InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 26.06.2017 || Smithfield Foods dovršio kupnju poljske mesne kompanije  |  Reckitt Benckiser razmatra prodaju svog prehrambenog businessa  |  Prva internacionalna konferencija o graševini - GRAŠEVINA BEZ GRANICA  |  Turistička ponuda Pitomače bogatija za moderno uređen Hotel Divino  |  Pet toplih preporuka za produženi vikend  |  Novi TV spot za Karlovačko snimljen u poljima ječma   |  Legendarna Nara slavi 50. rođendan u novom ruhu   |  Valjevsko pivo ponovno osvaja Ameriku  |  Međunarodno priznanje za Iskon ulje  |  Podravki čak 18 odličja Superior Taste Award – najcjenjenije nagrade u segmentu prehrane u svijetu  |  Somersby Sunset Chill na terasi s najljepšim pogledom u gradu  |  Prvi Festival hotelskih operacija HOW   |  Brandovi poduprli poslovanje BAT-a u prvoj polovini godine  |  U preko 40 zemalja svijeta, istovremeno održan Moet Party Day   |  Gradnja projekta vrijednog gotovo milijardu kuna počinje krajem 2017. na Hvaru  |  AccorHotels dolazi u Srbiju  |  Tikvešov White Chardonight party  |  Želja za vježbanjem postoji, ali energije vam manjka? Provjerite razinu vitamina!  |  Franck dobio najvišu razinu usklađenosti s IFS Food standardom   |  Otvorena je ljetna sezona na Oleander terasi uz atraktivni grill koncept  |   ||
   

Hrvatska: Najavljen početak radova na novoj mikropivovari

09.06.2017
Jučer je u pivnici Pivana organizirano druženje s medijima na kojemu je najavljen početak radova na novoj mikropivovari. Građevinski radovi počet će do kraja ovog mjeseca, a otvorenje mikropivovare na vanjskim prostorima Pivane se očekuje na jesen. Mikropivovara je nastavak projekta Pivana koja je otvorena prije nešto više od dvije godine, a u kojoj će se proizvoditi različiti stilovi nepasteriziranog i nefiltriranog piva u manjim količinama. 

O skorom otvorenju mikropivovare govorili su jedan od najboljih domaćih majstora pivara i glavni majstor pivar u mikropivovari Mirko Banić Ištuk, pivski znalac i radijski urednik Milan Peh te voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović. Kako je istaknuto, otvaranjem mikropivovare želi se podići kategorija cjelokupne pivarske industrije kao važne gospodarske grane koja pokazuje uzlazne trendove te pruža siguran temelj za daljnji rast pivarstva i popratnih gospodarskih grana. I ovaj put u središtu su sve educiraniji i zahtjevniji potrošači kojima se želi osigurati inovativna i raznolika ponuda. 
 
 

U sklopu mikropivovare, čija ukupna vrijednost investicije iznosi nešto više od 11 milijuna kuna, bit će najsuvremenija oprema za proizvodnju piva kojom će se osigurati vrhunska ponuda namijenjena i najzahtjevnijim pivoljupcima. Kakvo će se pivo proizvoditi objasnio je cijenjeni Mirko Banić Ištuk, koji će biti glavni majstor pivar u mikropivovari: Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, proizvodit ćemo svježa, nepasterizirana i nefiltrirana piva od sastojaka iz cijelog svijeta. Naravno, u malim količinama, što nam omogućuje fleksibilnost u proizvodnji. Za početak, tri pivska stila koja ćemo razvijati osluškivat će želje i potrebe naših potrošača. Ne isključujemo i poneke sezonske specijale za ona najzahtjevnija nepca.

Na događanju je istaknuto kako domaća pivska scena prati globalni trend te bilježi porast mikropivovara kao rezultat povjerenja potrošača u industriju piva i njihove želje za raznolikošću ponude. Prednost mikropivovara je da kao takve mogu brzo reagirati na potrebe potrošača i svojom fleksibilnošću podižu kategoriju cjelokupne industrije nudeći inovativne i raznolike proizvode. Upravo su kreativnost, originalnost i stručnost na sve razvijenijem tržištu zanatskog pivarstva ono što će potrošači odabrati i samim time nagraditi.  

Tako će biti i u novoj mikropivovari s proizvodnim pogonom koji kapacitetom odgovara kapacitetima sličnih malih pivovara na tržištu, konkretno s proizvodnim kapacitetom od 5.000 hl godišnje. Proizvodnja će se kontrolirati u svim fazama proizvodnje, što će dodatno jamčiti sigurnost i kvalitetu proizvoda. 



Nazad
 
 
 
 
back to top