizacije HoReCa sektora i rano su prepoznali potencijal digitalizacije ugostiteljske industrije", naglasila je suosnivačica Trakbara Gabrijela Lovrić, koja je Trakbar predstavila investitorima u Berlinu zajedno s partnerom suosnivačem Igor Švehlom.  

U protekla tri mjeseca, više od 200 međunarodnih mentora je u sklopu programa METRO Accelerator powered by Techstars radilo sa startupovima na razvoju i optimizaciji poslovnih modela te testiranju poslovnih rješenja. U sklopu programa, svih deset startupova primilo je i financijsku podršku u iznosu od 120.000 eura, a na Demo Dayju u Berlinu oni najuspješniji su pronašli investitore koji će dalje razvijati njihova poslovna rješenja. 
METRO Cash & Carry, kao vodeći veletrgovac na HoReCa tržištu kontinuirano doprinosi razvoju tehnoloških inovacija koje omogućuju daljnju digitalizaciju HoReCa sektora.
 
Početkom 2019. METRO je lansirao DISH (Digital Innovations and Solutions for Hospitality) – digitalnu platformu koja ugostiteljima nudi digitalna poslovna rješenja poput besplatne usluge za izradu web stranica, korisne informacije o najnovijim gastro trendovima i događanjima, savjete za optimizaciju poslovanja te pristup zajednici kuhara i vlasnika restorana.



Nazad
 
 
 
 
back to top