InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 10.12.2018 || Vinarija Tomić ponosni je partner projekta „Sigurnim putem dalje”  |  Advent priprema Dane otvorenih butelja  |   Zavirite u ELFS & bubbles!  |  Predstavljanje vinarije Zorić  |  Fuliranje s prstohvatom blagdanske čarolije na Strossmayerovom trgu  |  Dani jadranskih lignji u sjeverozapadnoj Istri  |  Vinske zvijezde 2018  |  Vina Belje imaju najbolju turističku ponudu u Slavoniji i Podunavlju   |  G.E.T. Awards: Bijeli grozd 2018  |  Adria Hotel Forum 2019 održat će se u Beogradu!  |  Mediteranska lakoća postojanja  |  Mirisi, okusi i boje otoka Hvara u Zagrebu  |  Gin Woodland ove godine osvojio čak 11 prestižnih svjetskih nagrada  |   Rabljani nastavljaju nizati vrijedne turističke nagrade  |  Fuliranje, uskoro otvara svoja vrata na Strossmayerovom trgu  |  Vino i čokolada: boje, okusi i misli Mediterana  |  Dodijeljene Vinart nagrade  |  Dvodnevna stručna edukacija pod vodstvom chefa Davida Skoke   |  Restoran Kalelarga u novom ruhu i s novim vlasnicima  |  12. Kongres hrvatskog kampinga u Termama Tuhelj  |   ||
   

Hrvatska: Mirisi, okusi i boje otoka Hvara u Zagrebu

26.11.2018

Prekrasni mediteranski mirisi, okusi i boje otoka Hvara proširili su se Zagrebom kroz odabrane etikete vina Tomić i vinarije udruge Hvarski vinari te čokolade Gamulin.  Prepoznatljive arome sa sunčanog Hvara poput citrusa, lavande, kadulje, rogača prožimale su se kroz vino i čokoladu. 

 

Sljubiti vino i čokoladu prava je čarolija, sli nimalo lak zadatak. A upravo je to bila glavna nit vodilja, dviju radionica Abeceda finih zalogaja, pod vodstvom Marije Vukelić. 

Vina Tomić okupljenima je predstavio Teo Herceg, ispred vinarije Tomić, udrugu Hvarski vinari predstavljala je predsjednica udruge, Ivana Krstulović Carić, a čokolade Gavulin, vlasnica Fedra Gamulin. 


Veliki Plavac Mali 2011, vrhunsko je vino s južnih položaja otoka Hvara. Radi se o probranoj berbi, što se osjeti i na mirisu vina. Vino se nalazi u velikim magnum bocama, koje su prikladne za vrhunske plavce  i vrhunska crna vina i njihovo odležavanje.  Andro Tomić, vlasnik vinarije vino je nazvao Veliki plavac mali, jer za vrhunska vina voli reći i da su velika vina. Kombinacija tamne čokolade i rogača i vina Tomić Veliki Plavac mali 2011. bila je prava harmonija okusa za sva nepca. 


Vrhunsko desertno vino Tomić Moro 2005., proizvodi se tradicionalnom metodom od prezrelog, prosušenog grožđa sorte plavac mali. Na nosu se osjete balansirane note karamele, šljiva, smokvi. Tomić Moro, sljubljen je s čokoladom sa smokvama. 


Vina autohtonih sorti grožđa sljubljene s čokoladom zajedno su kreirale jedinstveni spoj, a na nepcima su se osjetili mirisi i okusi predivnoga otoka Hvara. 



Nazad
 
 
 
 
back to top