InHoReCa in your country:
Hrvatska   Srbija   BiH  
Povratak na pocetnu stranu  
  HRVATSKA Ponedjeljak, 16.09.2019 || Vinski razgovori uz vina Fuhtar   |  Najbolje od Srijema i Slavonije za sudionike Dana hrvatskog turizma  |  U najprestižnijem svjetskom izboru Zadar Cruise Port proglašen Lukom godine 2019.  |  Prvo izdanje 'Goložece di Orsera'  |   Dva Zlata s elitnih vinskih scena dodijeljena vinima Iločkih podruma!   |  Valamar osigurao slobodan dan svim roditeljima prvašića  |  METRO poziva startupove da se prijave na program METRO Xcel  |  Radenska Adriatic na sajmu Agra osvojila tri zlatne medalje  |  Projekt G.E.T. STARS počeo je dodjelom oznaka za šest moslavačkih vinarija.  |  Kvalitetnije brendiranje domaćih vina lijek protiv jeftinog uvoza  |  Tko u Europi najviše uživa u svježe mljevenoj kavi?  |  Krauthaker Zelenac Kutjevo Rosenberg 2018 – za sve one koji traže nešto novo u sljubljivanju hrane i  |  MOŽE LI HRVATSKI TURIZAM 365?: KREATIVA I NOVE TEHNOLOGIJE  |   Bolt Food od danas dostupan u Tallinnu  |  Najljepše razglednice Zagreba nastaju na Ljetu kod Matoša  |  Sve je lako uz Barcaffè Lattiato  |  U METRO-u potražite nove vinske etikete renomirane vinarije Zlatan otok  |  U Termama Tuhelj svečano otvoren luksuzni kamp Vita  |   U Putnikovićima otvoren spomenik težaku i vinogradu  |  Ultimativni Gin & Tonic doživljaj  |   ||
   

Hrvatska: MasterClass Iločkih podruma u Alhambri oduševio impozantnim graševinama i tramincima!

29.04.2019
U petak, 26. travnja 2019., održan je prvi ovosezonski MasterClass u Boutique hotelu Alhambra na Malom Lošinju, u kojem su Iločki podrumi predstavili svojih jedanaest veličanstvenih vina potvrđenih mnogobrojnim zlatnim, platinastim i šampionskim titulama. 

 
 
Uvodnu riječ ispred Alhambre dobrodošlicu na samu destinaciju i na prvi ovosezonski MasterClass poželio je Kristijan Merkaš, glavni korporativni sommelier Jadranka hotela.

MasterClass koji je vodila Karmela Tancabel, član Uprave marketinga i izvoza Iločkih podruma, prvi dio radionice je posvetila graševinama, a drugi dio tramincima. 

Od graševina se mogla kušati zanimljiva vertikala, od svježe elegantne berbe - Graševine kvalitetno vino 2018, Graševine vrhunsko vino 2017, koja svojim aromama zrele jabuke osvaja slatkastim završetkom na nepcu, preko Velike berbe 2011 (alk. 13,1%, rezidualni šećer 1,9 g/l, kiseline 5,4 g/l), Graševine Principovac 2013 do impozantnih arhivskih Graševina 2008 i 1983 godine, koje su više nego u izvrsnoj kondiciji, bogatih i zavodljivih tercijarnih aroma, koje nikoga od prisutnih nisu ostavili ravnodušnima. 

U drugom dijelu MasterClassa naglasak se stavio na bogate, mirisne, potentne te u mirisu i okusu sjajne tramince. Prisutni su kušali Traminac vrhunski 2017, zatim poluslatki Traminac Principovac 2015, arhivski Traminac iz 1982 godine, Traminac izbornu berbu prosušenih bobica 2011 (alk. 13,4%, rezidualni šećer 143,3 g/l, kiseline 6,1 g/l) i arhivski Traminac ledenu berbu 2007 godine. Zaključak je da su vrhunska predikatna vina u svim kategorijama posebnost Iločkih podruma, što potvrđuje i platinum medalja na Decanteru 2016 godine za Traminac izbornu berbu prosušenih bobica 2011.

Tijekom izlaganja svake selekcije istaknuto je kako su obje sorte velikog potencijala, pokazale svoje tipične karakteristike teroara (fr. terroir). Iločki podrumi kao proizvođači ukupne proizvodnje od 4,5 do 5 mil. litara godišnje, izuzetnih položaja Principovac i Vukovo uz posebnu pažnju glavne enologinje Vere Zime i mladog tima enologa Ivane Raguž, Marka Marko i Antonele Knezović, omogućuju da novim tehnologijama dobiju oplemenjena vina, snažne reputacije i titula vinskih autoriteta, koja sve više privlače mnogobrojne istinske poznavatelje vrhunskih vina, kako na kontinentu tako i na našoj obali.

Nakon MasterClassa poslužena je večera u šest sljedova na kojoj su poslužene delicije u sljubljivanju s vinima Iločkih podruma, a koje su okusom i spojem udovoljile i najzahtjevnijim poznavateljima vrhunskih vina. Na jelovniku alhambrinog tima tako su se našli maslac amuse bouche, hobotnica s Mozzarelom di Buffala, file kovača s bobom i špinatom, domaći ravioli punjeni s crnom slavonskom svinjom i gorgonzolom, pačja prsa s mlincima i brusnicama te liči desert s dvanaest različitih komponenti. Uz navedena jela, sklad okusa posebno su dočarali Traminac vrhunski 2017 (alk. 13,5%, rezidualni šećer <1 g/l, kiseline 5,2 g/l) te arhivski biser Rajnski rizling iz 2006 godine (alk.12,0%, rezidualni šećer 45,3 g/l, kiseline 6,3 g/l).

Nakon završetka gala večere, Karmela Tancabel se zahvalila svima na dolasku ispred tima Iločkih podruma te naglasila da Iločki podrumi upravo svojom više tisućljeća znanom tradicijom, kvalitetom vina i turističkom ponudom zauzimaju vodeće mjesto razvoja grada Iloka, a sveukupno tržište zaokružuju kao vodeća vinarija koja izvozi svoja vina u sedamnaest zemalja Svijeta.

Više info o Iločkim podrumima: www.ilocki-podrumi.hr

Fotograf: Marin Komadina (Event Manager Lošinj Hotels & Villas).



Nazad
 
 
 
 
back to top