InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 04.07.2020 || Vino uz žlicu u Veganšpeku  |  Održala se prva hrvatska konferencija o vinskom marketingu  |  Uskoro treći Pjenušavi srijemski doručak   |  Odmor nikad bliže – nova kampanja TZ Zagrebačke županije  |  Pan Pilsner- upoznajte pivo s okusom petka  |  HGK traži produljenje potpora HZZ-a za očuvanje radnih mjesta  |  Osnovana Zajednica riječnog turizma HGK  |   HGK poziva na žurnu provedbu natječaja za pomoć vinarima  |  Hrvatski chefovi na australskoj gastro platformi Chef's Pencil  |   U preporukama za goste u samoizolaciji uvaženi prijedlozi ZOT HGK  |  Split uskoro dobiva najljepši heritage hotel  |  Valamar Riviera i dalje na poziciji najboljeg poslodavca u turizmu  |  Novi promotivni video Esplanade pruža osjećaj sigurnosti i poziva goste u Zagreb   |   Turistička aktivnost stanovništva Hrvatske u 2019.  |  Drugi virtualni susreti o turizmu okupili brojne stručnjake iz Regije i 24 zemlje svijeta  |  Vino vinarije PERAK - šampion 52. Izložbe vina kontinentalne Hrvatske  |  Meet up: SMART TOURISM 5.0  |  Trend pada turističkih noćenja   |  Socijalni partneri u turizmu dogovorili nastavak primjene Kolektivnog ugovora ugostiteljstva  |  Vinolog predstavlja: Wine to go - uživanje u vinu bilo kada i bilo gdje  |   ||
   

Hrvatska: Novi kokteli sezone s „cold-brew“ kavom i čajem predstavljeni na R'n'B Weekend festivalu

27.05.2019
U skladu s globalnim trendovima, kokteli s cold-brew kavom, ali i čajem sve su popularniji i kod nas što potvrđuje i veliki interes posjetitelja R'n'B Weekend festivala upravo za različitim varijacijama ovih osvježavajućih pića.  
 
 
Franckovi baristi tako su posjetiteljima predstavili novitete sezone - pet genijalnih koktela na bazi espressa te cold-brew kave i čaja u alkoholnim i bezalkoholnim varijantama i zanimljivim kombinacijama okusa. 
Uz klasični Espresso Martini kojem je baza Franckov 125 Years Edition espresso s prirodno prisutnim aromama badema te voćnim notama arancina, manga i papaje, u ponudi je i
Cointreau Shakerato koji se priprema s espressom prelivenim preko kockica leda i dodataka poput aromatičnog likera pružajući neodoljivi slatkasto-gorki doživljaj u svakom gutljaju. Cream Ice Coffee je pak ledena, kremasta inačica koktela u kombinaciji s čokoladnim sirupom. 
 
No, najviše su pažnje privukli Franck Cold-Brew kokteli - dvije zanimljive kombinacije okusa s „cold-brew" kavom i Superiore čajem te dodatkom džina i tonika. Za pripremu ovih osvježavajućih koktela kao baza se koristi kava i čaj dobiveni tzv. „cold-brew" metodom ekstrakcije hladnom vodom s ledom za koji je u prosjeku potrebno oko 12 do 24 sata. Kavu dobivenu ovom hladnom ekstrakcijom, karakteriziraju nježnije arome što ju čini idealnom za pripremu različitih varijanti koktela.
 
Svoje vještine u pripremi koktela na bazi kave i čaja predstavio je i Luka Panović iz Rijeke, pobjednik prvog Franck barističkog natjecanja.
„Kada govorimo o okusima i konceptu samih napitaka od kave, očekivanja gostiju nadilaze ustaljene okvire. Traže nova iskustva i doživljaje okusa što je izazovno, ali ujedno otvara i veliki prostor za kreativnost i svestranost u osmišljavanju jedinstvenih načina pripreme kave i čaja te njihove pripreme u zanimljivim varijantama poput koktela. S obzirom na specifičnosti i raznovrsnost omiljenoga crnog napitka, vještina kombiniranja okusa posebno je važna kako bi piće u konačnici imalo zaokružen i izbalansiran okus i aromu", rekao je Panović. 
 
R'n'B Weekend festival okuplja poznata imena iz svijeta hrane, pića i kave u HAZU Gliptoteci u Zagrebu te će kroz predavanja, panele, networking i zabavu na tri dana postati centar regionalnog ugostiteljskog svijeta. 
 
S obzirom da kava uživa posebno mjesto u hrvatskoj kulturi, tako će joj biti posvećen i zaseban dio programa koji će se temeljiti na predavanjima vodećih svjetskih stručnjaka u industriji kave, radionicama i degustacijama.



Nazad
 
 
 
 
back to top