InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 17.02.2020 || Vodeći hotelijeri i investitori okupljaju se idući tjedan u Zagrebu  |  Kvaliteta najvažnija, ali uz realne cijene  |  Peta godina rekordnih razina turističkih noćenja  |  Vinari trebaju snažniju potporu države  |  McDonald's nagrađen jer zaposlenicima omogućava da ostvare svoj potencijal   |  EN PRIMEUR 2020.:nikad veći broj istarskih vinara i mladih Malvazija  |  Hrvatski vinari u Parizu  |  U Malom Lošinju otvoren prvi HoReCa centar na cresko-lošinjskom otočju  |  Bogati program 6. Whisky Faira Zagreb  |  Vinski razgovori uz noviju istarsku vinariju Valenta   |  San Mauro Muškat momjanski – priča o skladu prirode i ljudske ruke  |  Vino uz slasticu u Procaffeu  |  En Premieur 2020: Istarski vinari na jedan dan sele u Zagreb  |  FOODIN – osobni prehrambeni asistent  |  Više od 150 vrsta whiskyja na 6. Whisky Fairu u Zagrebu  |  Villa Dubrovnik – pravo mjesto za početak uspješne karijere u turizmu  |  Priprema se peto izdanje Vinart Grand Tastinga  |  Suncokret ruralnog turizma: gosti na kontinentu troše više nego na obali  |  Uspješno održan En Primeur 2020 - predstavljena vina berbe 2019. iz Slavonije i Podunavlja, Dalmac  |  Vincekovo u Zagrebu s vinarijom Petrač  |   ||
   

ZANIMLJIVOST: Na ovim poslovima smijete piti alkohol

20.10.2015
Postoje poslovi na kojima je neophodno piti alkohol. Ovo je pet poslova na kojima je dozvoljena konzumacija alkohola.
 
 
 

1. Predstavnik za prodaju piva
Predstavnici prodaje pivovara trebala bi osigurati da piva njihovog marke završe na policama prodavaonica. Poznavanje proizvoda je esencijalna stavka za prodaju. Iako posao može uključiti ispijanje piva na poslovnim večerama, pojavljivanje na festivalima, to je samo jedna strana medalje. Predstavnici za prodaju piva provode mnogo vremena na kotačima, a iza dobre prodaje stoji ogroman rad. Iako se kaže da dobro pivo prodaje samo sebe, to je samo djelomično točno. 

2. Somelijer Istinski fanatici za vino mogu da naprave karijeru kao somelijeri. Ljubitelji ovog pića mogu raditi u velikim restoranima, proširuju vinsku kartu, i predlažu koja se hrana s kojim vinom slaže. Posao zahtijeva vrlo "intimno" poznavanje svih aspekata vina. 
 
3. Kritičari hrane i pića Volite jesti i pijuckate vino i za to ste još i plaćeni - zvuči kao dobra ideja. Ali posao kritičara hrane i pića obuhvaća sposobnost da se uhvati suština jela, ali i da se zapazi koncept restorana, kvalitetu koktela ... ali i znati kada je pravo vrijeme da prekinete s hranom i pićem.Također, dobar obrok treba da pretočite u informativan i zabavan tekst, a to nije nimalo lako. 
 
4. Reklamna agencija Prošlo je doba iz serije "Mad Men", ali ispijanje pića na poslu jeste praksa koja se još uvijek upražnjava u mnogim tvrtkama. Mada ne toliko kao ranije. Radnici u tvrtki Arnold Worldwide imaju pristup automatu za pivo, mada su ograničeni količinom, piše The Wall Street Journal. Neke agencije imaju mini barove, i kada im dolaze klijenti, ponude ih pićem. Kako je rekao za Business Insider Steve Red, vlasnik jedne veće tvrtke, "Ne bih vjerovao agenciji bez bara." 
 
5. Čovjek zadužen za destilaciju Njegov posao je da proba alkoholno piće (misli se na razne vrste rakija) tjedna pravljenja i kao završni proizvod. Ovi ljudi mogu imati znanje iz tehnologije, kemije ... Ipak, da biste napravili vrhunsku rakiju, bilo koje vrste, treba vam mješavina umjetnosti i znanja. Vrhunski destilat ulaze u posao najviše srcem, prenosi portal gdeinvestirati.com. 

Nazad
 
 
 
 
back to top