InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Četvrtak, 21.06.2018 || Svečano predstavljen najveći hrvatski gastro projekt Croatia: The Cookbook  |   Vikend surprise-Bolesna braća i Kuzma i Shaka Zulu  |   Ulični specijaliteti iz svih krajeva svijeta na prvom Krk Music Festu  |   Prvo hrvatsko proteinsko pivo  |  Frelimo čvarci oduševili sve generacije  |  Dionice Liburnia Riviera Hotela  |  Turneja koja slavi savršeni espresso stigla je u Split!  |  Obnovljeni Hotel Argosy dočekao sezonu  |   Odlična hrana, još bolja zabava i sjajni koncerti u zelenoj oazi   |  Najbolji gradovi za zabavu  |  Novo pivo pivovare Skoplje  |  Nestlé proširio kulinarski asortiman  |  Upravljanje hotelima Kempinski  |  Kafići u Australiji služe kavu s brokulom  |  Vrijedna donacija razveselila SOS Dječje selo Lekenik  |  Urnebesne niskobudžetne reklame poznatog pivskog brenda  |  Rozalija Firšt državna prvakinja u pripremanju duge barske mješavine  |  Dodijeljene nagrade Zlatna penkala Hrvatske turističke zajednice  |  Sve je spremno za Dane otvorenih butelja  |   Završilo prvo izdanje originalnog piknika   |   ||
   

Makedonija: Novo ugostiteljsko udruženje – Horekaši

24.11.2017
Ugled ugostitelja je narušen, suočavaju se s nedostatkom kadrova, a skraćeno radno vrijeme ne ostavlja prostora za zaradu, kažu ugostitelji iz novoformiranog udruženja Horekaši. Iz Udruženja traže pisanje nacionalne strategije koja bi im omogućila plaćanje nižih poreza, smanjenje inspekcijskih pritisaka i produženje radnog vremena do 1 sat poslije ponoći.

Ono što traže jedan je dodatni sat tijekom kojeg bi mogli isprazniti barove. Osim toga, svaki put kad je državni budžet slabiji, oni su cilj inspekcijskih kazni, objasnio je Ilija Argirovski, član UO Horekaši.
 
 

Kako su još poručili, udruženje bi trebalo svoje stavove braniti ekonomskom analizom koju će izraditi nekoliko konzultanata. 
Sa Zakonom o pušenju nisu zadovoljni, ali za početak će tražiti male izmjene.

Prema statistici, od 700 tisuća ljudi koji su zaposleni u Makedoniji, u ugostiteljskoj djelatnosti s punim radnim vremenom radi oko 150 tisuća. Ugostitelji smatraju da je taj broj još veći kad se dodaju i sezonski radnici i studenti koji rade kao konobari.



Nazad
 
 
 
 
back to top