InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 23.09.2019 || Otvorena Majstor kuhar akademija  |  Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine!  |  Subotnja špica na zagrebačkom Cvjetnom trgu uz finu kavu, pisanje stihova i finalno natjecanje baris  |   Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom kreće u novi ciklus razvoja i inve  |  Najava: MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365? KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |  Trieste Coffee Experts 2019 - Streaming veza  |  Jägermeister najnovijom ekstenzijom pokazao svoj Scharf karakter  |  Grif Session IPA novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Vinski razgovori uz vina Fuhtar   |  Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma  |  U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.  |  Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'  |   Dva Zlata s elitnih vinskih scena dodijeljena vinima Iločkih podruma!   |  Valamar osigurao slobodan dan svim roditeljima prvašića  |  METRO poziva startupove da se prijave na program METRO Xcel  |  Radenska Adriatic na sajmu Agra osvojila tri zlatne medalje  |  Projekt G.E.T. STARS počeo je dodjelom oznaka za šest moslavačkih vinarija.  |  Kvalitetnije brendiranje domaćih vina lijek protiv jeftinog uvoza  |  Tko u Europi najviše uživa u svježe mljevenoj kavi?  |  Krauthaker Zelenac Kutjevo Rosenberg 2018 – za sve one koji traže nešto novo u sljubljivanju hrane i  |   ||
   

Makedonija: Novo ugostiteljsko udruženje – Horekaši

24.11.2017
Ugled ugostitelja je narušen, suočavaju se s nedostatkom kadrova, a skraćeno radno vrijeme ne ostavlja prostora za zaradu, kažu ugostitelji iz novoformiranog udruženja Horekaši. Iz Udruženja traže pisanje nacionalne strategije koja bi im omogućila plaćanje nižih poreza, smanjenje inspekcijskih pritisaka i produženje radnog vremena do 1 sat poslije ponoći.

Ono što traže jedan je dodatni sat tijekom kojeg bi mogli isprazniti barove. Osim toga, svaki put kad je državni budžet slabiji, oni su cilj inspekcijskih kazni, objasnio je Ilija Argirovski, član UO Horekaši.
 
 

Kako su još poručili, udruženje bi trebalo svoje stavove braniti ekonomskom analizom koju će izraditi nekoliko konzultanata. 
Sa Zakonom o pušenju nisu zadovoljni, ali za početak će tražiti male izmjene.

Prema statistici, od 700 tisuća ljudi koji su zaposleni u Makedoniji, u ugostiteljskoj djelatnosti s punim radnim vremenom radi oko 150 tisuća. Ugostitelji smatraju da je taj broj još veći kad se dodaju i sezonski radnici i studenti koji rade kao konobari.



Nazad
 
 
 
 
back to top