InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 18.12.2017 || Kompanija My Place Hoteli otvara prvi objekt u Tennesseeju   |  Umjerena konzumacija alkohola - pozitivan učinak na zdravlje   |  Atlantic Grupa preuzela distribuciju Red Bulla u Srbiji  |  Dubai Tourist uz pomoć WeChata za turiste uvodi digitalne mape grada  |  6 savjeta kako provesti ove blagdane  |  Zimski ručak Apetita koji će vas oduševiti  |  OTA Insight najavio je financiranje rasta od 20 miliijuna dolara   |  Prijave za posao u ugostiteljstvu na najnižim razinama u posljednje tri godine   |  METRO Cash & Carry ostvario rast prodaje  |  Le Bistro Esplanade predstavlja novi zimski jelovnik   |  Uskoro novi hoteli grupacije Hilton   |  Marija Borić preporuča grofovski odrezak Dvorca Mihanović  |  Kompaniji Rémy Cointreau raste profit za 11,8% u prvoj polovici godine   |  Adria Hotel Forum u Zagreb ponovno dovodi ključne međunarodne hotelske i investicijske aktere  |  Smjeli predstavio vrhunsku delikatesu – pršut od crne slavonske svinje  |  Heineken investira 6,4 milijuna eura u jačanje proizvodnje u Španjolskoj  |  Coca-Cola HBC u pregovorima za kupnju MB Impexa  |  Jim Beam predstavlja pametni dekanter   |  Počinje projekt Eko-paket   |  Brojni kvizoljupci na nultom izdanju novog pub kviza u Pivani   |   ||
   

Hrvatska: Najavljen početak radova na novoj mikropivovari

09.06.2017
Jučer je u pivnici Pivana organizirano druženje s medijima na kojemu je najavljen početak radova na novoj mikropivovari. Građevinski radovi počet će do kraja ovog mjeseca, a otvorenje mikropivovare na vanjskim prostorima Pivane se očekuje na jesen. Mikropivovara je nastavak projekta Pivana koja je otvorena prije nešto više od dvije godine, a u kojoj će se proizvoditi različiti stilovi nepasteriziranog i nefiltriranog piva u manjim količinama. 

O skorom otvorenju mikropivovare govorili su jedan od najboljih domaćih majstora pivara i glavni majstor pivar u mikropivovari Mirko Banić Ištuk, pivski znalac i radijski urednik Milan Peh te voditeljica Korporativnih komunikacija Zagrebačke pivovare Tina Puhalo Grladinović. Kako je istaknuto, otvaranjem mikropivovare želi se podići kategorija cjelokupne pivarske industrije kao važne gospodarske grane koja pokazuje uzlazne trendove te pruža siguran temelj za daljnji rast pivarstva i popratnih gospodarskih grana. I ovaj put u središtu su sve educiraniji i zahtjevniji potrošači kojima se želi osigurati inovativna i raznolika ponuda. 
 
 

U sklopu mikropivovare, čija ukupna vrijednost investicije iznosi nešto više od 11 milijuna kuna, bit će najsuvremenija oprema za proizvodnju piva kojom će se osigurati vrhunska ponuda namijenjena i najzahtjevnijim pivoljupcima. Kakvo će se pivo proizvoditi objasnio je cijenjeni Mirko Banić Ištuk, koji će biti glavni majstor pivar u mikropivovari: Zahvaljujući vrhunskoj tehnologiji, proizvodit ćemo svježa, nepasterizirana i nefiltrirana piva od sastojaka iz cijelog svijeta. Naravno, u malim količinama, što nam omogućuje fleksibilnost u proizvodnji. Za početak, tri pivska stila koja ćemo razvijati osluškivat će želje i potrebe naših potrošača. Ne isključujemo i poneke sezonske specijale za ona najzahtjevnija nepca.

Na događanju je istaknuto kako domaća pivska scena prati globalni trend te bilježi porast mikropivovara kao rezultat povjerenja potrošača u industriju piva i njihove želje za raznolikošću ponude. Prednost mikropivovara je da kao takve mogu brzo reagirati na potrebe potrošača i svojom fleksibilnošću podižu kategoriju cjelokupne industrije nudeći inovativne i raznolike proizvode. Upravo su kreativnost, originalnost i stručnost na sve razvijenijem tržištu zanatskog pivarstva ono što će potrošači odabrati i samim time nagraditi.  

Tako će biti i u novoj mikropivovari s proizvodnim pogonom koji kapacitetom odgovara kapacitetima sličnih malih pivovara na tržištu, konkretno s proizvodnim kapacitetom od 5.000 hl godišnje. Proizvodnja će se kontrolirati u svim fazama proizvodnje, što će dodatno jamčiti sigurnost i kvalitetu proizvoda. 



Nazad
 
 
 
 
back to top