InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 22.08.2017 || Mladi tim hrvatskih stručnjaka osvojio nagradu na međunarodnom vinskom natjecanju  |  Crvenkapa – dragulj baštine grada Senja i Hrvatske  |  Imenovana tri nova člana Nadzornoga odbora Francka, Ivan Artuković ostaje jedinim članom Uprave  |  Vinski grad u Varaždinu i Vinkovcima   |  Feričanačka kapljica inspirirala i Franza Liszta  |  Nove nagrade za kvalitetu nagrađivanih Badelovih proizvoda   |  METRO službeno uručio MICHELINOVU zvjezdicu restoranu Monte  |  Kofola u lipnju ostvarila najveći obim prodaje  |  Plutajući bar i flyboard guy odvažnom dostavom šampanjca obilježili hvarsku sezonu  |  Na otoku Korčuli održani 7. Dani Pošipa  |  Ruža Tomić Fontana nova direktorica Coca-Cole HBC u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini  |  Uspješan završetak gastro projekta Pula food festival powered by Pan  |  U vinariji Stručić degoržiran prvi pjenušac  |  Dani Pošipa 2017.   |  Kako promijenjene prehrambene navike utječu na konzumiranje vina u UK?  |  Hotel Four Points by Sheraton otvoren u Veneciji  |  Hotel Prag dobio certifikat izvrsnosti  |  Veliko svjetsko priznanje za Podravkin ajvar  |  Zvijezdina majoneza i ketchup u Južnoj Koreji  |  Vinarija Tomić predstavlja svoj Pošip 2016   |   ||
   

Hrvatska: Ne propustite Feričanačku berbu grožđa

19.07.2017
U Feravinu su sve divote ručno branog grožđa pretočili u elegantne butelje, odjenuli ih u moderno ruho protkano esencijom i ljepotom slavonskih šuma. Ima li ljepše pozivnice na degustaciju i dobar provod? 

Uputite li se ovog rujna u malo slavonsko mjesto Feričance i sami možete uživati u ljepoti najprestižnijih vinorodnih položaja Feravina. Nova turistička ponuda „Feričanačka berba grožđa" namijenjena je svim ljubiteljima pitome prirode, vrhunskih vina i slavonskih specijaliteta. Iako se ove godine organizira prvi put, postala je pravi hit, osobito među onima koji traže atraktivne team building programe.
 
 

Natjecateljski dio berbe odvija se u prekrasnim vinogradima okruženim slavonskim šumama u kojima berači stoljećima ručno beru grožđe. Druženje se nastavlja degustacijom vina u Starom podrumu, nakon čega slijedi ručak u prekrasnom obnovljenom ugostiteljskom objektu Vincilirskoj kući na obroncima Krndije. Iako je Feričanačka berba grožđa zamišljena kao jednodnevni program, za one koji žele produljiti boravak i uživati u slavonskoj gostoljubivosti postoji mogućnost noćenja, kaže Luka Vrga, direktor prodaje i marketinga Feravina.

Osim berbe grožđa i degustacije vrhunskih vina, Feravino svojim gostima nudi mogućnost obilaska vinarije uz stručnu pratnju enologa, školu za vinoljupce, obilazak vinograda i vinske ceste…

Turistička priča Feravina tu ne završava. Uskoro će u Feričancima otvoriti novi restoran u sklopu Starog podruma, kao i potpuno novi reprezentativni barrique podrum koji će se protezati na površini od čak tisuću četvornih metara.

Podrum Feravina, koji je među tehnološki najmodernijim vinskim podrumima u Slavoniji, korijene svoje tradicije pronalazi još u 18. stoljeću. Feričanačko je vino kroz povijest bilo vjerni pratitelj poznatim piscima i skladateljima ovoga kraja. Čest gost ovdašnje plemenitaške obitelji Mihalović bio je i Franz Liszt, poznati skladatelj koji je inspiraciju za svoja glazbena djela pronalazio upravo u vrhunskoj feričanačkoj kapljici.



Nazad
 
 
 
 
back to top