InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Utorak, 22.08.2017 || Mladi tim hrvatskih stručnjaka osvojio nagradu na međunarodnom vinskom natjecanju  |  Crvenkapa – dragulj baštine grada Senja i Hrvatske  |  Imenovana tri nova člana Nadzornoga odbora Francka, Ivan Artuković ostaje jedinim članom Uprave  |  Vinski grad u Varaždinu i Vinkovcima   |  Feričanačka kapljica inspirirala i Franza Liszta  |  Nove nagrade za kvalitetu nagrađivanih Badelovih proizvoda   |  METRO službeno uručio MICHELINOVU zvjezdicu restoranu Monte  |  Kofola u lipnju ostvarila najveći obim prodaje  |  Plutajući bar i flyboard guy odvažnom dostavom šampanjca obilježili hvarsku sezonu  |  Na otoku Korčuli održani 7. Dani Pošipa  |  Ruža Tomić Fontana nova direktorica Coca-Cole HBC u Sloveniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini  |  Uspješan završetak gastro projekta Pula food festival powered by Pan  |  U vinariji Stručić degoržiran prvi pjenušac  |  Dani Pošipa 2017.   |  Kako promijenjene prehrambene navike utječu na konzumiranje vina u UK?  |  Hotel Four Points by Sheraton otvoren u Veneciji  |  Hotel Prag dobio certifikat izvrsnosti  |  Veliko svjetsko priznanje za Podravkin ajvar  |  Zvijezdina majoneza i ketchup u Južnoj Koreji  |  Vinarija Tomić predstavlja svoj Pošip 2016   |   ||
   

Hrvatska: Najukusnije ljeto uz zavodljiva osvježenja i gurmanske užitke na Esplanadinim terasama

18.07.2017
Kozmopolitski ugođaj Esplanade 1925 Lounge&Cocktail bara s legendarnom Oleander terasom i ostakljeni Le Bistro hotela Esplanade sa svojom šarmantnom sjenovitom terasom i ovog ljeta pozivaju goste na uživanje u novim kreacijama s ljetnih jelovnika. Chef Ana Grgić i barmen Zlatko Orečić inspiraciju za nove jelovnike pronašli su u božanstvenim sezonskim namirnicama koje svojim mirisima i okusima naprosto oduševljavaju. Ljetne vibracije grada pretvorili su u kreativne koktele, osvježavajuće limunade, svježe sokove i slasne gurmanske užitke.

Šarmantni francuski Le Bistro tako je svoju à la carte ponudu obogatio domaćim vinima i koktelima kojima je baza pjenušac – Bellini s pireom od breskve i bezvremenski Hugo s okusom bazge i mente. Neodoljivi sezonski sladoledi iz kreativne Esplanadine slastičarnice našli su se u ponudi obje terase, pa će se gosti ovog ljeta moći rashladiti primamljivim okusima bazge, prženih pinjola, bobičastog voća i neodoljive marelice, kao i selekcijom svježe rezanog sezonskog voća na ledu. 
 
 

Kreativni kokteli Southside Mojito, Bulleit Min Julep, Golden Godfather, Zacapa Old Fashioned i Pimm's Cup uronit će svakog gosta u ljetno raspoloženje, baš kao i osvježavajuće limunade s dodatkom đumbira, ananasa i aromatičnog yuzua u Esplanade 1925 Lounge&Cocktail Baru. Ledeni senzualni mjehurići vrhunskih šampanjaca Moet&Chandon Ice i Veuve Clicquot Rich idealan su izbor za vruće ljetne dane. Klasici poput kave i čaja dobili svoju ljetnu ledenu inačicu, dok će kombinacija lubenice, kruške i ružmarina, ili pak ananasa, marakuje, aromatičnog đumbira i korijandera u obliku svježe cijeđenih sezonskih sokova oduševiti ljubitelje prirodnih i zdravih napitaka. Lagani slasni zalogaji u kreativnoj izvedbi chefa Ana Grgić predstavljaju savršenu uvertiru u ljeto - hrskavi jastučići punjeni sušenom rajčicom i burratom posluženi uz hladan gazpacho, osvježavajuća salata s prženim kozicama i dressingom od jogurta, kroketi od parmezana s čipsom od pršuta i salsom od rikole, panna cotta od šparoga s dimljenim lososom, egzotični falafel s tahinijem i salatom od cikorije samo su dio neodoljive ponude.         

Novost u ponudi Oleander terase je i ukusno piće iz legendarne Moet&Chandon obitelji – Moet Ice Impérial Rosé, prvi šampanjac stvoren isključivo za posluživanje s ledom. Bogati voćni okusi breskve, trešnje i brusnice uz oštre tonove grejpa i nektarine na završetku, svaki gutljaj pretvaraju u aromatično osvježenje.

Moet Ice Impérial Rosé poslužen uz tri kocke leda može se kušati samo u ljetnim mjesecima na globalnim „hotspots" mjestima poput Esplanade bara i Oleander terase. 

Za maksimalno uživanje u ljetnim večerima na Oleander terasi uz laganu lounge glazbu utorkom, srijedom i četvrtkom pobrinut će se DJ Luca Goya. 

Opuštena atmosfera, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara, profinjeno ozračje te sjenoviti živopisni ugođaji terasa s daškom uličnog teatra čine Esplanade trendi gurmanskim odredištem bez premca nudeći pravo osvježenje u ove vruće ljetne dane za domaće, ali i brojne inozemne goste. 



Nazad
 
 
 
 
back to top