InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 23.09.2019 || Otvorena Majstor kuhar akademija  |  Ove godine 100 milijuna noćenja ostvareno tjedan dana ranije nego 2018. godine!  |  Subotnja špica na zagrebačkom Cvjetnom trgu uz finu kavu, pisanje stihova i finalno natjecanje baris  |   Imperial Riviera zajedno s AZ mirovinskim fondovima i Valamarom kreće u novi ciklus razvoja i inve  |  Najava: MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365? KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |  Trieste Coffee Experts 2019 - Streaming veza  |  Jägermeister najnovijom ekstenzijom pokazao svoj Scharf karakter  |  Grif Session IPA novo osvježenje iz Grif mikropivovare  |  Vinski razgovori uz vina Fuhtar   |  Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma  |  U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.  |  Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'  |   Dva Zlata s elitnih vinskih scena dodijeljena vinima Iločkih podruma!   |  Valamar osigurao slobodan dan svim roditeljima prvašića  |  METRO poziva startupove da se prijave na program METRO Xcel  |  Radenska Adriatic na sajmu Agra osvojila tri zlatne medalje  |  Projekt G.E.T. STARS počeo je dodjelom oznaka za šest moslavačkih vinarija.  |  Kvalitetnije brendiranje domaćih vina lijek protiv jeftinog uvoza  |  Tko u Europi najviše uživa u svježe mljevenoj kavi?  |  Krauthaker Zelenac Kutjevo Rosenberg 2018 – za sve one koji traže nešto novo u sljubljivanju hrane i  |   ||
   

Slovenija: Nimrod drugi najveći ponuđač divljači u Europi

24.11.2017
Obiteljska tvrtka Nimrod godišnje proizvodi do 2200 tona divljači, od čega najviše izveze u Švicarsku, Francusku, Italiju i Austriju, a samo 10% prodaje na domaćem tržištu Slovenije.
 
 

Poduzeće iz Škofje Loke kupuje lovnu divljač, a meso zatim obrađuje i prodaje hotelima, restoranima i maloprodajnim lancima diljem Europe. Nimrod, sa 60 zaposlenika, prošle je godine ostvario 13 milijuna eura prihoda.

Naša je prednost to što divljač kupujemo od zemalja u kojima postoji uređen način lova, gdje je lovački način reguliran, lovac životinju odmah nakon ubijanja očisti i što prije stavi u rashladnu sobu na temperaturu 2 – 4°C, kaže Kristijan Hlede, koji je tvrtku ove godine preuzeo od oca Mirana. Meso jelena i divlje svinje čini 30% prodaje, 20% je srneće i medvjeđe, a zatim slijedi meso muflona, gamsa i lopatara.



Nazad
 
 
 
 
back to top