InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 18.02.2019 || Uskoro četvrto, nikad bogatije izdanje sajma Vinart Grand Tasting  |  Vinski razgovori s Tomislavom Stiplošekom u kavani Procaffe  |  Predstavljen Aminess Gourmet Lab  |  Predstavnici Turističkih zajednica Raba i Lopara otkrili što očekuju od 2019. godine  |  Digitalna platforma DISH dostupna u Hrvatskoj  |  Vino uz žlicu i Podravku u Aperitivo baru  |   Predstavljena mlada vina berbe 2018.   |  Hotelska grupacija Falkensteiner jača poziciju brenda  |  Booking.com objavljuje finalistice nagrade Technology Playmaker Awards 2019  |  U susret centralnom turističkom događaju u regiji  |  HGK predstavila vina najuglednijim ugostiteljima Berlina  |  Ledena berba u PP Orahovica  |  Odličan rezultat adventa na Rabu  |  EDITEL Adria 8. poslovni doručak u Dubrovniku  |  Trendovima usprkos: Iz Zagreba preselili u Slavoniju  |  Hrvatskim restoranima uručena MICHELINOVA priznanja  |  Što nas čeka na domaćoj gourmet sceni?  |  Svečana premijera predstave „Svaki tvoj rođendan” održana uz promociju vrhunskih vina vinarije Oraho  |   Rab postao prvi Europski otok sporta   |  Prestižna ANWB TOP 2019. nagrada   |   ||
   

Hrvatska: Mirisi, okusi i boje otoka Hvara u Zagrebu

26.11.2018

Prekrasni mediteranski mirisi, okusi i boje otoka Hvara proširili su se Zagrebom kroz odabrane etikete vina Tomić i vinarije udruge Hvarski vinari te čokolade Gamulin.  Prepoznatljive arome sa sunčanog Hvara poput citrusa, lavande, kadulje, rogača prožimale su se kroz vino i čokoladu. 

 

Sljubiti vino i čokoladu prava je čarolija, sli nimalo lak zadatak. A upravo je to bila glavna nit vodilja, dviju radionica Abeceda finih zalogaja, pod vodstvom Marije Vukelić. 

Vina Tomić okupljenima je predstavio Teo Herceg, ispred vinarije Tomić, udrugu Hvarski vinari predstavljala je predsjednica udruge, Ivana Krstulović Carić, a čokolade Gavulin, vlasnica Fedra Gamulin. 


Veliki Plavac Mali 2011, vrhunsko je vino s južnih položaja otoka Hvara. Radi se o probranoj berbi, što se osjeti i na mirisu vina. Vino se nalazi u velikim magnum bocama, koje su prikladne za vrhunske plavce  i vrhunska crna vina i njihovo odležavanje.  Andro Tomić, vlasnik vinarije vino je nazvao Veliki plavac mali, jer za vrhunska vina voli reći i da su velika vina. Kombinacija tamne čokolade i rogača i vina Tomić Veliki Plavac mali 2011. bila je prava harmonija okusa za sva nepca. 


Vrhunsko desertno vino Tomić Moro 2005., proizvodi se tradicionalnom metodom od prezrelog, prosušenog grožđa sorte plavac mali. Na nosu se osjete balansirane note karamele, šljiva, smokvi. Tomić Moro, sljubljen je s čokoladom sa smokvama. 


Vina autohtonih sorti grožđa sljubljene s čokoladom zajedno su kreirale jedinstveni spoj, a na nepcima su se osjetili mirisi i okusi predivnoga otoka Hvara. 



Nazad
 
 
 
 
back to top