InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Subota, 20.01.2018 || Feravino izvozi u 15 zemalja  |  En Primeur 2018, kušanje mladih graševina, pošipa i drugih sorti  |  Izvoz konjaka porastao treću godinu zaredom  |   Velika promocija novog Coca-Cola proizvoda  |  Ministar turizma Gari Cappelli u Veneciji na svečanom otvaranju Turističke godine EU-Kina  |  4. Whisky sajam Zagreb 2018 očekuje oko 3000 ljubitelja whiskyja  |  Sustav eVisitor treća najbolja turistička inovacija u svijetu   |  Pivo se vratilo sa stilom i Ambev očekuje profit, tvrdi UBS  |  Booking.com dodijelio nagrade “Guest Review” za 2017. godinu  |  Zlatarna Celje kupila zemljište u Ljubljani   |  Započnimo godinu u velikom stilu: 2. Salon pjenušavih vina   |  Adriapura: Romantični bijeg u dvoje  |  Hilton otvorio hotel na jezeru Como  |  Metro izvijestio o rastu prodaje, HoReCa glavni pokretač rasta  |  ADRIA HOTEL FORUM, 14. -15.02.2018.  |  Hostel Celica ostaje u vlasništvu grada Ljubljane  |  Slavlje uz Moet & Chandon povodom dodjele nagrada Zlatni Globus  |  Provokativno pivo  |  Dobro došli u novi kafić The Budapest Cafe   |  Kreativne i primamljive teme edukacijsko-kuharskih radionica  |   ||
   

Slovenija: Nimrod drugi najveći ponuđač divljači u Europi

24.11.2017
Obiteljska tvrtka Nimrod godišnje proizvodi do 2200 tona divljači, od čega najviše izveze u Švicarsku, Francusku, Italiju i Austriju, a samo 10% prodaje na domaćem tržištu Slovenije.
 
 

Poduzeće iz Škofje Loke kupuje lovnu divljač, a meso zatim obrađuje i prodaje hotelima, restoranima i maloprodajnim lancima diljem Europe. Nimrod, sa 60 zaposlenika, prošle je godine ostvario 13 milijuna eura prihoda.

Naša je prednost to što divljač kupujemo od zemalja u kojima postoji uređen način lova, gdje je lovački način reguliran, lovac životinju odmah nakon ubijanja očisti i što prije stavi u rashladnu sobu na temperaturu 2 – 4°C, kaže Kristijan Hlede, koji je tvrtku ove godine preuzeo od oca Mirana. Meso jelena i divlje svinje čini 30% prodaje, 20% je srneće i medvjeđe, a zatim slijedi meso muflona, gamsa i lopatara.



Nazad
 
 
 
 
back to top