InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Nedelja, 25.08.2019 || MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365?: KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |   Bolt Food od danas dostupan u Tallinnu  |  Najljepše razglednice Zagreba nastaju na Ljetu kod Matoša  |  Sve je lako uz Barcaffè Lattiato  |  U METRO-u potražite nove vinske etikete renomirane vinarije Zlatan otok  |  U Termama Tuhelj svečano otvoren luksuzni kamp Vita  |   U Putnikovićima otvoren spomenik težaku i vinogradu  |  Ultimativni Gin & Tonic doživljaj  |  Kava koja osvaja svijet-Cold Brew  |  Booking.com kreirao Avo-Condo  |  HUT pozdravlja Vladinu odluku o smanjenju PDV-a u turizmu  |  Sa 7.000 zaposlenika Valamar rekorder u zapošljavanju u turizmu   |  Prva berba malina u voćnjaku Borinci tvtke Vinka Plus d.o.o.  |  Nova era svježe mljevene kave  |  Najpoželjniji poslodavac u turizmu lansirao novu web stranicu dobarposaouvalamaru.com   |  Valamar isplaćuje posebnu nagradu zaposlenicima za uspješnu sezonu  |  Ljeto za vinoljupce – besplatne vinske radionice  |  Vinarija Štampar autohtonom sortom Pušipel promiče terroir Međimurja i sjeverne Hrvatske  |  Istria Gourmet Festival u slavljeničkom ruhu  |  Dašak Hvara uz Tomić Opolo Nobile 2018 i melodije klapske pjesme   |   ||
   

Hrvatska: Novi kokteli sezone s „cold-brew“ kavom i čajem predstavljeni na R'n'B Weekend festivalu

27.05.2019
U skladu s globalnim trendovima, kokteli s cold-brew kavom, ali i čajem sve su popularniji i kod nas što potvrđuje i veliki interes posjetitelja R'n'B Weekend festivala upravo za različitim varijacijama ovih osvježavajućih pića.  
 
 
Franckovi baristi tako su posjetiteljima predstavili novitete sezone - pet genijalnih koktela na bazi espressa te cold-brew kave i čaja u alkoholnim i bezalkoholnim varijantama i zanimljivim kombinacijama okusa. 
Uz klasični Espresso Martini kojem je baza Franckov 125 Years Edition espresso s prirodno prisutnim aromama badema te voćnim notama arancina, manga i papaje, u ponudi je i
Cointreau Shakerato koji se priprema s espressom prelivenim preko kockica leda i dodataka poput aromatičnog likera pružajući neodoljivi slatkasto-gorki doživljaj u svakom gutljaju. Cream Ice Coffee je pak ledena, kremasta inačica koktela u kombinaciji s čokoladnim sirupom. 
 
No, najviše su pažnje privukli Franck Cold-Brew kokteli - dvije zanimljive kombinacije okusa s „cold-brew" kavom i Superiore čajem te dodatkom džina i tonika. Za pripremu ovih osvježavajućih koktela kao baza se koristi kava i čaj dobiveni tzv. „cold-brew" metodom ekstrakcije hladnom vodom s ledom za koji je u prosjeku potrebno oko 12 do 24 sata. Kavu dobivenu ovom hladnom ekstrakcijom, karakteriziraju nježnije arome što ju čini idealnom za pripremu različitih varijanti koktela.
 
Svoje vještine u pripremi koktela na bazi kave i čaja predstavio je i Luka Panović iz Rijeke, pobjednik prvog Franck barističkog natjecanja.
„Kada govorimo o okusima i konceptu samih napitaka od kave, očekivanja gostiju nadilaze ustaljene okvire. Traže nova iskustva i doživljaje okusa što je izazovno, ali ujedno otvara i veliki prostor za kreativnost i svestranost u osmišljavanju jedinstvenih načina pripreme kave i čaja te njihove pripreme u zanimljivim varijantama poput koktela. S obzirom na specifičnosti i raznovrsnost omiljenoga crnog napitka, vještina kombiniranja okusa posebno je važna kako bi piće u konačnici imalo zaokružen i izbalansiran okus i aromu", rekao je Panović. 
 
R'n'B Weekend festival okuplja poznata imena iz svijeta hrane, pića i kave u HAZU Gliptoteci u Zagrebu te će kroz predavanja, panele, networking i zabavu na tri dana postati centar regionalnog ugostiteljskog svijeta. 
 
S obzirom da kava uživa posebno mjesto u hrvatskoj kulturi, tako će joj biti posvećen i zaseban dio programa koji će se temeljiti na predavanjima vodećih svjetskih stručnjaka u industriji kave, radionicama i degustacijama.



Nazad
 
 
 
 
back to top